Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 12 Februari 2013

Gombak, Zoo, Ulu Yam..

Alhamdulillah.. Dah sampai Penang dlm pukul 3.30 ptg td..cuti raya cina kami raikan di gombak.. Yelah nak raya kat mana lagi kan.. Huhu... So dijadikan cerita semalam dgn tak disangka2 kami makan beramai2 di restoran al malik bersama mak & abah mentuaku, along sekeluarga & khani dgn anak2nya.. Entah mcm mana hubby berjaya mengajak abah yg agak sukar dah skrg ni nak diajak keluar beramai2 disebabkan masalah kesihatan...


Yina kat restoran Tp mo makan apa2 pun.. Minum milo ais jer


Sekeluarga menikmati makann petang.. Kami makan rojak tp xdela best sgt...biasa2 aje...


Sebelum tu pada paginya kami ke Sg Tua Ulu Yam utk mandi manda dengan along & khani bersama keluarga masing2.. Sebenarnya dari penang sebelum balik gombak lagi incik hubby mmg nak sgt mandi sungai.. Dah lama gak tak mandi sungai ni... Dulu ada 2-3 kali gak kami bertandang ke sini...

Lepak-lepak makan keropok... beli nasi lemak 10 bungkus.. along bawak pasta goreng...

bestnya makan sejuk2...

errkk.. besarnya mak ngah dari pandangan belakang.. hahaha

along sedang menikmati nasi lemak...

fateha mula2 takut2 nak masuk air.. pastu enjoyy!

incik hubby makan nasi lemak dua bungkus!!


Pada hari Ahad sebelum tu pulak.. sebenarnya ada jemputan kenduri adik ipar along di rawang.. tapi disebabkan tiap2 kali bali gombak mesti ada jemputan kenduri so hubby cakap nak pergi somewhere else rather than pi kenduri.. (sori yer along).. so setelah memikir2 kami pun decide nak bawak eryna pi zoo negara... maklumlah eryna tak pernah pi zoo before this... Ok bayaran untuk masuk zoo sudah sgt mahal iaitu RM30 utk dewasa dan RM6 utk kanak2 antara 4-12 thn. Fuhh.. mahal giler... 


Baju eryna beli kat zoo negara...

Sehelai bulu burung botak..

eryna enjoying our trip to the zoo...

Eryna makan aiskrim kat zoo... yummmyyy

Cookies & cream ice-cream... dulu kat new zealand selalu makan..

beratur tunggu train... train pun kena bayar RM3 utk dewasa dan RM2 utk kanak-kanak.



Abang Aliff pegang tangan eryna..

Aliff bagi makan lembu.. huhu.. kat kampung dulu lembu dihalau.. kat zoo lembu pun kena bagi makan.. haha...

Me at taman rama-rama... hehe..kagum tgk rama2 kat sini...

tu  dia rama-rama...

happy girl walau pun sekali sekala kena gak dukung.... penatt...lupa nak bawak stroller...tinggal di penang..

rama-rama terbang di atas bunga..

Monyet-monyet kiut... mummy, aliff & luqman..

papa, aliff & luqman layan penat kat rumah Ape..

Bergambar dekat unta... yina kakuttttt!

Atas train... hehe...

Harga bayaran nak masuk zoo... Yang nak beli tiket jer kena beratur.. jgn lupa bawak kad pengenalan dan mykid.. tapi hari tu mykid tak diminta pula... mujur...huhu.. kalau tak jenuh...

Ok itu sja cerita balik kampung kami.. dan entri ini adalah terbalik sebab aku upload gambar ke blogger guna fon...so gambar yg upload mula2 adalah pada hari terakhir... biarlah... haha...

~mel
kata eryna... zirafah tu... ajifah....

4 ulasan:

  1. mak aih..mahalnyr masuk zoo...binatang die byk yg hidup x?ke tdo je...rate g zoo brape bintang?hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg mahal... binatangnya okla.. leh feed gajah, zirafah, lembu, kambing, budak2 leh main2 dgn rabbit... utk budak2 seronoklah... harimau2 dan singa2 yg boring dlm kandang tu of coz la wat muka boring & tido... ada show tapi tak lah best sgt tp tgk Aliff & Luqman suka lah pulak tgk show yg boring tu... siap2 tepuk tgn lagik... :P

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Bangau jer Teha x takut ...
    Kiut ler monyet 3 ekor tu ...

    BalasPadam