Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 1 Ogos 2017

One of my best Saudi Arabian student. Biasa student Arab ni mmg mcm2 perangai dan susah nk jumpa area kampus. Tp Alshammari ni mmg sgt komited dgn study, dia balik Arab Saudi kejab je utk collect data, kemudian muncul semula sebaik shj habis collect data. Last week Jumaat dia email Bab 4.. td sy sempat tinjau.. ada komen2 yg susah sy nk tulis thru email. Kagum sy dia habiskan masa di library. So dlm 10 minit lepas sy Whatsapp dia pun muncul di pintu ofis sy. Sgt efisien. Dia tgh prepare nk previva. Mungkin xsempat graduat tahun ni.. tp insyaallah boleh cuba juga.. kot2 berjaya..


Final thesis hardcopy ini muncul dlm pigeonhole sy ptg ini. Terasa ingin menitis airmata. Finally student sy, Nizam submit tesis akhir beliau. Nizam hampir dibuang oleh UTHM akibat kontrak dah habis. Alhamdulillah.. sy dpt bantu dia utk selesaikan tesis dan viva diakhir2 nyawa candidature dia. Dia ada bnyk problem dlm study.. esp lepas dia berkahwin. Biasalah lepas kawen tetiba hilang.. tau2 dah lahir baby. Anak dia anak autism.. jd mcm2 masalah dia hadapi. Sbg supervisor kdg2 kasihan, kdg2 geram!! Tapi... bila dah hantar tesis hardcopy mcm ni.. supervisor mana yg tidak bersyukur.. Selesai satu tugas mengraduatkan seorang student.. InsyaAllah tahun ini bakal mengraduatkan 3 org PhD dan 3 org EdD student.. jumlah 6 org pelajar ijazah kedoktoran.. Ianya bukan sesuatu yg mudah 😬😬😬


Seharian di Taman Negara Pulau Pinang & Monkey Beach. Alkisah en suami ajak pi hari terbuka Perhilitan NRE hari Sabtu hari tu.. excited rasa sbb dh lama tak jln2.. Sdg dok tgk2 hari terbuka tiba2 ada sorang pompuan berpurdah (ingatkan Arab rupanya India) tegur tnya nk pi Monkey Beach ke?Bila tnya hubby dia ckp jom. So kami end up ke monkey beach naik boat dgn that indian lady, suami dan anak kecilnya. Cantik Monkey Beach tu. Kami dok dlm sejam.. then boat dtg ambil. Sampai semula kt tmpt hari terbuka, lepak2 sat then nk blk. Bila smpi ke kereta, hubby raba2 poket ckp.. ehh mana kunci kereta??? Kunci kereta terjatuh kat Monkey Beach masa hubby tgh dok baring2 atas hammock.. huhu.. so pi semula ke tmpt beli tiket boat.. tunggu smpi ada boat nk ke Monkey Beach semula.. Tunggu punya tunggu hubby dpt tumpang satu boat.. tp smpi2 kt sana org dh jumpa kunci tu dan dibawa balik ke tmpt kami menunggu.. hihi.. dptlah hubby merasa naik boat laju dua kali.. katanya bila naik boat kosong mmg driver bawa boat gila2.. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…. Anyway akhirnya dpt kunci semula.. yg bestnya smlm cerita kat kawan2 masa tgh bengkel pasal kejadian.. bila cerita pasal hubby raba2 poket xde kunci.. tetiba sorang kawan si Zamri namanya ckp.. sat2.. berapa lama agaknya sesi membebel ko kat Faizal sebelum smbung pi cari kunci... pastu si Aidi gelak (mesti bini depa pun selalu bebel kat depa)... huhu.. Sorilah sy xde bebel kat suami sy.. sy relaks jer.. kami cool jer.. tu yg last2 kunci dpt akhirnya... πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…