Sabtu, 19 Januari 2019

#alhamdulillah #Ustazah #ErynaZulaikha #SubuhTerakhir di Tanah Haram.. #Umrah2019.. Adakah #Umrah2020 atau #Umrah2021. Kalau dulu #Umrah2015.. semoga selepas ini tidak perlu menunggu 3 tahun untuk ke sini lagi.. 🥰🥰🥰


Mesti beli cincin 💍 kalau ke Mekah 🕋


New Story From Me

Minah Arab kat sebelah tanya kenapa dia tak boleh akses Internet.. dihulurnya telefon Android minta tolong selesaikan masalah dia. Bila akak check tengok dia dah guna 1.06gb dari 1.1gb.. akak gtau dia suruh pi top-up data.. masalahnya dia tak faham.. akak try guna google translate dari english ke arab.. adusss.. itu pun dia tak faham.. agaknya dia bi orang Turki kot.. akak tanya dia org mana pun dia tak tau nak jawab 🤦‍♀️🤦‍♀️ #blogMinah Arab kat sebelah tanya kenapa dia tak boleh akses Internet.. dihulurnya telefon Android minta tolong selesaikan masalah dia. Bila akak check tengok dia dah guna 1.06gb dari 1.1gb.. akak gtau dia suruh pi top-up data.. masalahnya dia tak faham.. akak try guna google translate dari english ke arab.. adusss.. itu pun dia tak faham.. agaknya dia bi orang Turki kot.. akak tanya dia org mana pun dia tak tau nak jawab 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ahad, 13 Januari 2019

Jamak Taqdim di Masjid Jamek Kg Baru.. #ErynaZulaikha bergilir dengan mommy guna telekung mommy.. #alhamdulillah Habis solat baru #lunch


#Throwback #Nasikandaq sedap! Tapi encik suami takut dah nak makan sebab sedap sangat.. takut buncit 😀😀😀


New Story From Me

InsyaAllah.. memulakan perjalanan ke Gombak.. esok adalah perjalanan yang dinanti2.. tiada perjalanan yang bisa membuat rasa keterujaan sebegini.. semoga Allah memberi rezeki dan kesihatan agar mampu melakukannya berkali-kali.. 🥰🥰🥰 #blogInsyaAllah.. memulakan perjalanan ke Gombak.. esok adalah perjalanan yang dinanti2.. tiada perjalanan yang bisa membuat rasa keterujaan sebegini.. semoga Allah memberi rezeki dan kesihatan agar mampu melakukannya berkali-kali.. 🥰🥰🥰

Isnin, 7 Januari 2019

Dia cakap dia nak pack baju dia sendiri, maklumla beg dapat sorang 2 😅😅.. so mommy layan je lah. Bila dia dah kemas, mommy suruh buka beg, tengok-tengok ada orang tambahan dalam beg dia.. bawa anak patung 2 ketul rupanya 😂😂. Sabar je lah budak #ErynaZulaikha ni. #umrah2019🕋


New Story From Me

Keutamaan Hidup Ada orang keutamaan dalam hidupnya adalah makan, makan setiap aktiviti hidupnya berfokuskan kepada mencari tempat makan, menikmati makan yang sedap-sedap, dan sanggup ke sana-sini hanya untuk mencari kelainan dalam menikmati makanan. Ada orang keutamaan dalam hidupnya adalah berpakaian, maka putaran hidupnya dilebihkan untuk membeli pakaian yang cantik, mahal yang bisa memuaskan hati masing-masing. Ada orang keutamaan dalam hidupnya adalah berjalan dan meneroka tempat lain. Maka diutamakan seluruh kehidupannya dan rezekinya supaya dapat berjalan dan menikmati alam ciptaan Allah. Ada orang keutamaan dalam hidupnya adalah diri sendiri. Selagi terasa tidak cukup dengan apa yang ada dan tidak mencapai matlamat hidupnya, mereka tidak rasa mampu untuk membantu orang lain, sedangkan sebenarnya mereka mampu. Pelbagai keutamaan diri seseorang, kadang kita lihat orang mampu buat perkara-perkara yang kita tidak mampu buat, ada orang mampu berjalan ke merata dunia tapi rumahnya tidak ada perhiasan indah. Ada orang mampu beli kereta besar dan mahal tapi pakaiannya biasa-biasa sahaja, mungkin tudung pun berharga RM10. Keutamaan seseorang menjadikan seseorang itu sama ada mampu atau tidak. Tapi janganlah terlalu memberi keutamaan kepada sesuatu hinggakan sanggup melebihkan perkara lain lebih dari ibu bapa atau keluarga sendiri. Jangan juga mempertikaikan kemampuan orang lain sebab keutamaan pada setiap seorang itu berbeza. Namun ingatlah keutamaan yang melampau akan memudaratkan. #blogKeutamaan Hidup Ada orang keutamaan dalam hidupnya adalah makan, makan setiap aktiviti hidupnya berfokuskan kepada mencari tempat makan, menikmati makan yang sedap-sedap, dan sanggup ke sana-sini hanya untuk mencari kelainan dalam menikmati makanan. Ada orang keutamaan dalam hidupnya adalah berpakaian, maka putaran hidupnya dilebihkan untuk membeli pakaian yang cantik, mahal yang bisa memuaskan hati masing-masing. Ada orang keutamaan dalam hidupnya adalah berjalan dan meneroka tempat lain. Maka diutamakan seluruh kehidupannya dan rezekinya supaya dapat berjalan dan menikmati alam ciptaan Allah. Ada orang keutamaan dalam hidupnya adalah diri sendiri. Selagi terasa tidak cukup dengan apa yang ada dan tidak mencapai matlamat hidupnya, mereka tidak rasa mampu untuk membantu orang lain, sedangkan sebenarnya mereka mampu. Pelbagai keutamaan diri seseorang, kadang kita lihat orang mampu buat perkara-perkara yang kita tidak mampu buat, ada orang mampu berjalan ke merata dunia tapi rumahnya tidak ada perhiasan indah. Ada orang mampu beli kereta besar dan mahal tapi pakaiannya biasa-biasa sahaja, mungkin tudung pun berharga RM10. Keutamaan seseorang menjadikan seseorang itu sama ada mampu atau tidak. Tapi janganlah terlalu memberi keutamaan kepada sesuatu hinggakan sanggup melebihkan perkara lain lebih dari ibu bapa atau keluarga sendiri. Jangan juga mempertikaikan kemampuan orang lain sebab keutamaan pada setiap seorang itu berbeza. Namun ingatlah keutamaan yang melampau akan memudaratkan.

Main #tengteng macam main bolasepak gayanya . Layan tengteng tepi Pantai Bersih, Butterworth yang sangat tidak bersih. #Riadah hari minggu. #familytime❤️ #papa


Menanti senja hadir.... #Ewah #MerpatiDuaSejoli #Konon 😂😂