Selasa, 23 Oktober 2018

BFF to Anugerah Sanggar Sanjung 2018

Kami janji ke event mlm tadi bertiga. Janji jumpa di USM dan husband my friend hantar ke Spice. Bila jumpa.. laa.. kami pakai baju warna sama tanpa dirancang.. #alhamdulillah these are my #BFF. Dr Rahimi in the middle pensyarah kaunseling & Dr Fadzilah pensyarah Bahasa Melayu. Kedua mereka lebih senior dlm perkhidmatan dari saya. Syukur pada tahun ini saya telah berjaya convince mereka yg mereka harus cuba untuk pergi lebih jauh... Jenuh saya push utk ikut cakap saya.. Alhamdulillah Dr Rahimi menang gold utk ITLS2018 dan Dr Fadzilah dpt Anugerah Pendidik Sanjungan. Dr Fadzilah dah nyaris tarik diri last minute tp saya paksa.. siap suruh dia dtg ofis hari sabtu utk siapkan portfolio.. memang depa ckp saya mak tiri.. tapi akhirnya mereka berjaya.. takkan nak marah sy kot.. 😅😅. Dr Rahimi pun gitu, bila minta masuk competition tak yakin.. last2 sy cakap. Siapkan malam ni juga.. esok hantar, tgk2 dapat gold.. hahaha.. lepaa tu terus belanja saya maggi goreng Subaidah 😂😂. Anyway satu perkara yg kita harus tau.. hidup ini bukan hanya untuk diri sendiri.. tp utk org lain.. bantu org lain selagi termampu.. kdg2 org lain akan berjaya.. kita sendiri mungkin tidak.. tapi kalau kita ikhlas.. InsyaAllah.. kepuasan hati atas kejayaan sahabat kita lebih terkesan dlm hati kita.. InsyaAllah. #JanganKedekutIlmu #JanganKedekutApa2pun #USMStyle #WeLead #sulonhselalu

Tiada ulasan:

Catat Komen