Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 27 Jun 2010

Kenangan papa pejal di penjara pudu...


DSC01351, originally uploaded by @fullfilth.

Ada kenangan di sebalik tembok penjara pudu ni buat seseorang.. mahal harganya tu.. kalau nak cerita pasal kenangan tu.. kena browse kat @fullfilth punya blog..

anyway.. mujur ada gmbr kenangan ni.. yg diambil masa kami naik lrt nk gi low yatt nk format my laptop..

~mel

Jumaat, 25 Jun 2010

Conversation... :P

Seorang isteri berkata kpd suaminya.. Sekarang ni susah nak tidur
nyenyak malam2.. Asyik terjaga2.. Rasa 'se'eh'.. Agaknya sebab nak
prepare utk jaga baby nanti malam2..

Si suami menjawab.. A'ah..

Si isteri berkata lagi.. Papa ok kan berjaga mlm2?? Dah biasa kan?

Si suami menjawab.. A'ah..

Si isteri berkata lagi... Ohhh.. Kira nanti papa bolehlah jaga baby
mlm2 kan??

Si suami menjebik bibir lalu menjawab.. "KACANG BUNCISS!!"


p/s.. Wait n C :P :P


~mel
Ish ish ish.. Ada org ingat esok keje pulak.. huhu


Sent from my iPhone

Khamis, 24 Jun 2010

Tak de Parking..


Tak de Parking.., originally uploaded by melati.a.

Time hubbyku xde ni la org pembangunan ni nk meratakan jln la.. Buat
itula.. Inila.. Dah ler aku terpaksa alihkan dua2 kereta.. Skrg ni mmg
xterlarar betul nk drive.. Nk pulas stering yg power stering tu pun
xterdaya.. Haiyyaaa...mujur mlm ni hubby balik.. xsabar2 dah..

sms...

Beberapa hari lepas aku ada terima satu sms.. bila aku baca sms tu aku agak tercengang.. ehh.. sms ape ni.. Oleh sebab this week aku bertugas kat desasiswa, so mmg macam2 sms & call yg aku terima, ada yg tanya login & pwd hotspot la .. tanya camne nak buat pintu almari stuck laa.. (coz skrg ni tgh ada ramai peserta2 SUKUM kat desasiswa - Sukan Staf antara universiti2 malaysia).. tp bila aku terima sms ni aku agak tercengang.. yg pertamanya sebab aku tak faham isi kandungannya... yg keduanya.. bila aku dh agak2 cam faham.. aku rasa cam sms tu xtujukan pada aku.. bila lak aku nk gi sekolah... Aku agak ni mesti student2 aku yg tersilap terhantar sms kat aku ni... So aku decide.. xyah la reply sms tu.. org salah no kot..


Lepas tu tghmlm tadi.. pkl 12.36am trdgr sms berbunyi lagi.. malasnyer aku nak check sbb baru tertido.. tp last2 aku check jugak sebab aku still on-duty lagi.. Dah ler aku still ngantuk.. bila baca sms tu.. aku lagi pening.. laaa.. ape kebendanya ni.. So, last2 aku pun reply.. cam kat atas tu.. haaa.. terus budak tu xjawab..

Sms yg no dua tu sbnrnyer lagi aku konpius.. sgt2 konpius.. apakebendanya la budak ni ckp.. Actually selama ni aku mmg rasa aku ni salah seorg yg dah jadi perosak bahasa melayu.. dah ler dari segi bahasa yang bercampur2.. dgn ejaan pun sama jadi tah apa2.. tapi bila aku tgk sms budak ni (aku assumekan budak laa.. atau plajar uni) aku rasa.. habislaa.. dengan singkatan yg terlalu2 singkatan.. campuran slanga kelantan ke.. trengganu ke.. utara ke.. aku pun xtau... pastu di campur lagi dgn ejaan huruf besar + huruf kecik.. sampai kan org2 mcm aku ni xfaham daaa.. sikit2 boleh gak aku faham.. tp frankly speaking sms kedua tu mmg aku agak blur.. Sampaikan perkataan Allahuakbar (@ll@hu@kB@r) pun ditulis sebegitu rupa.. ish ish... itupun jenuh aku nak faham.. huhu...

Entahlah.. makin teruk aku rasa Bahasa Melayu kita diperlakukan.. dan aku ni salah seorg penyumbang kepada keterukan tu... aku rasa.. ishh... pas ni tulis blog pakai bahasa baku la yer.. huhu..


~mel
lambatnyer malam....

Sabtu, 12 Jun 2010

Projek..


Projek.., originally uploaded by melati.a.

Ptg2 ni sabtu ni selalunya boring xtau nk buat apa.. Haaa.. Ni ler
kerja hubby time2 boring ni.. Tanam pokok...

Cerita...


Cerita..., originally uploaded by melati.a.

Hari ni pg2 dah siap2 nk keluar.. Ke Carrefour Seberang Jaya.. Hubby
@fullfilth nk ke Sabah hujung minggu depan, beg pulak dah uzur.. Nak
pakai beg aku.. Yg ada warna oren + perpel.. Huhu.. So after
breakfast, kami pun keluar.. Shopping2.. Sempat gak aku sambar
beberapa brg baby..

On the way balik, time kt atas jambatan Pulau Pinang.. tetiba aku nmpk
satu benda. Sekali imbas mcm kepala org kt atas tembok tepi jambatan..
Aku pun tingat cerita zaman kecik2.. Aku pun ckp kat hubby.. Masa aku
kecik2.. Punya takut kt Benggali sabit rumput sebab org kata dia guna
sabit tu utk sabit kepala budak kecik.. Nanti kepala tu diletak bawah
jambatan.. Nk bg jambatan tu kuat.. Eeeeiii masa tu punyalah takut
kalau nmpk benggali sabit rumput..

Pastu hubby ckp.. Sbnrnya org tu ckp camtu sbb xmo bg main kat
jambatan tu.. huhu.. Aku pun pndang muka dia.. Ehhh.. Aku ckp kat
dia.. Dia pun kena tipu cam aku gak yer kecik2 dulu.. huhu.. Hubby
sengih jer.. Hehe.. Sah la tu.. Terkena gak.. :P

Hehe.. Agak2nya berapa kepala kena potong nk bg kuat jambatan pulau
pinang ni yer?? :P

~mel

Selasa, 8 Jun 2010

TQ kak wan...

Turun2 dari ofis tadi hubby @fullfilth dah menungg dlm kereta.. biasala bila dia ajak balik aku mmg selalu lengah2 turun sbb kunci kereta kat dia.. huhu.. Anyway.. bukak2 jer pintu kat atas tempat duduk aku ada sampul pos ekspress.. Aku tanya hubby.. ehh apa ni? Dia ckp tengoklaa.. Bila aku tengok.. nampaklah nama kak wan tertera di alamat pengirim... ooo.. souvenir dari Cameron Highland... Bestnya...

Dalam sampul tu ada teh orange flavour, strawberry flavour + blackcurrant flavour.. plus ada poskad handmade yg sgt cantik... Terima Kasih k.wan.. Suka sangat.. Balik2 tadi terus buat teh strawberry.. sedap sungguh diminum bersama cekodok durian.. Best2..

THANKS AGAIN KAK WAN..:)

Dari kak wan..

~mel
smiling..

Isnin, 7 Jun 2010

Anjung Indah..

Semalam siang kami dok lepak2 jer kat rumah.. xde apa2 sgt nakbuat.. nak keluar jalan2 malas pulak.. actually hubby ada mention nak gi Kebun Bunga utk tengok pameran/pertandingan bunga ptg smlm, tapi gak mention nak gi Pesta Durian. So last2 dlm pkl 5 ptg gitu.. kami siap2 nak gi pesta Durian kat Anjung Indah, di Jalan Tun Sardon on the way to Balik Pulau. Actually agak dekat la jugak dgn rumah.. berbanding kalau nak ke Kebun Bunga tu.. cuma jalan ke Balik Pulau tu naik bukit dan bersimpang siur...

Kebetulan sesampainya kami kat sana ada upacara perasmian (cerita & gambar2 kat blog hubby ni, kang dia kata aku plagiat blog dia plak kang huhu :P), so dpt ler makan durian free. Orang ramai gak time kami sampai tu.. bila announce boleh makan.. berpusu2 org rebut buah durian.. mmg derang dah standby.. Aku main belasah kat tempat jemputan jer.. huhu..

Anyway.. mmg kalau nak ke Balik Pulau dari Bukit Jambul ke.. Paya Terubong ke.. akan lalu kat Anjung Indah ni.. Dulu timeaku gi observe student utk latihan mengajar di Balik Pulau..mmg perasan kewujudan Anjung Indah ni, tapi xpernah pulak berhenti.. So bila gi semalam..mmg dapat lihat scenery yg amat cantik sekali kat situ.. Kedudukannya betul2 kat atas bukit.. Cuma kalau xde hal apa2 mmg malas nak benti la...

Anyway.. sedap makan durian semalam.. kat umah ada lagi 2 bijik.. mlm td geram jer nak belasah lagi.. tapi sabar.. sabar... huhu...

Anjung IndahAnjung Indah
Anjung Indah

~mel
Bestnya durian..

Sabtu, 5 Jun 2010

Barut....

Aktiviti hari ni lepas bfast adalah menggunting & menjahit barut.. Actually aku dah beli yg ready made kat Jusco last few weeks tapi aku rasa cam kecik jer.. So hari Rabu lepas, kebetulan aku & hubby ke Kompleks Bukit Jambul utk lunch, aku pun singgah di Kamdar utk beli semeter kain putih. Tapi cari tali utk buat barut tu xde la pulak.. Mujurlah petang tu gi pasa malam di area Queensbay, tingat ada satu gerai jual brg2 jahitan... Bila gi tanya.. dapatlah tali tu..

So pagi2 td operasi menjahit ni bermula... oleh kerana badan aku ni kejab ok kejab idak.. so.. xdptla nk duk depan mesin jahit lama2.. lenguh + sakit pinggang.. Proses menggunting pun aku wat atas katil sebab tu je tmpt paling selesa nk duduk..huhu.. So b4 tghari dah siap 4 keping barut... alhamdulillah...

Lepas siap tu hubby ajak gi kuar ke Georgetown.. jln2 cuci mata.. pastu gi mkn nasi kandar beratur.. sedap jugak.. pastu terus balik... now.. dah rasa ngamtuk... nk zzz jab..


Baru nak gunting barut..


Proses ukur mengukur..


Dah siap satu...

Hasil kerja hari ni.. Esok kalau larat sambung lg...

~mel
tetiba rasa nk mkn coklat


Good Morning..

Selamat Hari Sabtu..

What to do?? Badan rasa tak berapa best.. Pagi2 dah rasa loya yg amat sgt...





Nak makan durian Balik Pulau..

Selasa, 1 Jun 2010

Chocolate & Kurma from Saudi Arabia..

Beginila bila ada student under supervision dari Arab Saudi.. Bila
sekali balik dari kampung mcm2 dibawaknyer... Dulu last semester pun
ada sorang student dari Arab Saudi gak.. Siap jemput gi mkn kt umah
dia lagik.. + mcm2 jenis mknan dihntrnya ke rumah..

Yang ni pulak dapat kurma sekotak + chocolate... eeeii.. Nak bg gula
aku naik ke ni??