Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 25 Disember 2013

Damiral's Grill Restaurant & Coffee

Ok first time nak review restoran.. hehe.. agaknya ada dah kot tapi maklumlah blog ni lebih kpd cerita2 peribadi, kdg2 update.. kdg2 idak.. so xingatlah ada ke idak review restoran..

Hari Isnin aritu sekembali dari Sabah malamnya incik suami @fullfilth ajak pi makan di bandar Perda. Kami ni sbnrnya jarang kluar mlm.. jarang mkn mlm di luar.. selalunya mkn mlm luar bila aku ada kelas sampai mlm.. lepas kelas trus cari makan.

Kat Bandar Perda incik suami ajak ke Damiral's Grill Restaurant & Coffe... western food restoran yang lama dah kami teringin nak pergi sebab nampak mcm best restoran tu.. Masuk2 restoran best la jugak, environment ala2 bar/pub.. gelap dgn lampu2 suram...utk aku oklah tapi aku sebenarnya lebih prefer restoran yang terang supaya senang aku nak tengok makanan time makan... ni suram2 jer.. huhu.. tapi kalau orang nak dating ke (tapi dah kawen lah yer).. honeymoon ke.. this is the place yang you all can feel quite romantik... environmentnya menyokong suasana romantik...

Bila waiter datang, kami pun order.. for Eryna french fries je la.. kalau dgn french fries mmg eryna suka sangat...  incik suami order Grilled Lamb Shank.. dan aku order Salmon Oregonato.. bersama juice tembikai dan nenas. Eryna seperti biasa nak air kosong jer.. huhu..

 Sementara menunggu order (which takes around 1/2 jam) tetiba muncullah nachos dan sauce utk kami makan... ini macam jajan utk menunggu... eryna of cozlah suka sangat.. aku pun sama.. nyam nyam nyam... Ini tidak di cas dlm bil yer kawan2.. hehe.. (betul ke incik hubby?? ). Then sampai lah fries eryna.. sedap fries dia.. aku dan eryna suka... :D


Ini pulak Grilled Lam Shank incik suami.. sambil dia makan aku pun  mintak la pau sikit.. emmm.. taste really nice.. incik suami pun tak pandang kiri kanan lah makan... huhu tak romantik langsung.. lagipun eryna jadi minah jimnastik dok panjat kerusi... eeeii geram betul...

Ini pulak Salmon Oreganoto.. presentation baik.. rasanya pun sedap.. cuma bagi aku macam terlama sikit diorg grill jadi permukaan salmon tu jadi agak keras.. bila makan ni teringat pulak makan ikan grilled di kaki bukit di Romania tengah tahun hari tu...  sos dia jugak best.. sayur pun best...

Yang paling best tentang restoran ni adalah tandasnya.. hahaha... tengah makan eryna nak membuang air jadi cepat2 ke tandasnya.. aku sebenarnya tak suka pi tandas restoran sebab selalunya... uwekkkk!! Tapi tandas restoran ni aku bagi A++ sangat bersih, wangi dan selesa. So kalau tandas ok tu harap2 kitchen dia pun oklah yer...

Ok.. total yang kami makan semalam adalah RM70++ . Agak gulp jugakla tapi berbaloi.. kalau sekali sekala untuk bersama keluarga apa salahnya.. tapi kalau hari2 jawabnya cepatlah kita pening2 lalat yer kawan2... huhu...

Ok itu saja.. entri ini khas untuk Julia Mahir kawan/adik di USM Kejuruteraan yang mula2nya kawan twitter, kemudian sekarang dah jadi kawan...

1 ulasan: