Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 1 Mac 2008

Lumba Lari...

Since mel balik malaysia hari jumaat lepas.. memang tak sempat nak menulis... berbagai aktiviti... hari ni macam free sikit.. just lepak kat rumah.. hari pun hujan, so nak keluar ke mana2 pun malas. Even nak keluar cari makan pun malas... kat rumah abg mel ni walaupun dapurnya canggih manggih tp tuan rumahnya jarang memasak.. semua beli.. so bila mel lepak sini.. mmg jadi malas nak ke dapur.. bukan ape.. kalau nak masak ape2 kena beli byk barang.. dari basic things.. bawang putih..bawang merah... chili laa.. ish..tu yg jd malas... ish ish ish.....

Anyway, pagi td anak sedara mel yg lelaki, Danial nama dia... darjah 3, pergi sekolah utk sukan (today is saturday).. so bila dia balik dgn basah kuyup, terus mandi... mel pun tanya.. mcm mana sukan td... lari dapat no. berapa.. Dengan muka masam dan penuh perasaan... dapat no. 4 la mak usu... Mel pun usik dia.. alaa..mmg danial tak kuat lari.. tu yg dpt no. 4. Dia pun jawab.. mana ade... Danial kuat lari tau, tp tadi hujan.. kena lari slow2.. Mel lak cakap.. alaa.. abis org yg dpt no. 1 tu dapat pulak lari laju.. hujan jugak... musti Danial tak kuat lari nie..

Tapi danial tak mo mengalah jugak dgn usikan mel... dia penuh perasaan.. dia pun cakap... macam mana budak tu tak menang.. tempat dia lari tak banyak air.. tempat danial lari penuh dgn air... tulah danial kalah... hehehe.... mel pun dah tak tau nak jawab.... gelak je lah.... gelak tgk walaupun dah kalah still ada semangat nak menang....



Mel~~
Moralnya.. jgn argue dgn budak2.. derang sure menang... hihi..
& walaupun derang menang, kita kalah tp derang still cute... :D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan