Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 31 Julai 2008

Andai..

Kali terakhir aku menangis ketika membaca surah yassin adalah beberapa tahun dahulu.. ketika insan yg aku amat sygi pergi buat selama-lamanya.. Waktu itu aku merasa amat kehilangan.. Hari ini.. tiba2 hatiku merasa amat sayu...bila ku baca surah yassin selepas maghrib tadi.. aku rasa pilu sekali.. perasaan bercampur baur.. kesedihan, kehilangan, kejahilan.. semuanya membelenggu diriku... menitis airmataku ketika itu.. teresak ku menahan sendu.. Ya Allah.. ampunilah segala dosa2ku... sesungguhnya belum cukup bekalku utk pergi mengadapMu..

Semlm sewaktu aku menghadiri kelas BM ilmiah, tiba2 aku merasa sesak nafas.. ketika itu aku agak panik sbnrnya.. ingin kuberitahu pada teman yg tidak ku kenali di sebelahku, bimbang pula berlaku kekecohan... lantas ku tarik nafas panjang2.. ku cuba mengawal diri.. apa yg diajar di hadapan mmg tak dpt ku tumpukan perhatianku.. sampai satu tahap aku merasa agak takut, aku rasa sgt sukar nak bernafas.. aku tahan supaya tak ketara keadaanku.. disaat itu terfikir utk sms seseorg utk minta nasihat tp aku fikir.. aku perlu hadapi segalanya ini sendiri.. ku cuba tahan.. mujur di dlm beg ku ada ubat bekalan.. ku buka.. ku telan tanpa air... akhinya sikit demi sedikit aku rasa lega...

Tadi.. ianya berlaku lg ketika aku singgah sebentar di ofis di hari rehat ku hari ini.. aku panik lg bila ianya terjadi.. hingga aku jadi takut.. dan malam ini.. ketika aku mnghadapNya.. aku berdoa.. moga dipanjangkan umurku.. semoga ak diberikan kekuatan utk terus hidup.. dan ketika bacaan yassin ku lagukan.. sampai di ayat "kun fayakun.." aku tersedar.. bila masa Allah menginginkan iaNya terjadi... ianya akan terjadi..


Andai aku ditakdirkan pergi..ku berdoa moga segala dosa2ku diampuni... malam ini aku rasa tidak selesa, dadaku masih terasa sesak.. mungkin esok aku terpaksa jua ke hospital yg sgt tak ingin ku pergi... pemakananku masih belum teratur.. masih sukar ku jamah apa jua makanan.. tapi esok pg aku ada tugasan luar... entahlah..



mel~~
berterima kasih kepada pencipta resepi nestum&oat segera..

Rabu, 30 Julai 2008

Terasing...

Sudirman - Terasing

Kegelisahan didalam kedinginan
Meniti sepi keseorangan
Sebuah kematian yang tiada bernisan
Sendu mengiringi perpisahan

Ruang nan luas diri bergerak bebas
Namun keupayaanku terbatas
Segala mimpi menjadi api..
Perit membakar diri

Sebuah cinta dan harapan
Menjadi debu berterbangan
Tersekat nafasku kabur pandangan mataku
Amat tersiksa diriku
Kerana kehilanganmu

Oh mengapakah terus mengharap menanti
Walau cukup kusedari
Kau tak kan kembali

Pemergianku mengisi permintaan...
Biarpun dikau masih kuperlukan
Kita dikata pasangan bahagia
Kini terasing luka


download::

mel~~
terasing... :'(

Jumaat, 18 Julai 2008

Avril Lavinge ft. Leona Lewis - I Will Be


There's nothing I could say to you
Nothing I could ever do to make you see
What you mean to me

All the pain, the tears I cried
Still you never said goodbye and now I know
How far you'd go


I know I let you down
But it's not like that now
This time I'll never let you go


I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay


I thought that I had everything
I didn't know what life could bring
But now I see, honestly

You're the one thing I got right
The only one I let inside
Now I can breathe, cause you're here with me


And if I let you down
I'll turn it all around
Cause I would never let you go


I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay


Cause without you I cant sleep
I'm not gonna ever, ever let you leave
You're all I've got, you're all I want
Yeah

And without you I don't know what I'd do
I can never, ever live a day without you
Here with me, do you see,
You're all I need

And I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life (my life), I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay


I will be (I'll be), all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

And all my life, you know I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

-- dapat lagu ni dari mummy meera--
dalam keadaan rasa apa2 skrg ni.. best gak layan..
hayati lirik dia tau!


download::

Mencari....


Amuk - Matahari

Kudatang mencarimu
Yang berselindung dalam bayangan
Ternyatalah kealpaan
Menjadi duri dalam jiwaku

Semakin jauh menyusur matahari
Semakin aku hilang arah tujuku
Tidak kusangka yang terang akan suram
Meskipun intan bayangnya
Jua tak berwajah

Biarpun gelap malam
Mata terpejam hatiku tenang
Kekusutan ansur pulang
Bersama bayang siang semalam

Baru kutahu ertinya
Sakit yang mencengkam dada
Malam yang sesepi itu
Terbuka jalan selebar dunia

Mel~~
sedang layan lagu nie...

download::

Khamis, 17 Julai 2008

Back to work..


Actually mel tak sepatutnya kerja lagi.. still on leave.. actually still on study leave.. tp mel rasa mel tak boleh duduk rumah menung.. tgk internet.. without doing anything.. so.. off me to Penang yesterday.. naik flight.. kereta dh kirim ke penang awal2 lg..

Malam td xleh tido... hmm.. sampai2 rumah dah penuh dgn taik cicak.. habuk penuh.. so amik masa jugak buat spring cleaning... dah penat2 tu jalan kaki gi kat cafe dekat2 umah.. beli mee sup.. bila dah sorang2 kat umah mmg boring teramat boring... dah ler tv pun mcm segan jer nak menayangkan cerita.. semua chanel kelabu asap.. so.. balik2 mengadap komputer... hmm... sbnrnya dah xtau nak buat ape pun kat komputer tu... badan penat, tp xleh tido.. last2 buat mende merapu jer..

Today dah start gi opis.. study k.i.v dulu.. actually still not in the mood sbb skrg ni tgh nak writing thesis.. baru jer nak taip satu ayat.. sure ngantuk punya.. so mmg lebih suka nak buat sumthing yg hands-on dan nampak hasilnya... projek yg sv mel mintak mel tolong dia buat ni mmg really menarik perhatian mel.. dan mel really konfiden that i can do it... Semangat nih.. Insya Allah kalau berhasil.. mmg rasa amat best sekali.. doakan mel berjaya..

Hari ni Penang dari pagi asyik hujan... lebat plak tu.. nak kluar dari opis pun malas.. Tapi first day masuk opis balik terasa cam popular lak.. last time kat sini macam boring jer.. tp agaknyer my sv dok promote ape2 tah time mel tak de.. so, tetiba ada jer org cari bg kerja... which is good..

hmmm... bila lah hujan nak benti...


Mel~~
terubat rindu kat selimut penang... tapi..

Selasa, 15 Julai 2008

Kenapa ya..

Kenapa ya...
kadang-kadang kita berbuat sesuatu kerana org lain..
kita cuba sedaya upaya memenuhi keinginan & permintaan org lain..
Walaupun terkadang kita tak setuju
Kadang2 rasa nak memberontak..
Tapi kita berusaha jugak utk memuaskan hati org lain..
Cuma..
Patutkah bila kita dah cuba sedaya upaya
Dibelakang org lain itu, kita buat sesuatu yg kita tau org tu tak suka
Sebab kalau buat kat depan org tu..
Kang trajedi lak berlaku..
Tapi kan..
kdg2 tu tak semena2 jer apa yg kita tak org tu tau..
last2 dia akan tau jugak..
kenapa ya..
Tulah kan..
kadang2 manusia ni inginkan lebih dari yang ada digenggaman..
Namapun manusia kan..
Bagi mel.. mel cuba melakukan yg terbaik..
depan, belakang, kiri, kanan adalah sama..
apa yang berlaku di depan.. itulah berlaku di belakang..
apa yang berlaku di kiri.. itulah yang berlaku di kanan..
Tapi tulah kan..
kdg2 kita tersilap..
Kesilapan kita sendiri sukar kita lihat
Kesilapan org lain mmg mudah dikesan
Tapi..
Siapalah kita utk meletakkan kesalahan dibahu org lain..
Sedangkan kita... bukanlah insan yg sempurna


Mel~~
i'm a human.. i hope i behave like a human..
i eat, sleep, breathe.... and i cry....

Isnin, 14 Julai 2008

Semangat!

dari kiri.. shazli, ain, azilah, heyrey, pak zaki, faizal, mel
depan.. incik zulkifli

tiada digambar: nor sarina, kak fizza, kak helinda & rasis
(balik awal daa)

2 April 2007, adalah tarikh keramat.. sebelum tu terdapat satu tragedi di satu googlegroups yg menyebabkan faizal kena tendang dari group tu... huhu.. lantas beliau telah menubuhkan googlegroups baru.. ada2aje. Apabila ada2aje ditubuhkan, faizal telah menjadikan mel sebagai co-owner. Masa tu kami mmg just friend.. baru nak kenal2 rapat sikit.. Dari beberapa org ahli hinggan sekarang menjangkau hampir seribu ahli.. dan kalau ikutkan mmg dah lebih seribu... tp disebabkan sekarang keahlian ditutup buat sementara, jd ahlinya kekal lah sebanyak itu.

Sebenarnya bukan mel nak citer pasal mcm mana ada2aje ditubuhkan.. just ada sedikit terharu.. semalam kami bergathering buat kali kedua di kem lembah genting, batang kali.. walaupun kalau ikutkan baru beberapa kali kitorang berjumpa.. setiap kali jumpa pasti meriah... meriah di online.. sama meriah dgn di luar sana.. dan yg pastinya gathering hari keluarga semalam mmg best.. dalam kekurangan kelaratan.. mmg semangat mel kat sana semalam.. rasa best sgt..

Dlm tgh2 mandi manda smlm tetiba faizal ajak mel panjat bukit.. naik tangga.. dah lama xbuat aktiviti mcm tu.. setakat panjat bukit tu ok lg.. lepas redah hutan yg ciput jer tu... yg best sekali kena lalu kat jembatan senget.. (alahai ruginya tak amik gmbr jembatan tu).. mel mmg takut sangat masa tu sbb jembatannya senget dan tak de pemegang. Tapi faizal bg semangat.. so jln je la.. tgh2 jalan cam tak dpt kontrol.. tertunduk gak la... tp bila dah sampai tengah... there's no way turning back. So kitorg sama2 jalan ke hujung... hihi.. Dah lepas abis jalan... leganya... dan pas tu baru tau... cik abang mel tu pun gabra jugak... huhu.. :D
Thanks abg.. for making me did it... It was worth the try...


Mel~~
really enjoy yesterday..
psst... tp sampai2 umah faizal mcm2 lak kena soal dgn mak dia..
penat tak.. sakit tak.. dllg... terpaksala mel wat muka inesen..:P

Khamis, 3 Julai 2008

Rabu, 2 Julai 2008

Pernah kah..


Pernah kah di dalam hidupmu tiba-tiba dirimu merasakan tidak tahu ke mana arah tujuan hidupmu.. tiba2 merasakan akan kehilangan kehidupanmu sebelum ini...

Hari ni.. tiba2 mel rasa bosan.. rasa tak tau apa nak dibuat.. cubalah bayangkan kehidupan mel skrg.. bgn pagi.. memandang bilik.. turun..cari makan.. naik balik.. tgk komputer.. dari pagi hingga petang itulah yg mel buat.. ahad hingga jumaat.. mungkin sabtu agak berlainan... tp 6 hari seminggu itulah yg mel lalui.. aasyik tengok dinding, tgk siling & tgk komputer... sampai rasa skrg ni nak baca email pun dah xde mood...


hmm..... nak buat apa ni... nk tido pun malas... sbb tau esok x menjanjikn apa2 yg berlainan...



Mel--
teringin nak mcm dulu2..
missing that part of my life....