Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 2 Julai 2011

Sedondon...

Seperti biasa.. aku mengisi masa lapang yg tak berapa nak lapang ni dgn menjahit.. hobi yg aku sgt2 suka.. orang may be cakap.. elehhh.. tempah je la baju.. wat pe susah2 nak jahit.. haha.. actually yg aku nak cepat aku tempahlah.. yg tak urgent sgt aku jahit.. utk kepuasan hati sendiri.. Ok cerita pasal sedondon.. kain cotton kat bawah ni aku beli online.. biasalah skrg ni 90% aku beli online.. xde masa nak gi shopping.. huhu.. sian aku.. Memang masa beli tu hajat hati nak jahit blouse simple untuk diri sendiri + jahit dress eryna. Dah lama aku gunting kedua2 baju ni.. jahit slow2.. tapi mlm ni jam 11 mlm dapat siapkan. Cuma seluar kecik utk dress yina tu lom jahit.. esokla kot.. senang jer tu 1/2 jam boleh siap... :P

sedondon
Ok.. kat atas ni dress eryna yg dah siap. Aku letak butang2 hiasan kecil kat dada.. butang tu pun beli online gakss.. huhu.. ada tali ikat kat belakang.. tengah2 menjahit tu ada la gak mintak pendapat papa yg sentiasa bersedia bg pendapat..

sedondon
Ni haa blouse simple yg aku buat utk diri sendiri.. konon2 nak muslimah tapi terrr ikut body la pulak.. haha.. macam baju kurung moden gitu.. kain ada lebih lagi so kalau buat kain kembang payung pun ok kan?


Okla time to sleep... kain perca berlambak atas lantai..so esokla kemas.. Malam ni harap dpt tidur lena.. pg2 buta semalam tetiba telefon berbunyi.. kol 5 gitu.. tgk no telefon one of my Masters student. Tapi tak sempat angkat.. pelikla jugak.. si Norbaya (nama student ni) tolong aku jaga server utk kuiz.. takkan ler dia dok monitor kuiz pukul 5pg.. Nak call balik.. rasa cam pelikla pulak.. so aku sms dia, tanya awat call aku pagi2 buta.. tp tak de jawapan... Tiba2 risau pulak.. kot dia gaduh dgn hubby dia ke.. nak minta tolong ke.. dah ler aku tak lena nak sambung tido... Last2 pkl 5 ptg baru dia balas sms aku cakap dia tak pasan sms aku.. agaknya anak dia main fon dia.. huhu... hai sabor je la.. seharian aku dok mikir apelah kena dgn si Baya ni... :P. Terover concern la pulak aku ni...


~mel
laparlah pulak lepas menjahit ni... :D

5 ulasan:

  1. Cantik dan Comel.....boleh tumpang tempah tak Dr.....

    BalasPadam
  2. @cjfad78 kalau nak tempah boleh... tahun 2011 tempah.. tahun 2015 dapat, ok tak?

    @papa nak baju bunga2 gak ke?

    @lisa suar kecik tu nanti pun comel.. haha

    BalasPadam
  3. Wahhh ... Nak jugak sepasang yer ... 2015 pun tak pe lah ...

    BalasPadam