Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 29 September 2011

Busy..busy.. busy..

Aku amat sibuk semenjak dua menjak ni... cuti tarak! masa rehat kurang!. Aduhai... terima je la..
Kat bawah ni gambar time jamuan raya pusat pengajian aku ari tu... enjoy!


~mel
dah lama xsempat berblog..

Selasa, 6 September 2011

Sekitar pendaftaran Pelajar Baru USM..

Hari ni 6/9/2011 adalah hari pendaftaran pelajar baru USM Sidang Akademik 2011/2012 setelah universiti bercuti agak panjang.. Seperti biasa time pendaftaran ni bnykla kekecohan berlaku terutama rungutan para ibu bapa yg terpaksa naik bas ke Kompleks RST dan anak2 mereka naik van serta beg2 besar diangkut dgn loori..

Anyway.. mmg penat... so enjoy je la gamabr2 ni,, huhu..





~mel
mata dah nak terpejam..

Jumaat, 2 September 2011

Yina & Teha


Yina & Teha, originally uploaded by melati.a.

Uwan beli baju raya Yina & Teha sama kaler & pattern.. so hari ni kami jadi kembar.. huhu..

~mel
punyala susah nk bg yina dok diam2..

Aidilfitri...

Tahun ini kami berhari raya bersama adik beradikku di rumah my sister di Bandar Bera, Pahang. Perancangan hari raya telah berjalan beberapa bulan lalu di mana adik beradik perempuan semuanya memakai baju raya kain tenun yg ditempah khas di Kelantan.. Tema raya tahun ini nampaknya jadi purple/pink & hijau.. Kami ke sana pada hari Ahad utk sama2 melakukan persiapan raya.. On the last day of puasa masing2 tak larat nak basuh pinggan.. so last2 kami decide pakai pinggan pakai buang aje.. huhu...siapa yg nak pakai pinggan cantik..sila basuh sendiri yaa!!

Di hari raya pertama, after solat raya kami berkumpul bersama2 adik beradik.. upacara salam2.. bagi2 duit raya & bergambar.. gambar semua dlm kamera, belum download.. huhu.. After that kami ke kubur arwah bonda dan ayahanda.. Seperti biasa my brother yg mengepalai bacaan tahlil utk kedua arwah.. alhamdulillah..


My brother (berbaju hijau) yg sedang mengetuai tahlil & my brother in law.. suamiku @fullfilth berbaju purple.. and my other brother berbaju hijau... di pusara arwah bonda..


Suasana di pusara arwah ayahanda ketika bacaan tahlil..


@aliffzachary mengikuti bacaan tahlil dgn khusyuk.. alhamdulillah..


Berhari raya di rumah peninggalan arwah ayahanda yg kini disewa.. (bukan gi kutip sewa tau!!)

Berhari raya di rumah sepupu...

Di rumah sepupu lagi..


@amirulzahid menangis teresak2 di pusara arwah bonda.. beliau adalah cucu kesayangan arwah bonda... mungkin kesedihan kerana arwah bonda pergi sewaktu beliau tiada di sini.. Esakan beliau menyebabkan semua yg ada di pusara bonda dan ayahanda menitiskan airmata... :'( We miss them soo much too...

Hari raya kali ini telah berlalu... dua hari suntuk bersama adik beradikku kami habiskan dgn berhari raya di rumah saudara mara dan sahabat handai.. maklumla.. kami anak yatim piatu.. kalau bukan kami.. siapa lagi yg akan menyambungkan silaturrahim antara kami dan kaum kerabat yg lain... Upacara begini kami jalankan dua tahun sekali.. tahun depan giliran beraya di rumah mentua... walaupun kami dah tiada org tua.. tp kami perlu ada giliran ini untuk merapatkan silaturrahim antara kami adik beradik... insyaallah...

~mel
Salam Aidil Fitri.. Maaf Zahir Batin..

Khamis, 1 September 2011

Anak daraku..


Anak dara main basikal mmg comey, originally uploaded by faizalr.

yina bersemangat main beskal... macam pandai..huhu

Yina main kuih raya..


Yina main kuih raya.., originally uploaded by melati.a.

Habis bekas kuih raya cikjan dikerjakan oleh Yina & the geng.. Dah pandai 'mengemas' dah anak mommy...huhu..