Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 30 Oktober 2009

Potpourri..


Potpourri.., originally uploaded by melati.a.

Selesai ke pejabat agama pagi tadi menguruskan beberapa urusan, aku
pulang ke rumah my sister..hajat dihati nk juga keluar membeli
barang.. Tapi bila tgk jam belumpun pukul 10pg.. Akupun tunda dulu la
sbb rasanya kedai pun belum buka sgt lg..

Sambil lepak2 baca majalah.. Terpandang potpourri atas meja kt umah
ni.. Rasa nak trgelak pulak.. Atas dlm vase kaca potpurri tu ada
seketul bawang putih.. Mesti org pelik apahal lak ada bwg putih
seketul tu.. Hiasan tambahan ke??

Sebenarnya my niece mmg agak nakal.. Umor 5 thn tp mmg aktif walaupun
pompuan.. Ckp ape pun dia xpeduli.. Tapi Ada satu mende je yg dia
takut.. BAWANG PUTIH.. Huhu.. Xtau la pasal ape.. Dia mmg xakan
mndekati ape2 yg ada bwg putih.. Kalau kt rumah kakak aku yg Ada
tangga dan hiasan mahal.. Kt tangga tu akn diletakkan bwg putih supaya
dia xmain tangga & kt hiasan pun Ada bwh putih supaya dia tak usik
hiasan..

Klu org xtau mcm ingat nk halau hantu jembalang ape je coz bwg putih
merata-rata dlm rumah.. :D

Rabu, 28 Oktober 2009

Kecik2 cili api..


Kecik2 cili api.., originally uploaded by melati.a.

Berebut dgn aliff yg nak main henfon.. Hihi.. Aqil menang.. Nak tefon
awek ke aqil??

Selasa, 27 Oktober 2009

Gurney drive..


Gurney drive.., originally uploaded by melati.a.

Sementara tggu boss gi byr parking lepak sat tepi benteng gurney drive
ni.. Angin sepoi2 bahasa amat menyegarkan.. Tapi malang sekali perut
rasa lapar sgt + kena blk ofis utk sambung keje.. Klu x.. Rasa nk
baring2 je tepi benteng ni..

Isnin, 26 Oktober 2009

Ingatan..


Ingatan.., originally uploaded by melati.a.

Td sebelum ke Bukit Mertajam utk melawat lab komputer di SABK
Masriyah, aku sempat check pigeonhole aku.. Tgk2 ada satu frame gmbr
dlm tu.. Ohh rupa2 dpt frame gmbr kenang2an dr student aku kumpulan
prasekolah.. Mereka ni last group prasekolah usm.. Pas ni xde dah sbb
semua kemasukan prasekolah akn pergi ke upsi.. Aku mngajar they all
last semester.. Subjek pendidikan komputer utk kanak2. Seronok ajar
kelas ni.. Dan kerja yg stdnt2 ni hasilkn mmg bagus..

Anyway.. Thanks yer.. Wish the class all the best for their LM in
January and all the best for their future..

~mel
I love teaching..

“Each morning the day lies like a fresh shirt on our bed; this incomparably fine, incomparably tightly woven tissue of pure prediction fits us perfectly. The happiness of the next twenty-four hours depends on our ability, on waking, to pick it up.”

Rabu, 21 Oktober 2009

Punctual..

Perkataan 'punctual' ni mmg lekat kat kepala aku since sekolah.. teringat masa sekolah ada ujian.. cari meaning perkataan.. On Time dan satu kelas tak dapat jawab... at last my English teacher cakap.. the meaning is "Punctual" so aku rasa lepas tu aku tak pernah lupakan perkataan tu..

Sekarang ni jam menunjukkan 3.14p.m.. Pada meeting pagi tadi aku telah meminta RO aku dtg ke bilik ofis aku pukul 3p.m utk membuat senarai laptop yg ada kat ofis aku serta check semua laptop dan serahkan kepada semua ahli projek aku. Insyaallah setiap seorg akan mendapat satu laptop untuk kegunaan projek. Ni haa.. sampai sekarang tak muncul2 lagi.. dah lebih 15 minit ni.. sekarang 3.16pm.. Aku dah start bengang..

Sebenarnya aku lihat kat sini macam ada satu budaya.. budaya datang lambat.. Pernah sekali aku pergi ke satu meeting.. tulis kat meeting tu 9.00am.. Tapi oleh kerana aku sesat, tak jumpa cari kat mana tempat meeting, aku sampai dlm 9.05pg.. Masa aku drive nak cari tempat tu.. aku dah sangat susah hati sebab aku akan lambat. Aku memang tak suka lambat, kalau boleh mesti nak dtg ikut time.. tapinya bila aku sampai.. tengok-tengok baru ada sorang dua jer... Bila aku ckp kat somebody yg dah dtg awal tu.. saya ingat saya dah lambat... that somebody cakap.. sini mmg mcm tu.. mmg org akan dtg lambat.. mmg betul.. 9.30 baru korum cukup.. alahai.. tak sukanya aku..

Tapi mmg aku perasan.. kalau kat sini.. meeting2 mmg ramai yg lambat.. kalau kita dtg awal mmg mestilah kena tunggu... Budaya USM ke tu? Kdg2 sampai rasa.. eh.. kalau aku gi cepat aku kena tunggu pulak.. tapi tula.. kalau gi lambat mmg tak sedap hati.. grr...

Anyway.. agaknya tu sebab wujud perkataan janji melayu.... kalau lambat sikit.. alaa.. janji melayu.. maknanya org melayu ni mmg suka mungkir janji.. ataupun tak punctual ekk..?

So.. aku rasa aku nak tukarlah.. tak mo jadi melayu lagi.. nak jadi org yg punctual.. bangsa mana ekk yang selalu punctual kalau ada apa2 appointment? India? Kang dikatakan "Auta Keling" plak... huhu..


~mel
xsampai2 lg budak ni.. nak kena ni..

Selasa, 20 Oktober 2009

Di sini segalanya bermula..

Dah lama tak menulis.. meaning that.. menulis.. yer.. menulis apa yg aku rasa.. Sebenarnya selalu berniat nak menulis tapi terkadang masa tidak mengizinkan.. kesibukan dengan tugas dan macam2 lagi termasuklah tugasku sebagai felo juga menyebabkan aku stuck dengan kerja-kerja entah apa-apa.. Malam ni sebenarnya dari tadi aku teringin nak menulis. Just nak share my up and down sekarang ni.. tapi most of the time buat masa ni aku rasa up.. just ada kadang kala rasa down.. but i think biasalah tu.. in our life ada up ada down.. mungkin itu menjadi acuan kemanisan hidup..

At the moment.. kesibukan makin bertambah. Ada agenda hidup yg sedang dirancang dan Insyaallah dengan doa dan rahmat dariNYA akan memulakan satu titik kehidupan baru. Gembirakah aku? Tentunya gembira.. ada banyak ranjau di dalam perjalanan ini.. kadang kala membuatkan aku hampir putus asa.. terkadang rasa lebih baik ku lepaskan apa yg ku genggam.. Namun alhamdulillah.. akhirnya aku sampai di sini.. ke detik ini yang amat aku hargai...

Masa seperti pantasnya berlalu.. aku rasa terlalu banyak perkara perlu difikirkan dan perlu diuruskan.. Namun aku sentiasa berdoa semoga segala2nya dipermudahkan.. Kalau ranjau sebelum2 ini mampu ditempuhi.. insyaallah yang ini bukanlah ranjau.. tapi rahmat dan kurniaan dariNYA yang tidak terhingga.. Yang akan dilalui pada hari-hari mendatang adalah suatu nikmat yang bagi seorang hamba sepertiku. Insyaallah aku ingin lakukan yg terbaik.. utk diriku.. dirinya dan utk semua yg sentiasa berada di sisi kami selama ini...

Ya Allah.. Syukurku hanya padaMU... Berkatilah perancangan dan segala apa yg ingin kami lakukan... Di sini segalanya bermula...


~mel
moga segalanya dipermudahkan...

Jom burger..


Jom burger.., originally uploaded by melati.a.

Balik2 keje ni laparlah.. So singgah sebentar membeli burger di depan
RST... Lapar.. Lapar ..

Jumaat, 16 Oktober 2009

Esok raya!!


Esok raya!!, originally uploaded by melati.a.

Esok raya! Huhu.. Tapi raya hindu laa.. Aku dpt jemputan open house
deepavali esok oleh kwn aku yg keje kt MPPP.. Haa bukan raya kita je
ada open house skrg ni.. Raya depa pun sama.. Anyway aku rasa mmg xgi
lah kot.. Aku ni mmg susah skit kalau nk gi open house yg bkn islam..
Tahlah..ada rasa was was.. Ttg mknan.. & tentang bolehkah kita
meraikannya.. Kalau ikutkan bila dah was was tu mmg xleh dah gi.. So..
Baiklah aku xyah gi..

Tingat masa kecik2 dulu.. My dad mmg baik dgn ramai org cina..

Mee asparagus


Mee asparagus, originally uploaded by melati.a.

Hari ni awal2 dh gosok baju tp tetiba fikir malas nk gi bfast kat
mana2.. So tetiba menggoreng mi.. Sayur xde.. Yg ada hnya asparagus &
mushroom.. Okla tu..

Aku mmg suka mkn asparagus.. Kdg2 rebus je pastu cicah sambal
belacan.. Sedappp..

Selasa, 13 Oktober 2009

Bestnyer


Bestnyer, originally uploaded by melati.a.

Bestnyer org ni bersantai atas pokok..

Ngintai


Ngintai, originally uploaded by melati.a.

Terkejut aku tetiba tingkap ofis kena sembur air.. Inilah org yg
menyembur... Duk kat atas bumbung tepi ofis.. Gambar diambik sorok2..

Isnin, 12 Oktober 2009

Biar Bulan Bicara....

~Agak lama dah aku download album Saleem yg biasalah.. selalunya dok menyanyikan semula lagu2 org lain. Bila aku dengar album ni rasa.. alahai tak de la best sgt.. cuma bila tiba ke lagu Bila Bulan Bicara ni.. rasa best jer.. sebab lagu ni (penyanyi asalnya Broery Marantika) mmg aku suka dari dulu2.. dan agak lama dah tak dengar lagu ni.. so aku dengarlah jugak ulang-ulang.. sebab liriknya amat best sekali... yg paling best the final sentence.. "Cukuplah derita sampai di sini.. "

Ya.. cukuplah derita sampai di sini.. itulah doa yg sentiasa ku sematkan dlm hatiku.. sabtu dan ahad aku pergi belajar di satu tempat dan banyak rasanya yg aku timba dari sesi yg aku telah lalui.. kdg2 banyak perkara yg sebenarnya kita tahu tp tidak kita praktikkan.. dan banyak juga yang sebelum ni aku tak tahu... sebab itu mungkin hidup tidak tenang.. sekarang ni aku merasai ketenangan.. insyaallah & alhamdulillah... apa yg penting.. doa, usaha & tawakkal...

Biar Bulan Bicara

Bulan sabit
Yang jatuh dipelataran
Bintang redup
Tanpa cahaya gemintang
Langkah tanpa arah
Sesat di jalan yang terang
Aku yang terlena dibuai pelukan dosa


Ingin pulang membalut luka hatimu
Ku pun tahu betapa pedih batinmu
Beri kesempatan atau jatuhkan hukuman
Andai maaf pun tak kau berikan

Air mata tulus jatuh di sudut bibir mu
Tak terlintas dendam di bening mata indah mu
Aku yang merasa sangat berdosa pada mu
Masih pantaskah mendampingi mu

Biar lah bulan bicara sendiri
Biarlah bintang kan menjadi saksi
Tak kan ku ulangi walau sampai akhir nanti
Cukup derita sampai di sini


download lagu ni kat sini


~mel :)


Ahad, 11 Oktober 2009

Khamis, 8 Oktober 2009

Purse..


Purse.., originally uploaded by melati.a.

Ada memori kat purse ni.. Pemberian seseorg.. Agak2nya kalau nk beli
baru kena org tu belikan la kan?

Tenang..


Tenang.., originally uploaded by melati.a.

Tenang je nmpk masjid usm ni..

It's a fine day..

Dah lama tak menulis mencurahkan perasaan. Dah beberapa lama juga diri sendiri melupakan rasa syukur di atas kurniaanNYA. Itulah kan.. kita sebagai hamba di muka bumi ini selalu lupa dan leka.. terutama terlupa siapa kita yg menumpang di bumi Allah ini. Pertama kali sejak beberapa lama aku rasa amat tenang, aku rasa tak kisah dgn kesusahan dan dugaan yg mendatang, aku tak kisah kalau diri aku terpaksa mengharungi apa-apa.. biarlah.. insyaallah apa-apa pun Allah akan tetap berada bersamaku. Perancangan Allah adalah yang terbaik dan apa yang berlaku ada hikmahnya yang tersendiri.

Mungkin utk menunjukkan betapa lekanya kita dengan dunia, dengan apa yang ada di sekeliling kita, hingga kita tak sedar betapa lemahnya kita dan betapa 'fragile'nya kita terhadap qada dan qadarNYA.

Hari ini adalah satu permulaan... dari banyak permulaan yg telah aku mulakan. Namun aku berharap permulaan ini adalah permulaan yg makin mendekatkan diriku padaNYA. Dengan berbagai kekurangan yg ada pada diriku.. aku ingin terus hidup & bersedia utk bertemu denganNYA suatu ketika nanti. Buat masa ini.. aku tahu.. aku masih belum sedia.. Banyak yang aku tertinggal..

Hari ini aku bermuhasabah diri.. aku selalu menangis sebelum ini.. tapi alhamdulillah hari ini aku tidak menangis. Cukuplah tangisan2 aku sebelum ini... Let's put a stop into it dan bersyukur dengan segala rahmat Allah padaku. Apa yang tak mampu kucapai adalah disebabkan kekuranganku sebagai Hamba Allah... dan apa yg telah kuraih sesungguhnya kerana kasihNYA padaku.

Hatiku amat tenang hari ini... terima kasih kepada insan2 yg selalu ada menyokong hidupku... Faizal.. keluargaku, my siblings... jasa kalian tak mampu aku balas.. thank you all.. and i love u all very much...


~mel
it's a fine day today.. and it will be a fine day tomorrow.. and tomorrow.. :)

Rabu, 7 Oktober 2009

Lunch hari ni..


Lunch hari ni.., originally uploaded by melati.a.

Cam biasa kalau bukan nasi melayu.. mkn nasi kandaq.. hari ni ada
teluq ikan.. my feveret..

Tunggu...


Tunggu..., originally uploaded by melati.a.

Tgh tunggu boss nak kuar lunch ke Pelita sg dua.. Lambatnyer.. org dah
lapar ni.. Cacing2 lam perut dah ngamuk...huhu..

Your iPhone 3G hardware coverage is about to expire.

Dapat reminder ni kat email jab tadi.. rupa-rupanya dah nak setahun rupanyer aku pakai iPhone ni.. warranty pun dah nak abis..  err.. nak extend ke warranty ekk.. dah ler aku ni ganazz.. huhu..


Don't say good-bye.
Extend your coverage with the AppleCare Protection Plan. Buy now
Protect your iPhone 3G for an additional year with the award-winning AppleCare Protection Plan. You'll extend your hardware coverage to two years from the date of your iPhone purchase and receive a full year of technical support. Buy now, or call 0800-MY-APPLE.
Extends your hardware coverage and technical support to two years from the date of your iPhone purchase*
Covers your iPhone, its battery and included accessories**
Permits transfer of the plan between owners
Guarantees service and support whether you use your iPhone with a Mac or a PC**
Already have AppleCare?
Register your agreement today.
*AppleCare Protection Plan benefits are in addition to any legal rights provided by consumer protection laws in your jurisdiction.
**This plan extends your service coverage to two years from the date of your iPhone purchase. The plan must be purchased while your iPhone is still under its original one-year warranty. Service coverage may be subject to certain restrictions. Apple will, at its option, repair or replace the affected covered equipment, if during the coverage period, there is a defect in the covered equipment's materials or workmanship or the capacity of the covered iPhone battery to hold an electrical charge has depleted fifty percent (50%) or more from its original specification (after being fully charged and playing audio or video with all iPhone settings reset).
Local telephone fees may apply. Telephone numbers and hours of operation may vary and are subject to change. Access to web-based resources requires the use of a compatible Internet service provider; fees may apply. Onsite service is not available in all locations. For more information, visit www.apple.com/nz/support/products/applecareiphone.html.
For complete product details, see AppleCare Protection Plan for iPhone terms and conditions.
TM and copyright © 2009 Apple Sales New Zealand. PO Box 912015, Auckland Mail Centre, Auckland 1142. Tel: 0800-MY-APPLE.
If you prefer not to receive commercial email from Apple or if you've changed your email address, please click here.

~mel
testing..



Merapu2...

Hehe.. nak merapu2 pagi ni.. dapat email mlm td.. tah camne masuk inbox.. selalu terus gi SPAM.. bila baca2 nak tergelak pun ade.. dah ler baca depan boss masa tgh kat Gambier Cafe nak makan malam.. boss siap sound lagi sbb baca email SPAM ni.. :P

Ingat nak jawab la email ni.. tapi jawab kat sini je laa..


Hello, Please contact me through my private e-mail (baiklah kalau rajin saya contact..hihi)
( franciscoff2@cantv.net )

My Name is Sr. Francisco De Manuel Mateus, (pergh nama bestnyer)
I am from Portugal I have been diagnosed with cancer. (aiseh..jauhnya, err.. ) It has defiled all
forms of medical treatment, and right now I have only about a few months
to live, according to medical experts. I have not particularly lived my
life so well, as I never really cared for anyone (not even myself) but my
business. (ler teruk ko ni.. at least care ler kat diri sendiri ke..)

Though I am very rich, I was never generous, I was always hostile to people
and only focused on my business as that was the only thing I cared for.But
now I regret all this as I now know that there is more to life than just
wanting to have or make all the money in the world. (ni mesti nak bagi duit kat aku ni.. hehe.. taulah sku ni supermodel kawan dgn naomi campbell.. :P)

I believe when God gives me a second chance to come to this world I would
live my life a different way from how I have lived it.I Would want to have
a Personal and Trustworthy Relationship with you, as I intend and willing
to empower the change of ownership for the transfer of my Deposits to your
personal possession for further Investment and Charity Disbursement to the
Less Privilege and Homeles write me via my mail: franciscoff2@cantv.net (errr.. agak2nya boss benarkan tak? boleh ke boss... dapat duit manyak ni.. leh kita gi melancong kat antartika..)

I will send you the photos of me (hantar yg hensem3 tau!! tak hensem xmo) and my very hopeless and selfish family
members (laa... family dia jual ikan ke.. sell-fish rupanyer.. tokey ikan rupanyer dia ni) , including my wife, who I learnt is getting married to my personal
friend and attorney (perghh... tengah imajin rupa peguam dia.. mesti macho ala-ala David Scoefield.. rupa dia cam General Company Prison Break yang tua tu..) ,


Thank you for your due consideration. God be with you.You can reach me
through my private email address at franciscoff2@cantv.net (baik2 tengah dok consider ni.. err..err.. )

Sr. Francisco De Manuel Mateus. (laa.. dok kat San Francisco ke dia ni, ingatkan dok Portugal! xmo la.. Amerika jahat!!)


~mel
merapu2 before nak marking beratus2 assigment... huuuuuu..~!!

Selasa, 6 Oktober 2009

Perasmian Pusat e-komuniti tg bungah

Aku sebenarnya tidak semena2 terlibat dengan projek ni. Projek ni sebenarnya adalah di bawah potfolio Jaringan Industri dan Masyarakat dan disebabkan aku satu2nya org ICT pure kat shool aku.. cam biasa bila ada mende2 start dgn huruf "e"... terus nama aku naik. Before this ada 2 kali mesyuarat dgn YB Teh (Adun Tg Bungah) dan MPPP dan seterusnya terus ke majlis ni. Sebenarnya a good thing about projek mcm ni kita boleh tambah networking and kenal dengan org2 (besar) yg baru... hehe..

Anyway.. hari ni berpeluang berkenalan dgn Ketua Menteri Pulau Pinang. He is such a nice man, so dptlah bergambar dgn dia.. siap dia tegur.. waa u guna iPhone ka? huhu..

photo.jpg

Aku bawak dua orang student aku.. sbnrnya patut aku gi seorg tapi tetiba YB Teh mintak aku bawak 2 org student utk bergaya kat komputer dalam pusat e-komuniti ni. So aku bawak ler dua org student yg baik dgn aku. Tengok2 derang dimintak menolong utk upacara perasmian.. kelakar pulak tetiba tengok student aku dok atas pentas bawak dulang isi kayu pemukul gong perasmian + sorang lagi jd tukang hulur pen tu Plug perasmian. Anyway.. ok la.. at least derang dpt membantu... derang pun rasa best sbb dpt pengalaman baru plus bergambar dgn KM PP.. :D

photo.jpg
Perasmian webpage Tg. Bungah

photo.jpg
Press conference utk e-komuniti

Perasmian Pusat e-komuniti tg bungah (dgn KM P.Pinang YB Lim Guan Eng)
bergambor beria jer.. tapi mmg dah aim nak amik gmbr dengan dia ni..

photo.jpg
org2 press.. agak2nyer esok masuk paper tak muka aku.. huhu..


Sempat plak aku memblog petang ni... actually aku dalam lab komputer.. student aku tgh buat kuiz.. so.. aku bolehlah memblog.. huhu..

~mel
good experience...


jamuan raya..


jamuan raya.., originally uploaded by melati.a.

td ada jamuan raya.. ambik makanan punyalah bnyk tp pastu xleh
abiskan.. dah ler masa kat perasmian e-komuniti tg bungah td mkn
xingat dunia.. lapar..

Isnin, 5 Oktober 2009

waiting..


waiting.., originally uploaded by melati.a.

meeting at 9am.. aku smpi dlm 8.35am.. kat pasar ni ada foodcourt so
dptla aku bfast roti telur mengisi perutku yg lapar.. huhu.. skrg ni
tgh tggu nk naik tangga ke balai rakyat.. lmbt ler org bukak.. so org2
yg nk bermeeting ni terpaksala lepak kt bwh tggu kt bawah.. boring tol..

anyway.. aku rasa DiGi 3G ni quite ok.. nk loading page pun boleh
tahan.. setakat ni.. suka.. xdela pening2 kepala nk reach 3 tier
internet tiap2 bulan utk dpt murah... huhu

~mel
dh 9.02 tp pintu lom bukak.. grrr..

Ahad, 4 Oktober 2009

malam...

~posting lyrics that come from my heart.. layan lagu search mlm ni b4 tidur...

Malam (Search)

Malam
Bila Rinduku Bertambah Dalam
Kau Datang Lagi Dengan Kenangan
Oh Betapa Dinginnya Malam Ini

Kasih
Bila Malam ku Bertambah Kelam
Seribu Kisah Melintas Mata
dan Malam ini Sungguh Mencengkam

Korus
Bila Malam
Tiap Kali ku Pandang SeMalam
Resahku Sering Menjadi Dendam
Oh Hatimu ku Rasakan Dingin

dan Malam Adalah Masa Yang Membawa Kesan
Pada Diriku Yang Kesepian
Kini ku Tenggelam Di Bawah Alunan Ombak Malam
Oh Malam

dan Malam
Hingga Dikau Datang dan Bicara
dan Datanglah Pada Hamba
Mengapa Dia Pergi Membawa Hati Ini
Oh Mengapa
Oh Malam....


download lagu kat sini..

~mel

kedinginan...

pasembuq..


pasembuq.., originally uploaded by melati.a.

xtaulah kenapa.. aku mmg suka sgt mkn pasembuq ni.. actually dr kecik
aku suka mkn rojak mi mamak.. mmg feveret.. sampai tergila2 kat mamak
tukang buat rojak.. huhu.. acah jer.. oleh sebab td dah ke area
persiaran gurney.. jd ambil kesempatan gi mkn mlm pasembuq.. best..
best..

first 'POST'


first 'POST', originally uploaded by melati.a.

ini adalah post pertama menggunakan DiGi POSTpaid + unlimited data
plan.. dgn plan ni.. boleh add supplementary acct.. so atm boss jd
supplementary so boleh call + sms sejuta kali sebulan FREE.. yeeyyy..
plus tak takut2 nk internet sbb credit tak abis..

DAN.. bila simcard prepaid tukar kpd simcard postpaid.. lambang E kat
sebelah DiGi kat iPhone ni terus tukar jg 3G.. gitulah ceritanya.. dan
td tukar plan dlm pkl 2 lebih.. pkl 6 dah aktivate..

tapi boss punya lom lg.. xlama lg tu....

pre to post


pre to post, originally uploaded by melati.a.

skrg ni kat queensbaymall.. kat tmpt digi.. nak convert fon dari
prepaid ke postpaid.. pas ni xyah nak topup2 dah.. plus amik unlimited
data entry..

ikan khaleel


ikan khaleel, originally uploaded by melati.a.

ikan ape ni? agaknyer dia hari2 mkn beriani khaleel tak?

bbq


bbq, originally uploaded by melati.a.

smlm wat open house & ada simple bbq.. itu jer..