Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 28 April 2008

Mengimbau 18 April...

Tanggal 18 April 2008 -
hari tu mel ada appointment doktor pukul 2ptg.. as usual terpaksa drive ke kl tengahari buta.. boring betul everyday terpaksa drive klang-kl. Penat.. sesungguhnya penat.. After jumpa doc.. drive ke gombak.. en. f tak kerja ari tu.. so lam pukul 3 mel smpi umah dia... mel ckp kat dia mel agak penat.. biasa la..bila dah jumpa doc..kena amik darahla..test itu..test ini.. mmg mel rasa penat sgt2.. so mel gitau dia.... jomla kita gi somewhere just duduk2 relaks je.. so.. kitorg gi lepak2, pastu gi mkn kat danau kota (western food) and last sekali gi sale wharehouse ape tah kat wangsa maju... dia beli Nike jaket & mel beli dua helai baju puma (sorang satu la tu... sbb beli dua dpt murah.. :P). That was our day that day...



Tanggal 18 April 2007 -
Time tu mel kat new zealand. tiba2 ada org sergah mel kat gtalk.. dengan agak serius org tu ckp mel ada sembunyikan something dari dia... kehkehkeh... dia baru balik makan sate dgn 'pet sister' dia time tu. mel cakap.. mana ada mel sembunyi apa2... dia cakap ade... 'pet sister' dia ada cerita something pasal mel... huhu.. dia ajak mel call thru gtalk.. for the first time.. mel ckp.. sorryla.. mel tgh batuk sgt2.. pastu terus aje chat... ishhh..tetiba mel rasa xboleh tahan.. nak kena call dia la.. dia cam marah mel jer... ish napela kawan baik mel ni marah sgt ni.. so mel pun capai henfon mel... call dia..

bila terdengar perkataan "hello"... aduss.. garangnyer bunyi suara... pastu mel cakap "hello".. dgn suara mel batuk2 tu... pastu dia cakap siapa ni... dgn garangnyer jugak... maklum ler.. mel guna fon kadar murah dari nz-msia.. mana kuar no. fon mel kat skrin tefon... huhu.. dalam hati mel cakap.. eeeii..garangnya mamat ni.... apalah dia nak marah sgt.. mel ni bukannya awek dia... yg dia nak marah sgt.. :P


So..kesimpulannya terciptalah sejarah... pada hari itu.. pertama kali mel dgr suara dia dlm hidup mel.. garang sungguh.. romantik? tidak sama sekali... ish ish ish...


Dan setahun telah berlalu... suara garang itulah kini menjadi teman suka duka mel saban hari.. teman mel bershopping.. teman mel jalan2... teman mel ke mana2 walaupun saban masa cutinya terpaksa dikorbankan utk menghntr mel yg sakit ni ke sini sana.. kini dia satu2nyer teman chatting mel setiap hari.. termasukla teman bertekak.. bergaduh... huhu.. pastu baik balik... :P


Dia masih lagi garang.. :P
But he is my life...
thanks being there for me..

Khamis, 24 April 2008

................

pagi ini mel rasa kosong sangat.. jiwa mel rasa letih..
mel tak boleh tidur... mel tak tau nak buat apa..

Ya Allah... berikan kekuatan padaku untuk terus mengharungi dugaanMU...