Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 5 Jun 2010

Barut....

Aktiviti hari ni lepas bfast adalah menggunting & menjahit barut.. Actually aku dah beli yg ready made kat Jusco last few weeks tapi aku rasa cam kecik jer.. So hari Rabu lepas, kebetulan aku & hubby ke Kompleks Bukit Jambul utk lunch, aku pun singgah di Kamdar utk beli semeter kain putih. Tapi cari tali utk buat barut tu xde la pulak.. Mujurlah petang tu gi pasa malam di area Queensbay, tingat ada satu gerai jual brg2 jahitan... Bila gi tanya.. dapatlah tali tu..

So pagi2 td operasi menjahit ni bermula... oleh kerana badan aku ni kejab ok kejab idak.. so.. xdptla nk duk depan mesin jahit lama2.. lenguh + sakit pinggang.. Proses menggunting pun aku wat atas katil sebab tu je tmpt paling selesa nk duduk..huhu.. So b4 tghari dah siap 4 keping barut... alhamdulillah...

Lepas siap tu hubby ajak gi kuar ke Georgetown.. jln2 cuci mata.. pastu gi mkn nasi kandar beratur.. sedap jugak.. pastu terus balik... now.. dah rasa ngamtuk... nk zzz jab..


Baru nak gunting barut..


Proses ukur mengukur..


Dah siap satu...

Hasil kerja hari ni.. Esok kalau larat sambung lg...

~mel
tetiba rasa nk mkn coklat


Tiada ulasan:

Catat Ulasan