Ahad, 19 Ogos 2018

New Story From Me

‪Dari ptg td sebenarnya dok mengadap 1 drat tesis my PhD student. Nak baca tesis student ni kena kuat smgt juga kerana boleh buat stres. Byg 4 jam last2 sy give-up. Bnyk sgt error, grammar, analisia ntah apa2. SV bkn tmpt utk semak penulisan tp semak content tepat atau tidak. ‬ ‪Kalau nak harap SV betulkan semua benda.. mmg senanglah kerja student.. ingat buat PhD senang ke? Last2 after 4 jam menyemak teais lebih sy decide to stop.. pandai2 lah betulkan semuanya student ooii.. berpinau dah biji mata akak ðŸĪĶ‍♀️ðŸĪĶ‍♀️‬ #blog‪Dari ptg td sebenarnya dok mengadap 1 drat tesis my PhD student. Nak baca tesis student ni kena kuat smgt juga kerana boleh buat stres. Byg 4 jam last2 sy give-up. Bnyk sgt error, grammar, analisia ntah apa2. SV bkn tmpt utk semak penulisan tp semak content tepat atau tidak. ‬ ‪Kalau nak harap SV betulkan semua benda.. mmg senanglah kerja student.. ingat buat PhD senang ke? Last2 after 4 jam menyemak teais lebih sy decide to stop.. pandai2 lah betulkan semuanya student ooii.. berpinau dah biji mata akak ðŸĪĶ‍♀️ðŸĪĶ‍♀️‬

Baru lepas jogging.. berpeluh2 singgah bfast capati di tepi jalan.. capati melayu ni mmg best tapi kalau lambat cepat habis 😂😂 #papamommy #couple #slow2 #jalan2pagi


Dalam kegelapan.. disinari cahaya keimanan #Suamiku #papamommy #Subuh #7Zulhijjah


Isnin, 6 Ogos 2018

New Story From Me

Percaya bahawa Allah itu Maha Baik, Maha Pemurah & Maha Mengetahui.. Kisah saya sebelum dan selepas raya.. Saya menghabiskan lebih kurang RM10k utk keperluan kaum keluarga membeli 3 biji komputer 1 iMac dan 2 Acer. Mengeluarkan duit sedebuk 10k bukan mudah tapi demi keperluan mereka saya bantu.. 1 utk keperluan part time job, 2 sambung belajar. Tak sanggup saya lihat mereka susah dan sememangnya komputer adalah keperluan utk mereka. Lepas raya banyak keperluan yg perlu ditunaikan.. bayar yuran pengajian dllg.. Juga sayalah sole provider. Sebenarnya ada juga rasa sedikit sesak.. tp mempermudahkan urusan keluarga keutamaan saya.. Cuma dlm keadaan begini saya hanya berserah pada Allah.. diri sy sendiri pun bukan sihat sgt tetapi saya terima banyak invitation dari luar utk bekerja.. Dua tiga hari ni bila check akaun saya rasa sesak nafas juga.. ada perkara yg belum settle dan gaji saya mmg dah susut walau bulan Ogos pjg lg.. Jarang berlaku begini.. Terasa sgt perlu berjimat.. tapi Allah itu maha baik.. Allah tahu kesesakan hidup saya sebab membantu org lain... Dlm hati sedikit gundah tiba2 rezeki mencurah tak tau dtg dari mana.. really.. tetiba dlm akaun masuk transaksi insuran yg sy xpasti dari yg mana satu.. beratus2 juga, ada pula pembayaran entah apa2 MQA lah yg sy pun xingat bila sy buat sbb dah terlalu lama, bayaran perjalanan yg sy ingat sy xkan dpt, byrn ceramah yg sy sbnrnya just nk sumbangkan tenaga semata2.. dan mcm2 muncul dlm 2-3 hari ini.. Pelik & Ajaib tapi itulah kuasa Allah. Rezeki mencurah2 bila mana kita permudahkan urusan org lain.. kesimpulan saya.. jikam kita rasa hidup kita sesak.. banyakkan lah bersedekah dan membantu insan lain terutama keluarga kita sendiri #blogPercaya bahawa Allah itu Maha Baik, Maha Pemurah & Maha Mengetahui.. Kisah saya sebelum dan selepas raya.. Saya menghabiskan lebih kurang RM10k utk keperluan kaum keluarga membeli 3 biji komputer 1 iMac dan 2 Acer. Mengeluarkan duit sedebuk 10k bukan mudah tapi demi keperluan mereka saya bantu.. 1 utk keperluan part time job, 2 sambung belajar. Tak sanggup saya lihat mereka susah dan sememangnya komputer adalah keperluan utk mereka. Lepas raya banyak keperluan yg perlu ditunaikan.. bayar yuran pengajian dllg.. Juga sayalah sole provider. Sebenarnya ada juga rasa sedikit sesak.. tp mempermudahkan urusan keluarga keutamaan saya.. Cuma dlm keadaan begini saya hanya berserah pada Allah.. diri sy sendiri pun bukan sihat sgt tetapi saya terima banyak invitation dari luar utk bekerja.. Dua tiga hari ni bila check akaun saya rasa sesak nafas juga.. ada perkara yg belum settle dan gaji saya mmg dah susut walau bulan Ogos pjg lg.. Jarang berlaku begini.. Terasa sgt perlu berjimat.. tapi Allah itu maha baik.. Allah tahu kesesakan hidup saya sebab membantu org lain... Dlm hati sedikit gundah tiba2 rezeki mencurah tak tau dtg dari mana.. really.. tetiba dlm akaun masuk transaksi insuran yg sy xpasti dari yg mana satu.. beratus2 juga, ada pula pembayaran entah apa2 MQA lah yg sy pun xingat bila sy buat sbb dah terlalu lama, bayaran perjalanan yg sy ingat sy xkan dpt, byrn ceramah yg sy sbnrnya just nk sumbangkan tenaga semata2.. dan mcm2 muncul dlm 2-3 hari ini.. Pelik & Ajaib tapi itulah kuasa Allah. Rezeki mencurah2 bila mana kita permudahkan urusan org lain.. kesimpulan saya.. jikam kita rasa hidup kita sesak.. banyakkan lah bersedekah dan membantu insan lain terutama keluarga kita sendiri