Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 14 Jun 2012

Aurat dengan Siapa?

Sambil2 marking projek student kat ofis ni dalam keadaan mengantuk yg amat aku pun browse2 google reader.. terjumpa carta aurat ni yang sagt menarik dan sangat jelas.. Hmm... fikir2 memanglah aku ni masih belum capai tahap menepati kriteria di bawah.. yang HIJAU sahaja boleh melihat aurat kita ya puan2 dan adik2 dan kakak2 sekelian... lain-lain tak boleh..  Aku rasa untuk menutup aurat keluar rumah bukan satu masalah bagi aku.. tapi nak menutup aurat di dalam rumah memang susah.. bukan bagi aku saja.. tapi mungkin terjadi pada ramai wanita..terutama bila ke rumah kaum keluarga rapat aku.. Contoh di rumah mentua... di rumah adik beradik aku.. memang jadi susah... Naknya bila dalam hati ni (syaitan la tu).. dok cakap.. err.. kang aku bertudung 24jam macam nak tunjuk alim sangat.. sedangkan aku ni jauhlah dari alimnya.. Actually ini memang terjadi pada aku.. selalu hati dok berkata begitu tapi padahal itulah kewajipan yang aku patut buat.. sebab di rumah2 tersebut ada ipar duai aku (lelaki).. yang semuanya adalah lelaki ajnabi bagiku..

So lepas ni aku kena cuba sedaya upaya utk melakukannya.. kena tanamkan semangat.. jangan bersangka buruk pada orang (hati ni kan selalu cakap.. kang orang cakap gitu.. kang orang cakap gini).. so tak yah fikir benda2 tu.. yang penting kena fikir.. aku mesti tutup aurat supaya suamiku tidak menanggung dosaku... Aku mesti cuba jugak.. Insyaallah... Amin...



~mel
Incik suami minta tolong sound sekiranya saya lalai ya... :) Saya akan cuba tak merajuk... haha...

1 ulasan:

  1. Mel ... Tlg print ... TQ ...
    Stokin pun cam susah nak pakai ...

    BalasPadam