Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 17 Jun 2012

Accident di bulatan JPJ/Immigresen Seberang Perai..

Pagi tadi kami ada 2 agenda, nak ke kedai tinted kereta then beli brg rumah. Kedai tinted kat area Megamall/Pacific.. so ingat nk hntr kereta tinted, then jln kaki shopping di Pacific.. sampai2 kt kedai tinted pukul 10.3pg kedai belum bukak.. so kitorg decide pi tesco je la dulu beli brg rumah.. On the way ke Tesco jln jem yg amat.. rupa2nya accident sgt teruk kat area roundabout depan imigresen Perai.. melibatkan 3 kereta, 1 van dan ambulan IPPT USM. Tak taula apa terjadi tp salah satu kereta (Saga aku rasa) tu remuk teruk!

Kat bawah ni gambar2 yg sempat aku amik... apa2 pun hati2 di jlnraya...






~mel

Jumaat, 15 Jun 2012

Feedback from FB Team..

 Semalam time aku bukak facebook tetiba aku terkejut bila di timeline aku tertera gambar yang sangat tidak senonoh... gambar profile pic seseorg tp gambar #$%^&% orang perempuan. Terkejut gila aku. Profile tu bukan profile any of my fb friend tapi ianya gambar profile yang dikomen oleh one of my fb friend. Dengan curious aku pergilah merayau ke profile 'pompuan' yg dikomen tu.. nama profile tu Eina Ali (tak yah try la.. profile dah kena delete). Semua aktiviti2 dan gambar-gambar yang diletakkan nauzubillah... gambar2 yang sangat menyakitkan mata dan hati... so dengan perasaan geram aku pun telah klik kat icon report. Yup.. aku report dengan specific tentang gambar profile yang tak senonoh dsgbnya.

Petang semalam otw balik kerja aku dapat email seperti di bawah dari facebook team..



Hi,

Thanks for your recent report of a potential violation on Facebook. After reviewing your report, we've removed one or more photos from the site.


As a community of friends, Facebook relies on members to help create a safe place where people can discuss issues and express their views, while respecting the rights of others. Thanks for taking the time to help us improve Facebook.


Thanks,

The Facebook Team


Khamis, 14 Jun 2012

Aurat dengan Siapa?

Sambil2 marking projek student kat ofis ni dalam keadaan mengantuk yg amat aku pun browse2 google reader.. terjumpa carta aurat ni yang sagt menarik dan sangat jelas.. Hmm... fikir2 memanglah aku ni masih belum capai tahap menepati kriteria di bawah.. yang HIJAU sahaja boleh melihat aurat kita ya puan2 dan adik2 dan kakak2 sekelian... lain-lain tak boleh..  Aku rasa untuk menutup aurat keluar rumah bukan satu masalah bagi aku.. tapi nak menutup aurat di dalam rumah memang susah.. bukan bagi aku saja.. tapi mungkin terjadi pada ramai wanita..terutama bila ke rumah kaum keluarga rapat aku.. Contoh di rumah mentua... di rumah adik beradik aku.. memang jadi susah... Naknya bila dalam hati ni (syaitan la tu).. dok cakap.. err.. kang aku bertudung 24jam macam nak tunjuk alim sangat.. sedangkan aku ni jauhlah dari alimnya.. Actually ini memang terjadi pada aku.. selalu hati dok berkata begitu tapi padahal itulah kewajipan yang aku patut buat.. sebab di rumah2 tersebut ada ipar duai aku (lelaki).. yang semuanya adalah lelaki ajnabi bagiku..

So lepas ni aku kena cuba sedaya upaya utk melakukannya.. kena tanamkan semangat.. jangan bersangka buruk pada orang (hati ni kan selalu cakap.. kang orang cakap gitu.. kang orang cakap gini).. so tak yah fikir benda2 tu.. yang penting kena fikir.. aku mesti tutup aurat supaya suamiku tidak menanggung dosaku... Aku mesti cuba jugak.. Insyaallah... Amin...



~mel
Incik suami minta tolong sound sekiranya saya lalai ya... :) Saya akan cuba tak merajuk... haha...

Ahad, 10 Jun 2012

Live-blogging - Pulau Aman

Hari ni kami berjalan2 ke Pulau Aman.. pulau ni dlm daerah Seberang Perai.. dah lama kami nak pergi sini.. naik bot RM6 pergi balik utk dewasa, RM4 utk kanak2 bawah 12 tahun. Bot amik masa dlm 10 minit saja dari Jeti Pulau Aman. Jeti Pulau Aman terletak di Batu Kawan, dekat dgn stadium Batu Kawan. So xde la jauh, lebih kurang 15 minit dr rumah kami.. ikut PLUS exit Bkt Tambun. The island is very nice. Kami smpi dlm 10.30pg dan terus jungle tracking dlm 30 minit.. best jugak.. then hubby lepak memancing tp tak dpt apa2.. haha.. Skrg kat restoran terapung.. layan mi udang.. orait.. layan je la gambar2 di bawah...