Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 11 Mei 2008

April to May..

April 2007 - menyaksikan peristiwa Aprilfool merapatkan mel dgn f. Semuanya mmg di luar dugaan. Bagi mel, he was the last person yg mel nak merapatkan diri masa tu.. dan sebenarnya mel sendiri tak berniat utk mendekatkan diri dgn sesiapa.. as a friend, yes.. but lebih dari seorg kawan.. bnyk yg kena fikir. Kadang2 mmg kira rasa agak dekat dgn seseorg.. terutama bila kita kenal di dalam dunia online nie.. mungkin sebab kita tak pernah jumpa.. kita rasa lebih mudah untuk mendekati seseorg.. lebih mudah utk mencurahkan masalah, rasa hati dll... Itu sebabnya banyaknyer terjadi cinta cyber kot...

Walaubagaimanapun.. walaupun mel dh lama rasanya kenal online dgn f, mel kurang rapat dgn dia.. bertegur sapa pun sekali sekala.. entahlah.. ada satu perasaan takut kot utk berkawan dgn dia.. it seems that he was and still is very 'popular' online... hahaha.. especially to girls laa.. :P. So mel mmg rasa agak 'jauh' dgn dia sehingga Mac 2007.. Bulan April kami makin rapat.. tapi.. as a close friend. Walaupun masing2 ada gak mcm main2 cakap... 'syg awak!' .. but at that time utk go in-depth to a relationship mcm tak berapa pasti... tak pernah jumpa satu.. lain benua pun satu.. takut mmg banyak... lgpun at that time.. mel rasa lebih selesa berkawan... huhu..

Kerana tragedi Aprilfool.. f mewujudkan googlegroup baru... "ada2aje". Mungkin sebab mel jadi partner-in-crime dgn dia time Aprilfool tu.. dia jd kan mel partner-in-ada2aje.. mungkin sebab tu lah kami makin rapat.. kalau bulan Mac ada jugak selang2 nak berchatting.. time bulan april... tiap2 hari.. kadang sampai 2-3kali sehari... teruk betul... kalau nak ikutkan time tu masing2 sibuk.. dia dgn kerja & training la.. mel dgn study yg tak abis2 dgn presentation.. tp mmg setiap hari ada ruang 'pertemuan'.. tah apa kitorg cerita tah.. :P

Sehinggalah hujung April (30hb - exact date)... somebody dlm group ada aprroach mel.. huhu.. suami org lak tu... so mel pun mengadulah kat f.. tetiba jer dia mcm marah.. dia ckp mel yg layan sgt.. mel ckp.. manade.. mel layan mcm abg2.. lgpun dah tau dia dah kawen.. tak hingin ler mel nak bercinta dgn suami org.. ish..ish.. nauzubillah.. tp yg mel pasti.. kata2 f masa tu.. dia ckp.. mungkin cara mel buat org tertarik.. even dia sendiri ckp dia blur time tu... huhu.. ada ke patut.. dah ler dia ckp mel layan suami org tu lebih2.. pastu dia mintak mel terus-terang.. apa perasaan mel kat dia... hahaha.. patut ke tak patut? Bukan ke patutnya lelaki yg kena gitau pompuan perasaan dia? hehe... ampun.. ampun... anyway.. last2 malam tu.. (awal pagi nz time).. kitorang setuju utk take it slowy.. may be we are special to each other.. but keadaan masa tu tidak mengizinkan utk terus terjun dlm kancah percintaan... huhu..ewah..ewah..


After that.. kitorang mmg slow2.. tp rasanya walaupun kitorg berjanji nak take it slowly.. last2 jadi cepat jugak. Tak tau lah pasal ape.. tp rasanya sama2 takut2 lg.. maklumla.. belum pernah jumpa.. jauh lak tu.. tp tak taulah mana datangnya keyakinan mel utk terjah menjadi lebih rapat dgn f. Dan... yg paling penting.. kami mula berkongsi... mula2 sama2 berkongsi group.. ada2aje..
dan lepas tu mcm2 perkongsian online lain... sedikit demi sedikit... mel & f.. mmg makin rapat..


May 2007 - was a month of exploration. Takut2 mmg definitely ada.. tidak yakin pun masih ada.. hinggalah terjadinya satu konflik... hi hi.. mel tak tau di mana dtgnya kekuatan mel utk berdiri mempertahankan dirinya utk kepentingan diri mel... mmg masa tu mel rasa mel pentingkan diri sendiri... mel tak nak kehilangan dirinya.. walaupun itu adalah ranjau pertama bg mel.. tapi ia sebenarnya adalah jambatan utk membuka hati yg masih takut2... supaya lebih berani melangkah ke arah satu hubungan yg lebih kukuh... it was hard.. bila memikirkan sebuah kehilangan.. dlm hidup there are always choices to be made... and we have made our choice to be together...


Till next time...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan