Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 31 Mei 2008

Aku Ingin..

Aku ingin berlari merentasi pelangi..
Aku ingin terbang meredah awan kebiruan
Aku ingin menari diiring alunan kicauan keemasan
Aku ingin berenang mengharung gelombang
Aku ingin tersenyum
Aku ingin tertawa
Aku ingin lari dari kebun sengsara..


Ya Allah..
Aku ingin hidup dalam bahagia..
Namun derita ini membuatku sering terleka..
Terkadang dugaanMu membuatku hilang punca..


Ya Allah..
Berikan hambaMu ketenangan..
kesejahteraan.. kedamaian.. kekuatan
kerana aku ingin..ingin... ingin... ingin...
meneruskan perjalanan kehidupan
merentas pelangi.. meredah awan... menari..
dengan penuh keyakinan...



Mel~~
Lost in the unexpected journey of my life.. :'(

Jumaat, 16 Mei 2008

Resah..

Detik waktu berjalan.. terasa amat pantas.. mel sebenarnya dlm keresahan.. walaupun sedikit sebanyak mel cuba utk tenangkan hati mel, tapi sebenarnya sukar sekali utk mel menghadapi segala2nya ini... Ada lebih kurang 12 jam lagi.. dan di waktu ini terhidang makan malam di hadapan mel... hmm... walau hati mel telah sekian kalinya berkata.. be positive mel.. tapi terkadang bila iman itu goyah.. hati tertanya.. adalah ini kali terakhir dpt mel nikmati rezeki di muka bumi allah ini... tapi mel tau..hati mel masih belum bersedia utk menerima hakikat itu..

ya allah.. moga segala2nya berjalan lancar esok..
mel perlu hidup.. utk semua yg menyayangi mel....
walaupun mel amat takut.. apalah yg akan terjadi esok..

untuk mama & papa..
walau mungkin cara kalian menunjukkan kasih sayang berbeza dari ibu bapa lain.. tp mel tau.. jauh di sudut hati kalian, kasih syg kalian tak ternilai.. terima kasih mel ucapkan.. mel masih ada di sini juga kerana pengorbanan kalian..


untuk kakak sekeluarga..
thanks bnyk2.... hanya itu yg mampu mel katakan... kesian anak2 kakak kena tinggal lama2.. :(


untuk abg mel sekeluarga di klang..
jutaan terima kasih.. jutaan terima kasih kerana menjadi tempat mel menumpang kasih selama ini.. juga buat keluarga kak zie yg menganggap mel mcm keluarga sendiri.. tiada kurang tiada lebih.. mel amat hargai setiap apa yg kalian berikan... (huhu.. termasuk kereta kancil sebijik... :P).. kalau tak mmg susah mel nak ke mana2... nak gi penang ke.. nak gi dating ke... huhu...


untuk keluarga f di gombak...
Terima kasih kerana memahami situasi mel... terima kasih juga kerana sentiasa mengambil berat....


Untuk insan tersayang...
Aduhh.. tak tahu macam mana mel nak nyatakan perasaan mel.. perasaan mel tak keruan..
i wish you are here with me dan berikan kekuatan utk mel yg sedikit sebanyak makin berkurangan. makin dekat saat yang ditunggu.. makin sukar untuk mel lalui.. namun begitu, abg sentiasa ada di sisi mel.. walau dari jauh.. terlalu banyak pengorbanan abg.. tak tau macam mana mel nak balas.. terkdg mel rasa bersalah.. kalau kita tidak bersua mungkin abg tak perlu lalui semua ini.. tapi ini semua qadha & qadarnya... sudah tertulis mungkin.. kita dipertemukan dan jalan ini terpaksa kita lalui...

Abang... sepanjang ketiadaan mel ni... abg jaga diri ok.. tunggu mel balik.. jgn nakal2.. jgn rempit laju2.. jgn makan rojak restoran melati curry house lg.. tunggu mel balik... tgh kempunan nie... balik kerja tu rehat jer.. jgn terus ngadap pc... berinternet... jgn berinternet sampai lupa makan minum... nnt mel balik makin cikeding a.k.a cikedees pulak... huhu..

Abang... halalkan makan minum mel.. halalkan hutang2 mel... hehe.. :P & maafkan segala salah silap mel.. walaupun abg mmg garang tp mel tetap jugak tak takut nak merajuk2 dgn abg.. apa nak buat.. mel mmg cam ni.. terpaksalah abg terima awek yg kuat merajuk nie... walaubagaimanapun.. apa2 terjadi... kemaafan mel pohonkan dari abang.. ingat tak dua tahun lepas lebih kurang.. ada mel hantar email kat abg.. juga memohon maaf.. masa tu keadaan mel hampir sama mcm nie.. mel ucapakan selamat bepuasa & selamat hari raya buat abg... dan memohon kemaafan takut2 mel tak berkempatan utk 'bersua' dgn abg lg... email tu 3/10/06... apa yg kita lalui lepas2 tu mmg amat tak disangka sekali...


Abang.. biar apa pun terjadi.. i'm always yours... sentiasa ingat mel dihati abg... mel sentiasa berpegang.. Allah Maha Kuasa.. dan kita dipertemukan di atas kehendaknya.. dan kiranya kita terpisah... itu jua kehendaknya... semoga Allah memberkati hidup abg.. Insya Allah.. panjang umur mel.. kita bersua lg..


Untuk semua..
Doakan mel yer... moga esok memancarkan sinar baru buat mel... utk sebuah kehidupan yg lebih bererti... abg.. tolong sampaikan salam mel buat kawan2 semua.. ucapkan terima kasih mel atas segala doa mereka.. i'll miss u all...

Akhirkata... doakan segala2nya berjalan lancar utk mel esok...
abang... mel takut..resah.. tapi mel bawa semangat abg bersama mel... semoga ianya dpt terus memberi kekuatan buat mel mengharungi dugaan ini.. i miss u...







Life is a never ending journey ....
Mel Faizal~~

Ahad, 11 Mei 2008

April to May..

April 2007 - menyaksikan peristiwa Aprilfool merapatkan mel dgn f. Semuanya mmg di luar dugaan. Bagi mel, he was the last person yg mel nak merapatkan diri masa tu.. dan sebenarnya mel sendiri tak berniat utk mendekatkan diri dgn sesiapa.. as a friend, yes.. but lebih dari seorg kawan.. bnyk yg kena fikir. Kadang2 mmg kira rasa agak dekat dgn seseorg.. terutama bila kita kenal di dalam dunia online nie.. mungkin sebab kita tak pernah jumpa.. kita rasa lebih mudah untuk mendekati seseorg.. lebih mudah utk mencurahkan masalah, rasa hati dll... Itu sebabnya banyaknyer terjadi cinta cyber kot...

Walaubagaimanapun.. walaupun mel dh lama rasanya kenal online dgn f, mel kurang rapat dgn dia.. bertegur sapa pun sekali sekala.. entahlah.. ada satu perasaan takut kot utk berkawan dgn dia.. it seems that he was and still is very 'popular' online... hahaha.. especially to girls laa.. :P. So mel mmg rasa agak 'jauh' dgn dia sehingga Mac 2007.. Bulan April kami makin rapat.. tapi.. as a close friend. Walaupun masing2 ada gak mcm main2 cakap... 'syg awak!' .. but at that time utk go in-depth to a relationship mcm tak berapa pasti... tak pernah jumpa satu.. lain benua pun satu.. takut mmg banyak... lgpun at that time.. mel rasa lebih selesa berkawan... huhu..

Kerana tragedi Aprilfool.. f mewujudkan googlegroup baru... "ada2aje". Mungkin sebab mel jadi partner-in-crime dgn dia time Aprilfool tu.. dia jd kan mel partner-in-ada2aje.. mungkin sebab tu lah kami makin rapat.. kalau bulan Mac ada jugak selang2 nak berchatting.. time bulan april... tiap2 hari.. kadang sampai 2-3kali sehari... teruk betul... kalau nak ikutkan time tu masing2 sibuk.. dia dgn kerja & training la.. mel dgn study yg tak abis2 dgn presentation.. tp mmg setiap hari ada ruang 'pertemuan'.. tah apa kitorg cerita tah.. :P

Sehinggalah hujung April (30hb - exact date)... somebody dlm group ada aprroach mel.. huhu.. suami org lak tu... so mel pun mengadulah kat f.. tetiba jer dia mcm marah.. dia ckp mel yg layan sgt.. mel ckp.. manade.. mel layan mcm abg2.. lgpun dah tau dia dah kawen.. tak hingin ler mel nak bercinta dgn suami org.. ish..ish.. nauzubillah.. tp yg mel pasti.. kata2 f masa tu.. dia ckp.. mungkin cara mel buat org tertarik.. even dia sendiri ckp dia blur time tu... huhu.. ada ke patut.. dah ler dia ckp mel layan suami org tu lebih2.. pastu dia mintak mel terus-terang.. apa perasaan mel kat dia... hahaha.. patut ke tak patut? Bukan ke patutnya lelaki yg kena gitau pompuan perasaan dia? hehe... ampun.. ampun... anyway.. last2 malam tu.. (awal pagi nz time).. kitorang setuju utk take it slowy.. may be we are special to each other.. but keadaan masa tu tidak mengizinkan utk terus terjun dlm kancah percintaan... huhu..ewah..ewah..


After that.. kitorang mmg slow2.. tp rasanya walaupun kitorg berjanji nak take it slowly.. last2 jadi cepat jugak. Tak tau lah pasal ape.. tp rasanya sama2 takut2 lg.. maklumla.. belum pernah jumpa.. jauh lak tu.. tp tak taulah mana datangnya keyakinan mel utk terjah menjadi lebih rapat dgn f. Dan... yg paling penting.. kami mula berkongsi... mula2 sama2 berkongsi group.. ada2aje..
dan lepas tu mcm2 perkongsian online lain... sedikit demi sedikit... mel & f.. mmg makin rapat..


May 2007 - was a month of exploration. Takut2 mmg definitely ada.. tidak yakin pun masih ada.. hinggalah terjadinya satu konflik... hi hi.. mel tak tau di mana dtgnya kekuatan mel utk berdiri mempertahankan dirinya utk kepentingan diri mel... mmg masa tu mel rasa mel pentingkan diri sendiri... mel tak nak kehilangan dirinya.. walaupun itu adalah ranjau pertama bg mel.. tapi ia sebenarnya adalah jambatan utk membuka hati yg masih takut2... supaya lebih berani melangkah ke arah satu hubungan yg lebih kukuh... it was hard.. bila memikirkan sebuah kehilangan.. dlm hidup there are always choices to be made... and we have made our choice to be together...


Till next time...