Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 1 Ogos 2017

Seharian di Taman Negara Pulau Pinang & Monkey Beach. Alkisah en suami ajak pi hari terbuka Perhilitan NRE hari Sabtu hari tu.. excited rasa sbb dh lama tak jln2.. Sdg dok tgk2 hari terbuka tiba2 ada sorang pompuan berpurdah (ingatkan Arab rupanya India) tegur tnya nk pi Monkey Beach ke?Bila tnya hubby dia ckp jom. So kami end up ke monkey beach naik boat dgn that indian lady, suami dan anak kecilnya. Cantik Monkey Beach tu. Kami dok dlm sejam.. then boat dtg ambil. Sampai semula kt tmpt hari terbuka, lepak2 sat then nk blk. Bila smpi ke kereta, hubby raba2 poket ckp.. ehh mana kunci kereta??? Kunci kereta terjatuh kat Monkey Beach masa hubby tgh dok baring2 atas hammock.. huhu.. so pi semula ke tmpt beli tiket boat.. tunggu smpi ada boat nk ke Monkey Beach semula.. Tunggu punya tunggu hubby dpt tumpang satu boat.. tp smpi2 kt sana org dh jumpa kunci tu dan dibawa balik ke tmpt kami menunggu.. hihi.. dptlah hubby merasa naik boat laju dua kali.. katanya bila naik boat kosong mmg driver bawa boat gila2.. 😅😅😅. Anyway akhirnya dpt kunci semula.. yg bestnya smlm cerita kat kawan2 masa tgh bengkel pasal kejadian.. bila cerita pasal hubby raba2 poket xde kunci.. tetiba sorang kawan si Zamri namanya ckp.. sat2.. berapa lama agaknya sesi membebel ko kat Faizal sebelum smbung pi cari kunci... pastu si Aidi gelak (mesti bini depa pun selalu bebel kat depa)... huhu.. Sorilah sy xde bebel kat suami sy.. sy relaks jer.. kami cool jer.. tu yg last2 kunci dpt akhirnya... 😅😅😅


Tiada ulasan:

Catat Ulasan