Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 30 Januari 2008

Are you the one?

Are you the one?
The traveller in time who has come
To heal my wounds to lead me to the sun
To walk this path with me until the end of time

Are you the one?
Who sparkles in the night like fireflies
Eternity of evening sky
Facing the morning eye to eye

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?

Are you the one?
Who's love is like a flower that needs rain
To wash away the feeling of pain
Which sometimes can lead to the chain of fear

Are you the one?
To walk with me in garden of a star
The universe, the galaxies and Mars
The supernova of our love is true

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?
Are you the one?

Are you the one?


Selasa, 22 Januari 2008

Ada pilu dihati ini....

Sesudah subuh pagi td, mel terus mengadap komputer kerana ada kerja yg perlu diselesaikan. Tiba2 terpandang blog faizal yg tidak mel tutup sebelum tidur semalam... hmm... sayu tiba2 dtg.. Oki telah pulang ke pangkuanNYA.. menitis airmata mel.. tak tercapai hajat mel ingin menziarahi Oki lg.. Allah lebih sygkan Oki...

Dua tiga hari lepas, baru saja mel bercakap dgn faizal... "nnt mel balik kita pergi tengok Oki lg ya..", faizal pun ckp.. "ok, abg tak de kawan nak pergi, abg tunggu mel balik, kita pergi sama2".. hmm.. lepas tu kebetulan ada sebuah kedai buku kat sini buat sale.. mel rasa excited sgt sebab banyak buku budak2 sale.. mel dah belikan beberapa buah buku utk Oki.. walaupun mel ada ramai anak buah.. ingatan mel lebih pada Oki sebab mel sentiasa terbayangkan situasi Oki di hospital sewaktu mel & faizal menziarahi oki semasa mel di tanahair tempohari. Mel sentiasa terbayangkan ketidakselesaan Oki.. ketabahan ibu Oki menjaga Oki.. kebetulan sewaktu kami di sana.. doktor menyampaikan berita yg agak kurang menyenangkan.. kesedihan jelas di muka ibu Oki.. mel terbayang2 wajah Oki dan terdengar2 suara Oki yg menyatakan dia tidak selesa dgn keadaannya. Mel tahu betapa tak selesanya Oki.. teringat situasi mel yg berbulan2 dlm keadaan sedemikian... kerana itu mel rasa dekat sgt dengan oki.. kerana itu mel rasa sayu sgt.. rasa kehilangan Oki walaupun pertemuan dgn Oki tak lama...

Apa-apa pun mel ingin mengucapkan terima kasih pada pak mus... terima kasih atas persahabatan yg dihulurkan, walaupun bermulanya perkenalan secara online tp akhirnya pak mus jadi sahabat kepada mel & faizal. Akhir sekali mel mendapat berita Oki pada petang semalam waktu new zealand (pg/tghari waktu msia)... waktu tu mel tiba2 rasa risau kerana mel tak nampak pak mus online.. entah kenapa hati terdetik macam ada sesuatu yg tak kena.. mel ambil keputusan utk sms pak mus.. sebenarnya inilah kali pertama mel sms pak mus sebab selama ini apa2 mel akan minta faizal yg hubungi fon pak mus. Dlm sms tu mel bertanyakan pak mus kat mana & macam mana situasi Oki.. dan pak mus balas sms mel dgn menyatakan serba sedikit apa yg berlaku & Oki masih belum ada perubahan tp boleh balik ke rumah, cuma pak mus perlu mencari tangki oksigen untuknya. Lebih kurang dua jam selepas itu, mel mendapat email dari pak mus, direct dari fon, pak mus menghantar vclip ringkas keadaan Oki di hospital. Dua hari sebelum tu pak mus juga up-date keadaan Oki melalui kaedah yg sama... hmm....

Melihat vclip tu... mel sayu sgt.. Oki dlm vclip tu jauh berbeza dari yg mel lihat sebelum ini. Bila mel forward vclip tu pd faizal.. faizal pun cakap... "nampak susahnya nak bernafas"... hmm.. Oki terpaksa guna oksigen mask 24 jam..

Hari ini... Oki telah pergi... masih menitis airmata mel sorang2 kat sini... ada sedikit kecewa kerana tak dapat melihat Oki buat kali terakhir.. tp mel tetap bersyukur dan berterima kasih pada pak mus kerana walaupun mel jauh beribu batu.. dpt juga mel lihat Oki disaat2 akhirnya...

Apa2 pun.. Innalillahiwainna Ilaihirajiun.... Allah lebih menyayangi Oki...

Teringat sewaktu mel bertanya keadaan Oki pd pak mus 6 hari lepas... inilah dia kata2 pak mus..

10:48 AM Pak: x per la mel,
kalau Allah sayangkan dia
pak mus relakan
sedih mmg sgt sedih..
tp pakmus x tahan tgk dia mcm tu..
10:49 AM mel: hmm.. :'(
10:50 AM xpela pak mus.. insyaallah Allah Maha Mengetahui



Oki... kau permata ayahbonda
pergimu diawal usia
membawa pergi sengsara jiwa
abadilah dirimu di sana
bersama-samaNYA
namun dirimu tetap abadi
dihati yg menyayangi...


Mel~~
Sayu dari kejauhan...

Isnin, 21 Januari 2008

Miserable..

Just hoping i'm in a flight going home today...
but I'm not.. still here with all the loneliness..



Selasa, 15 Januari 2008

Aslyn - That’s When I Love You

Aslyn - That's When I Love You

When u have to look away
When u don’t have much to say
That’s when I love u
I love u just that way
To here u stumble when u speak
Or see u walk with two left feet
That’s when I love you
I love u endlessly
And when your mad cause u lost the game
Forget I’m waiting in the rain
Baby I love u
I love u anyway

Cause here’s my promise made tonight
U can count on me 4 life
Cause that’s when I love u
When nothing u do can change my mind
The more I learn the more I love
The more my heart can’t get enough
That’s when I love u
When I love u
No matter what

So when u turn to hide your eyes
Cause the movie it made u cry
That’s when I love u
I love u
A little more each time
And when u can’t quite match you clothes
Or when u laugh at your own jokes
that’s when I love u I love u
More then u know
And when u forgot that we had a date
Or that look that u give when u show up late
Baby I love u ,I love u anyway

So here’s my promise made tonight
U can count on me 4 life
Cause that’s when I love u
When nothing u do can change my moind
The more I learn the more I love
The more my heart can’t get enough
That’s when I love u
When I love u
No matter what

Ohh that’s when I love u when nothing baby
Nothing u do could change my mind
The more I learn, the more I love
The more my heart can’t get enough
That’s when I love u
when I love u no matter what

Ohhhh no matter what


link mp3

Sabtu, 12 Januari 2008

Teringat...

Hari ni hari sabtu, tak apa yg menarik mel nak buat.. just kemas2 rumah, packing2 brg rumah sikit sbb ingat nak sewakan rumah ni sementara mel pulang ke msia nnt. Sambil kemas2 terasa bnyknyer lah pulak brg... Anyway, sambil dok mengemas barang.. tiba2 teringat lah pulak... teringat kisah first time nak dating... hahaha.. Bukan nya apa.. janji nak jumpa kat tempat lain.. last2 jumpa kat tempat lain..

Hari tu hari sabtu jugak... dah berapa lama plan nak jumpa kat KL... tapi oleh kerana mel taklah berapa arif sgt drive kat kl, mel cakap biarlah tempat jumpa tu tempat yg senang mel nak cari, senang parking, dll laa... Maklumlah dah lama mel tak drive kat kl.. So akhirnya, sama2 setuju nak jumpa kat lrt Taman Melati... huhu.. special betul tempat tu.. rasanya bnyk kali si dia bagi direction kat mel camne nak ke lrt Taman Melati tu... mel pun rasa cam konfiden jer nak ke sana..

Pagi2 dlm kol 9 lebih mel bergerak dari klang.. janji nak jumpa dalam pukul 10.30pg.. bila mel smpi lrt taman melati tu mel akan call. Dari klang.. mmg konfiden jer mel drive.. kebetulan hari tu ada lak roadblock kat highway.. so jln jem la sikit.. dr. klang-kl.. oklah tu.. dengan terhegeh2nyer kancil pinjam yg mel bawak tu.. sampai lah mel ke area sentul.. berubah sgt dah sentul tu.. entah tahun bila last mel drive kat situ pun mel tak ingat.. sampai yg sepatutnya dulu hujung jln rupa2 dah ada sambungan.. haha.. mel dah terjln terus.. apa lagi.. cam biasa.. u turn laa.. pas u turn tu masuklah ke jln area kg. chubadak.. masa tu mel dah konpius.. ermm.. nak ke kiri ikut karak highway ke.. nak terus.. jln terus tu mel tak sure ke mana... ermm.. tah cam ne mel decide nak terus...

Bila dah terus tu... dah jauh jln.. jln dia cam pelik.. mmg mel tak pernah lalu.. hehe.. sah mel sesat.. tak tau area tu area apa.. mmg lain sgt dari direction yg mel dpt.. masa tu dah dekat 10.30.. fikir punya fikir sampai kat satu junction mel decide nak ke kiri.. dlm hati cakap.. belasah je lah dulu.. kalau dah rasa jauh sgt sesat kang mel call lah.. dlm hati gabra jugak sbb dlm sim card yg mel pinjam (b4 that mel guna sim card nz mel roaming), cuma ada singgit lebih je... Jalan punya jalan rasa cam jauh jer.. dlm hati mmg fikir nak stop kat mana2 utk buat call..

Entah macam mana, tgh dok drive tu.. tetiba mata mel terpandang satu sign board besar kat belah kiri jalan.. sign board tu tulis... Jalan Intan, Jalan Madrasah dan entah apa lagi satu nama jalan. Otak mel tetiba recall something.. eh..bukan ke rumah dia kat Jalan Madrasah? Mel terus bg signal kiri masuk kat jln kecik kat sebelah kiri... kebetulan ada masjid kat belah kiri tu. Bila dah stop... mel pun fikir... hmm..nak teruskan perjalanan ke.. atau nak call.. fikir2 balik..baik ler mel call... So, mel pun call lah...

perbualan kat fon tu lebih kurang cam nie..

"mel sesat ni, rasa cam tak jumpa jer la lrt taman melati" - mel
"mel kat mana nie?" - dia
"mel kat depan masjid somewhere. tapi kat depan masjid ni ada signboard, jln intan, jln madrasah... err... dekat ke dgn rumah?" - mel
"kat masjid? ada balai polis ke kat situ?" - dia

mel pun tgh belah kanan... "a'ah... ada balai polis."
dia gelak pas tu cakap... "kalau gitu, dtg ke rumah teruslah"
mel jawab.. "jgn nak memandai2"
pas tu dia jawab.. "tunggu situ, jab gi sampai"
mel sempat balas.. "mel naik kancil putih tau!"

Berdebar2 mel tunggu depan masjid tu.. Tak sampai 5 minit.. nampak bayangan dia dtg.. alamak.. gabra giler... hehe.. rupanyer dekat sgt dgn rumah dia...

Maka terciptalah satu sejarah... pada hari sabtu tu..

Pertemuan di hadapan masjid, di seberang jalan ada balai polis...
(romantiknyer tempat jumpa ekk.... depan masjid??? ish..ish...)

Ahad, 6 Januari 2008

What if...

Beberapa hari lepas mel demam. Actually mungkin sebab dah lama tak demam.. sekali demam mmg rasa tak larat sgt. So, kerana ketidaklaratan, mel just baring.. tido.. baring.. tido... Komputer on, tp tak berusik.. Telefon dlm handbeg... mmg sekarang ni malas nak check telefon... rasa macam tak de siapa nak call or sms mel.. so lebih baik tak yah check...biarkan je dlm beg...

Entah macam mana after seharian dok tido + mkn paracetamol.. tiba2 mcm terjaga sbb rasa mcm bunyi fon.. terasa nak angkat pulak. Bila mel angkat fon, satu suara yg familiar macam halilintar kat sebelah sana... mel just sempat cakap helo... lepas tu suara tu start tanya.. mel ko kat mana? ko ok tak? knp tak jwb sms? knp tak angkat fon? Mel pun jwb.. aku tido la.. aku demam.. tak larat nak bgn.. Suara tu meneruskan bebelan.. lebih kurang mcm nie... ya allah ko ni.. risau aku tau, bnyk kali aku sms.. call lg.. sume masuk voicemail.. tak jadi aku buat keje ari ni tau. Mel cuma sempat ckp... aku okla.. pas tu suara tu terus gak membebel... ko ni kan, dah lah duduk sorang2.. sakit demam org tak tau.. pernah tak ko fikir kalau apa2 jadi kat ko, mana org lain nak tau.. buatnyer ko keras sorang2 kat umah ko tu.. no one knows ko tau! Pernah tak ko bygkan sebelum ko tido, buatnya ko tak bgn esok pagi... mcm mana org lain nak tau... ??

Hmm...masa tu mel just mampu jwb.. ish ko nie.. takdelah mcm tu... aku ok..just hari ni jer aku tak sihat... lepas tu pjg lagilah perbualan mel dgn suara td... suara yg sentiasa concern psl mel.. sehari mesti sekali dia menghantar sms at least cakap hi.. walaupun di dlm kesibukan dia di samping suami & babynya...

Lepas perbualan tu.. mel just malas nak fikir apa yg dikatakan oleh suara itu... mel biar aje ia berlalu dari fikiran mel.. tapi hari ni.. suara itu tiba2 kedengaran... hmm.. betul ckp suara itu.. apa akan jadi kalau esok mel tak bangun dari tido.. siapa yg akan tahu?? Siapa yg akan ambil tahu?? Mama & papa mel biasanya akan tunggu mel sms... beritahu perkembangan.. ataupun tunggu mel sms mintak diorg call balik... dan biasanya diorg tak kisah sgt kalau mel diam. Bg mereka mel dah besar.. dah boleh berdikari.. Kalau setakat beberapa hari atau seminggu dua tak call tu, perkara biasa aje.. lagipun duduk jauh2 nie.. mmg biasa lah cam tu.. hmm.. itulah....

Sbnrnya malam ni mel rasa amat keseorgan... tu sebab tiba2 mel terfikir...

What if.. malam ni mel tido.. mel tak bangun2 lagi... ada tak org yg akan merasa kehilangan mel.. ada tak org yg akan ambik tahu mana mel pergi...

Apa2 pun.. kalau malam ni mel tido... dan tak bangun lagi.. mel berdoa moga Allah beri petunjuk agar mel tidak keseorgan disaat2 akhir mel.. dan juga andai malam ni mel tido.. dan tak bangun lagi.. mel mohon ampun dan maaf di atas apa jua salah mel buat kawan2.. dan insan tersayang... tapi apa2 pun.. mel berdoa semoga mel berpeluang utk menghirup udara hari esok.... rasanya belum cukup bekalan mel untuk pulang ke sana...

Dan apa2pun mel tahu esok suara itu akan mnghntr sms.. kalau mel tak jwb dia akan cari mel sampai ke ceruk mana sekali pun.... terima kasih sahabat... kau sentiasa ada dlm suka & dukaku..



Mel~~
Apalah gunanya pengorbanan... andai tidak dihargai... :(
Sahabat.. terima kasih atas setiap pengorbanan mu..

Sabtu, 5 Januari 2008

Aktiviti Baru

Dah lima hari berturut2 mel membuat aktiviti baru.. berjalan kaki mengelilingi kawasan tempat mel tinggal. First day mmg rasa letih sgt2... dlm pukul 7 pg mel keluar dan berjalan dlm masa sejam. Sampai rumah, sambung pulak dgn excercise sikit guna excercise machine yg mel beli kat garage sale beberapa lama dulu dgn harga NZ$2 (2 hengget)..hehe... benda tu mmg fully function.. still ok.. so tak kisah lah harganya 2 hengget pun.. as long as boleh guna...kan.. hehe.. nanti ada peluang mel citer pasal garage sale kat sini... menarik jugak.

Actually semalam mel demam, dgn flu yg teruk.. pagi ni still sama, tapi bila mengenangkan kalau mel stop aktiviti jalan kaki hari ni...jawabnya mmg terstop la terus.. so bgn pg tadi gagahkan jugak berjalan sejam tu.. jalan laju2.. berpeluh2 dibuatnya dgn hari yg awal2 dah panas terik. Hari ni rasa cepat pulak sampai rumah. Semangat kiranya ni... teringat kat Malaysia hari tu, jalan kejab je dah termengah2.. rasanya kalau lepas ni org ajak jalan.. no problem... or..mungkin esok start jogging pulak... :P

Anyway, smlm dah siap tanya member mel.. teringin lak nak join kelas aerobik... (macam2 lak teringin)... so, dia ajak join dia aerobik latin. Tapi dia cakap dah namapun aerobik latin..so bnyk pergerakan bhg bawah... dlm erti kata lain..bnyk gelek2 la.. So, ingat bila dah sihat dari flu ni boleh cuba, yg bagusnya kelas tu tak perlu ada membership...sekali pergi NZ$5.. oklah.. try dulu tgk mcm mana... semangat nih...


p/s...jgn semangat kejab jer melati....huhu..