Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 12 Oktober 2014

Tebu..

Semalam waktu nak pergi sarapan, kami lalu di kawasan area Masjid Timah yang dipenuhi oleh pokok2 tebu yang sedang mekar berkembang.. Aku cakap kat encik hubby.. Bestnya tgk tebu2 tu.. teringat masa kecik2 dulu makan tebu.. sekarang ni susah nak makan tebu.. dok minum air tebu je tak merasa dah makan tebu.. sambil aku melihat tebu2 tu dengan kecur air liur.. Nampak begitu sedap tebu2 kat kebun tu.. Then aku cakap kat hubby.. boleh ke nak beli sebtg tebu kat kebun ni.. terliur pulak (mcm mengidam plak gitu)... tapi aku mcm cakap saja2 sebab sape empunya kebun tebu pun tak tau...

So.. after bfast di kedai roti canai terbang, kami bawak eryna yg demam ke klinik, pi kedai beli sayur utk masak lunch.. kami pun balik rumah. Kebetulan, smlm sabtu aku ada kelas dari pkl 1 hingga 6.30ptg... letih gila rasa.. Sebenarnya ada dua kelas je patutnya tp aku kesian kat student final year yg xreti nak buat research so aku buat kelas tambahan utk mereka... so jadi tiga kelas.. tu yg straight kelas tu.. dah la aku masak tp xsempat nak lunch... kelaparan sambil mengajar..

Pagi2 tadi aku bangun awal utk ke Jeneri mengendalikan projek di sebuah sekolah.. walaupun hari ahad aku terpaksa ambil peluang ke sekolah sebab bila hubby ada di rumah senang sikit ada org jaga eryna dan aku tak terkejar2 utk hantar dan amik eryna berbanding bila waktu penang cuti.. so that's why akku arrange nak pi sekolah hari ahad walaupun that's mean aku xcuti selama seminggu ni...B4 pergi sempat aku masak sup ketam sebab semuanya kat rumah macam tak sihat.. so hopefully boleh boost tenaga masing2.. Aku kluar rumah dalam pkl 7.30 pagi dan sampai semula rumah dalam pkl 2.30ptg... Penat tu biasalah kan..

Sampai2 kat rumah.. tetiba Aliff cakap... papa ada belikan buluh untuk mommy... haaa.. buluh??? Buluh apa pulak... Tgk2 kat dapur ada sebatang tebu... ya allah terkejut nya.. what a surprise... teruja sungguh aku rasa.. Walau hanya sebatang tebu tapi rasa terharu sgt sebab tetiba dapat tebu... Tak sangka betul hubby ingat smlm aku teringin nak makan tebu.. Aku pun segera memotong tebu..  ishh... kekok rasanya.. dulu2 masa kecik syok betul sebab ada pokok tebu depan rumah.. dah tua2 ni rasa macam pelik dapat tebu..

So.. setelah potong dapatlah makan tebu dgn gembiranya.. mmg best sebab dapat makan tebu.. dan paling best sebab dapat makan tebu surprise... tak sangka hubby carikan tebu setelah isterinya sebut2.. terasa sgt2 dihargai.. kdg2 seseorang tak perlu diberi surprise emas permata atau tudung Fareeda... cukuplah sebatang tebu free dari seorang pakcik yg pemurah... :P

Thank You En Faizal... love u sgt2... :P


~mel