Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 19 Mei 2018

#TerimaKasih Encik suami @faizalr for the #AppleWatch #Series3. Kejadian berlaku tiba2 diwaktu sedang tukar bateri remote pagar rumah di sebuah kedai jam di Tesco Seb. Jaya. Sambil menunggu saya ckp.. lama xbeli jam dan tunjuk kpd dia jam bling2 yg sy suka. Dia cakap. Jam kena pi kedai Tong Eng, baru best. Kedai Tong Eng ni kedai jam di bawah Komtar yg jam dia mmg best2. Tetiba terua dia ajak pi Tong Eng. Hati cakap.. biar benar ajak pi Komtar pulak ni. Tapi ikut jela kan.. kang dia ubah fikiran pulak πŸ€ͺπŸ€ͺ. Kat atas jambatan si dia cakap kita ainggah zohor dulu di Maajid USM lah, kebetulan masuk waktu zohor. So singgah dulu di USM. Lepas solat tiba2 dia cakap.. dari beli jam biasa baik beli Apple Watch.. Saya macam 😱😱. Tak pernah terfikir nak beli Apple Watch ⌚️. Bukan murah harga jam buah 🍎 ni. Jauh dari harga jam yang saya nak beli di kedai Tong Eng. So dia ajak ke QB Mall.. Redho je la kan. Sampai ke QB Mall.. terus ke Switch dan gitu gini.. jemg3.. dapatlah jam buah 🍎 ni.. Saya tanya beli utk saya je ke.. dia punya xde? Dia cakap nnt sy belikan lah utk dia πŸ˜‚πŸ˜‚. Anyway.. thank you again #PapaYina. Ada makna sia beli tu.. suruh si isteri jaga kesihatan dan exercise lah tu πŸ˜…πŸ˜…. #USMFit #GetReadyToRoll #HadiahRamadhan #feelingblessed #Syukur #Alhamdulillah. Moga encik suami terus dimurahkan rezeki. aminn,...


Ahad, 6 Mei 2018

Prof Fong call saya utk memulangkan laptop projek kami.yang ada pada dia untuk inventori. Kebetulan dia balik Penang utk mengundi (skrg dia kerja di UMS). Waktu dia call saya sdg siap2 nak ke AEON BM utk cari baju raya. Maklumla puasa dah dekat, nnt tak larat nak berhempas pulas cari baju raya. Masa dia call dia cakap, wife dia ajak dia pergi AEON BM, then terus sy cakap sy pun tgh siap2 nak ke AEON BM, so kita jumpa kat sana je lah. So set.. sdg sy dok cari baju #ErynaZulaikha dia call, so pi jumpa dia dulu, then dia belanja makan.. bagi komputer.. settle. Prof Fong was my mentor, dan dialah yang encourage saya dlm segala segi. Dia salah seorang yg membawa saya ke tahap inj.. dan skrg dia cakap saya dah melebihi diri dia.. Yang saya kagum, dia masih sgt humble.. dan tadi dia tanya satu soalan kpd saya.. Dia cakap wife dia yg tanya.. wife dia terfikir ada tak mantan dekan saya Dato’ R mengucapkan walau sepatah tahniah atas segala kejayaan saya.. Saya cakap.. tidak. Tidak satu ucapan tahniah dari insan itu, dan skrg langsung dia tak mahu pandang saya lagi.. walaupun saya sendiri tak tau apa salah saya.. Kata Prof Fong, dia dan isteri dia dah sangka begitu.. Dia cakap, insan itu mmg tidak mahu anak buahnya melebihi diri dia... Macam2 lagi dia cerita.. pasal gaji dia di UMS pun dia cerita.. dari 20k turun 8k kemudian naik semula 20k... OK... saya nak cepat2 naik pangkat πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #MySifu #USM #PPIP #WeLead #SayNoToRacism


Jumaat, 27 April 2018

Makcik dan pakcik CDAE ni nampsk bebenor kurusnya dlm gambar ni. Teruk betul bekerja gayanya huhu... #USMStyle πŸ˜‚πŸ˜…


Ada event CDAE hari ni, monthly seminar series. Saya bertugas bawa speaker Prof Dr Rose Alinda dari UTM utk lunch, maklumlah hari Jumaat, boss pun pi solat. Kekok juga mcik berada dgn kakak2 Professor ni.. Mcik paling muda.. mereka dok citer cucu2.. mcik ternganga je la.. huhu.. Sebelah mcik adalah Prof Rosni, Pengarah Nav6 USM. #USMstyle #CdaeTeam


Budak #Tahun2 macam budak universiti, buat kerja sekolah pkl 4 pagi. Semalam pkl 9 #ErynaZulaikha dah tertidur depan tv, letih katanya ada latihan sukan lumba lari kat sekolah. Bila mommy ajak naik atas dia menangia ckp ada kerja sekolah xsiap lagi. So mommy ckp nnt mommy kejut buat kerja sekolah. So mommy terjaga pkl 4 pagi, terus kejut suruh buat kerja sekolah Matematik. Dgn semangatnya eryna pun buat. Last2 bila siap tetiba Eryna ckp.. mommy.. esok hari Jumaat.. mana ada Matematik.. adoii laaa.. beria bangun pagi2 buat kerja sekolah yg xde esoknya πŸ˜‚πŸ˜… Sejak@tahun 2 eryna kemas buku sendiri, mommy xtolong, so mommy dah tak hafal jadual dia πŸ˜…πŸ˜… #anaknommypapa


Jumaat, 13 April 2018

Demam anak mommy hari ni. Pagi2 dah siap2 tetiba dia ckp dia demam. Rasa badan panas. So mommy ckp xyah pi sekolahla. Mommy still kena pi kerja sbb mommy ada bengkel di PPIK. So tinggal dgn assistant mommy dan minta dia belikan ubat demam. Habis bengkel mommy ckp kat staf mommy suh contact PA TNCA ckp mommy xleh hadir mtg jam 3pm. Kak Liza (staf mommy) ckp Dr balik jelah.. xyahlah pi mtg. So mommy pun terus balik. Sampai kat rumah assistant ckp tadi dia muntah 2 kali. Oleh sebab mommy pun letih sama so after Zohor mommy ajak dia tidur tp mommy pun tidur2 ayam sambil jerlum kepala dia. Nak bawa pi klinik kesian pulak sbb tgh lena tidur. Lepas asar bangun badan dah kurang panas. Dah mengadu lapar. So bagi makan.. nampak ok sikit. Tetiba malam ni dia teringat.. mommy.. mana papa tak sampai2 ni.. kan hari ni hari Jumaat. Mommy cakap.. papa tak balik hari ni.. terus muka masam dan cakap mana boleh papa tk balik.. kan hari ni hari Jumaat!! Huhu Itulah sebabnya papa kena balik tiap2 minggu.. #anakmommypapa #eryna


Rezeki Penceramah. Depa ni mcmtau2 je sy suka Hijab Galleria. Saiz yg sgt sesuai 😍😍


Menjalankan Bengkel ToD Blended Learning utk pensyarah Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan hari ini #USMStyle #WeLead #sulongselalu #ILoveMyJob


Ahad, 4 Mac 2018

T Nagar - Shooping @ Chennai

Seorang jejaka dgn beg Pothy’s sedang menunggu #UberChennai. Spjg di sini pengangkutan utama ke mana2 adalah menggunakan #Uber. Walaupun kereta2 Uber tidaklah seelok di Malaysia, tapi oklah murah dan pemandu2 yg kami jumpa jujur semuanya. #LastMinuteShopping #Saree #Shawl #Chennai #India #LastDay #MrHubby

Bfast @ Radha Regent, Chennai

Kami dah order #DosaMasalla tp Chef Monica insisted on serving us #DosaRawa. Sebelum tu dah mkn Idly. Chef Monica ckp kena try juga dan rasa.. so dia buat satu suruh kongsi 3 org. Memang sedaplah #DosaRawa ni. Recommend sgt! #Bfast #Indian #Chennai #viwa2018

Sabtu, 3 Mac 2018

VIWA 2018 Chennai

#Alhamdulillah This is my International achievement. #viwa2018. #DistinguishedWomenInSocialSciences #Chennai #MeAndHubby #Experience #Beriyani

Bfast no. 1 @ Radha Regent Hotel, Chennai

Bfast di Radha Regent Hotel. Mcik mmg suka Indian food, so mmg suka sgt. Kebnykan masakan vegetarian dan yg bukan vege diasing kt tempat lain. 😍

Eryna & Auni

Auntie Fadzilah hantar gambar #Eryna sedang berbahagia katanya. Mana tak bahagianya.. bila mommy ckp minggu ni duduk rumah #Auni, excitednya Yina. Mommy siap nyakat ckp xjadi.. siap nak merajuk lagi.. hihi.. Yina tinggal xikut ke Chennai sebab hari Isnin ada UP1. Takleh ponteng sekolah. Mommy balik Isnin..

Jumaat, 2 Mac 2018

Sabtu, 10 Februari 2018

#Me & #Jane. Jane merupakan bekas supervisor saya semasa PhD. beliau berhenti kerja akibat tekanan dan kematian ibu beliau, lantaa sy juga kehilangan seorang supervisor yg sgt baik dan bnyk membantu dlm kajian saya. Terpaksa saya mencari SV lain. Bila sy beritahu Jane yg sy akan ke Chch, beliau menjemput saya ke rumaj beliau di Governors Bay, satu tempat yg sgt cantik. Saya pernah ke rumah beliau suatu ketila dahulu. Setelah lebih 10 tahun tidak bersua.. akhirnya dpt juga berjumpa dgn makcik Kiwi yg sgt baik ini. Saya katakan kpd encik suami, dia mesti akan suka bila ke rumah Jane. Bukan encik suami saja yg suka, #Eryna pun suka sgt2.. siap pergi kutip telur ayam, main gitar, melompat2 panjat bukit... yg bestnya rumah Jane yg mengadap teluk yg sgt cantik!! Tak puas mata memandang... #JaneRobertson #MySupervisor #NZ2018 #FamilyTrip #Awesome #papaMommyEryna


Nothing much to say... #PapaMommyYina #NZ2018 #BalikKampung


Kami sama2 #gediks. Menikmati bunga yg cantik2 di sini mmg sgt mengujakan. #Christchurch #AfterQuake #AnakMommyPapa


Jumaat, 2 Februari 2018

#Me and my #PA. Dah bekerja dgn Zanna before jadi Timb. Pengarah CDAE sebab dia juga mengendalikan urusan Portfolio Pengajaran pensyarah baru USM yg saya nilai sepenuhnya sejak 4 tahun yg lalu. Sekarang Zanna tunggu hari nak bersalin tp masih lagi berlari2 bila perlu time buat kerja. Sampaikan kdg2 saya jerit... Zanna!! Jgn lari #!! πŸ˜…πŸ˜…. Thanks Zanna for being an excellent staf. 😍😍


Sesi bergambar, last day of kursus PnP 1/2018 pensyarah baru USM. End of 2 weeks program. Dua minggu berkampung di Dewan Bankuet #USM. #Alhamdulillah semus berjaya menghabiskan 2 minggu ini, termasuklah saya sbg organiser, fasilitator & penceramah. Moga Allah terus bagi kekuatan utk menjalankan tugas2 yg diamanahkan kpd saya.. Insyaallah.. Amin. #SayaPendekDanKecik #USMStyle #PnP2018


#Alhamdulillah hari ni selesai sesi PnP 1/2018 selama 2 minggu. Semalam sy ditugaskan utk memberikan training berkaitan Portfolio Pengajaran dan penggunaan Mahara utk menghasilkan ePortfolio. gambar dicilok dari fb Aspiring Young Educators. Feedback dari peserta mmg sgt mengujakan. Semoga Allah berikan kekuatan dan kesihatan yg baik utk terus menyampaikan ilmu yg bermanafaat.. Insyaallah, Amin.. #USMstyle