Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 1 November 2015

Perfume kegemaranku mmg totally habis. Biasanya aku beli branded perfume di duty free airport esp overseas sbb mmg jauh lebih murah. tp tahun ni tak ke mana2 sbb menabung utk umrah, insyaallah.. Hari tu ngadu kat hubby minyak wangi dah habis.. dia sarankan beli Adidas for women.. harga dlm 29.90.. Bila pakai.. xtaulah apasal.. bau dia apabila melekat dibahh berbau weird dan buat aku nk muntah.. so sekali je aku sembuq... xpakai dah. 

Dua tiga hari lepas aku ke koop usm cari stationeries, tiba2 ternmpkperfume jenama Sumayyah ni.. try bau dia agak sesuai dengan hidungku.. harganya baru RM14.90... ok.. so aku beli satu dan ianya sgt sesuai dgn aku... cuma baunya tak tahan lama sgt mcm pergume yang hara beratus2 tu.. tapi apedehal... huhu.. bila hilang bau.. semburlah lagi.. kena beli satu letak kat ofis ni... :)




~mel

Toys Museum, Penang

Hari ni kami ke Toy Museum Pulau Pinang.. dah lama tak berjalan2 sbnrnya... Toy Museum ni jayh sebenarnya dari rumah.. pejalanan dekat sejam jugalah... ianya tak berapa besar tapi koleki-koleksi yang dipamerkan memang agak menakjubkan... toys yang ada memang toys dari zaman dulu hingga sekarang.. so kami memang macam... woww!! ini pun ada...  memang ada macam2 toys, dari toys askar lama-lama hingga ke Barbie, Transformers, Star Wars.. dan lain-lain lagi... 

Charge untuk masuk: DEWASA = RM22 dan KANAK-KANAK RM11

Toy Museum ni letaknya di area Batu Feringghi... kena lalu kat pantai yang cantik2.. dan sebenarnya kami memula guna google maps utk cari.. last2 dibawa ke tempat yg salah.. so kami bentilah jab kat area tepi pantai untuk bergambo... :P

Wefie dulu...

Aliff dan Eryna, papa sedang cuba membetulkan bangunan yang tetiba senget pulak :P

Sampai2 di Toy Museum.. biasalah aktiviti yang dilakukan.. gambar... gambar .. dan gambar...


Aliff dan Eryna bergaya dan toys-toys yang awesome..

Koleksi Barbie dia sangatlah awesome.. giler aku dibuatnya.. mcm2 jenis ada.. aduhhh menggoda jiwa betul melihat kolek dia... kat bawah ni sikit je pun yang aku ambil gmbr... ada Barbie berkebaya, sari, cheongsam dllg.. tgk kereta Barbie pun aku teringin.. huhuh..




Dok kat Toy Museum ni mmg round merajuk tu ada berkali-kali.. dia ingat boleh beli kot toys semua tu.. semua yg dia suka dia nak... :P







Kejab happy... kejab majuk!





Masalah bila semua toys dia nak!!


Aksi papa...

Aksi Eryna pula!






Macam2 gaya minah sorang ni... :P









Bukan Eryna je kerjanya merajuk..Aliff pun sama... hati tergoda dengan toys tapi tak berani nak minta.. akibatnya muka moyok semacam... huhu


Overall experience di Toy Museum ni okla.. not bad.. walaupun entry fees agak mahal juga tapi berbaloi dpt tgk toys yang pelik2.. cuma utk para ibu bapa kena berhati2 bila bawa anak2 dtg ke sini.. macam kami.. keluar je pintu keluar toys museum.. muka masing2 dah tiada kemanisan... so terpaklah bawa pula ke Toys R Us di Gurney Plaza... akibatnya.. pening bertambah lagi sebab pening tgk mainan kat Toys R US pulak.. akibatnya masing2 dapat upah toys juga... Gulppp!! Anyway... mujur papa dan mommy jumpa UniQlo di Gurney Drive.. dan mommy jumpa outlet CATH KIDSTON,,, woww!! Dalam hati berbunga2 macam handbang Cath Kidston juga!!

~mel..