Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 15 Jun 2012

Feedback from FB Team..

 Semalam time aku bukak facebook tetiba aku terkejut bila di timeline aku tertera gambar yang sangat tidak senonoh... gambar profile pic seseorg tp gambar #$%^&% orang perempuan. Terkejut gila aku. Profile tu bukan profile any of my fb friend tapi ianya gambar profile yang dikomen oleh one of my fb friend. Dengan curious aku pergilah merayau ke profile 'pompuan' yg dikomen tu.. nama profile tu Eina Ali (tak yah try la.. profile dah kena delete). Semua aktiviti2 dan gambar-gambar yang diletakkan nauzubillah... gambar2 yang sangat menyakitkan mata dan hati... so dengan perasaan geram aku pun telah klik kat icon report. Yup.. aku report dengan specific tentang gambar profile yang tak senonoh dsgbnya.

Petang semalam otw balik kerja aku dapat email seperti di bawah dari facebook team..



Hi,

Thanks for your recent report of a potential violation on Facebook. After reviewing your report, we've removed one or more photos from the site.


As a community of friends, Facebook relies on members to help create a safe place where people can discuss issues and express their views, while respecting the rights of others. Thanks for taking the time to help us improve Facebook.


Thanks,

The Facebook Team


 

So pagi ni aku check profile tu dah tak de.. mula2 semalam aku ingat diorg just delete gambar jer.. so aku tak taulah sama ada fb yang delete profile tu atau empunyanya yang delete...


Anyway.. aku ni bukan ape.. tetiba rasa concern sebab fb ni dah jadi satu virus pada masyarakat kita.. aku pun hari2 bukak fb.. dulu2 masa aku mula2 bukak fb time fb belum dikenali pun di malaysia, aku sangat enjoy dgn fb.. dengan game nya.. dan macam2 tapi sekarang aku tengok fb dah jadi ntah apa2.. dan yang merunsingkan bila ibubapa awal2 dah buat fb akaun utk anak2.. kejadian semalam membuat aku terfikir..katalah anak2 kita ada akaun fb.. dan kawan dia atau fb friends mereka yg dewasa komen atau tengok trending videos yang selalu keluar kat timeline fb skrg ni.. kalau tengok gambar jer pun dah tau video2 tu tak sesuai.. pastu dgn yahoo news gambar seksi dan sebagainya... ish... aku rasa fb ni dah macam ntah apa2..


Sebenarnya banyak lagi aku nak membebel pasal fb ni.. tapi tu la kan.. masa xde..haha.. so.. apa2 pun hati2lah accept friends kat fb tu.. aku ada beberapa ratus friend request yang aku tak approve sebab aku tak kenal.. Sekarang aku just add org yang aku kenal jer... yang tak kenal... sorry... huhu..


~mel



Tiada ulasan:

Catat Ulasan