Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 24 November 2011

Pengalaman Naik Ambulan.. Nenoneno...

Alkisahnya smlm aku ke klinik utk checkups.. biasanya ke klinik 3 bulan sekali.. biasanya hubby hantar ke klinik tp oleh sebab semalam aku ada viva pagi dan petang, so aku cakap kat hubby lepas aku viva petang abis pukul 2.45 aku akan straight ke klinik.. dia tak yah hantar sebab aku takut lambat.. lagipun aku ada kelas pkl 5-7.. so masa ada in between viva and kelas utk ke klinik..

So, after viva student Master aku pun terus drive ke klinik. Sampai2 klinik alhamdulillah orang tak ramai.. so cepatla dpt jumpa doktor. Jumpa2 jer doktor bila dia check, something buat dia really concern.. and terus dia cakap.. u must go to hospital now! Aku pun terkejut gila laa... ehh.. aku cakap.. doc sy rasa ok jer ni.. dia tanya aku ada muntah ke..pening ke.. aku cakap i'm feeling really ok.. & aku drive sendiri ke klinik td.. Doc tu xmo dgr apa2.. suh misi masukkan air satu pint and suh aku call hubby. Aku pun call jer laa... aku cakap kat hubby suh sape2 hantar dia ke klinik sebab doc suh aku masuk wad!! Hubby pun segeralah gerak dr ofis dihantar oleh kawannya naik motor!

Masa pembantu perubatan tu dok amik darah aku + nak masukkan air, dia cakap kat aku.. kak.. akak rasa ok ke? Aku cakap aku rasa ok, xde apa2 rasa tak sihat.. then, dia cakap, akak gtaula doc tak nak pi hospital.. dia cakap dia rasa aku xde ape2 sbb b4 that aku amik darah secara random. Ada dua tiga org misi kat situ pun cakap, aku nmpk cam ok... Bila hubby smpi kitorg pun borak2 dgn jayanya sambil tunggu ambulance!! Yaa!! Doc tu arahkan aku dihantar dgn ambulan ke GH Penang!! Bila ambulan sampai aku cakap kat hubby, tak yahlah ikut.. aku naik ambulan sorang jer sbb aku tak rasa sakit apa2.. kalau ada apa2 aku call la dia.. tp kena tukar fon dgn hubby coz henfon aku bateri tinggal nyawa2 ayam!

So.. naikla aku ke dalam ambulan.. dak dlm ambulan tu suh baring.. yela kena baring pasal tgh dok masuk air kan. Bila enjin start... nenoneno.. waaa... aku dok dlm ambulan mcm org sakit kronik... merasala melambung2 + dengarlah drebar ambulan dok suh kereta.. sila ke kiri.. sila ke kanan.. smbil2 tu dak pembantu perubatan tu dok interview aku.. asyik2 soalan yg sama.. last2 dia tanya.. akak ada rasa loya ke.. pening ke.. aku cakap.. tadi tak de.. tp dah naik ambulan ni mmg jadi loya.. pening pasal melambung2!! Haha.. gelak budak tu dibuatnya.

 Sampai hospital terus kena masuk ke dalam Bilik Zon Kritikal... okeh.. dlm hati aku cakap.. ehh.. kritikal benor rupanya aku ni... bersusun ada 5 katil utk kecemasan. Aku disorong ditgh2 antara 2 org tua lelaki. Doc check itu ini, tnya itu ini.. then dia injek ubat.. aku yg segar bugar + kebetulan pakai sgt glamer pulak tu rasa out of place dlm ER tu.. haha.. dah ler tgk org dok kena xray, bernafas semacam dllg.. yg best nyer tgh2 intai org lain yg emergency tu..masuk pulak org tgh berdarah2 kat dagu.. huhu.. seremmmm!!

Bila doc check2 tgk xde apa2 sgt.. problemnya cuma aku tak cukup ubat aje coz doc klinik tu xbg aku cukup ubat.. so.. after 1/2 jam my blood pun kembali to normal.. doc hntr aku ke ER yg 'normal' (tak kritikal lah tu'.. Last2 doc dtg ckp..ok u boleh balik.. u xde apa2.. huhu...

So.. aku dgn bangganya call hubby suh amik aku.. tak sempat lagi dia nak balik umah.. ofis hour pun lom abis.. Tapi aku terpaksalah kansel kelas kol 5-7 tu.. huhu...

Anyway..  xpelaa... merasa aku naik ambulan... nenoneno lagik.. :D

~mel

1 ulasan:

  1. oh saye pernah naik ambulan mase jatuh hari tu. mmg melambung2 la dalam tu.. pengalaman ler..


    stakat ni ketamayat je tak naik. keta bomba ambulan keta polis sume dah naik. huhuhu

    BalasPadam