Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 12 Disember 2011

Family Day @ Morib

Family day @ Morib

Last weekend kami sekeluarga ber family day with all my siblings di Morib.. Walaupun hanya di Morib it was such a beautiful holiday.. All my siblings semuanya ada except for my eldest brother yg dah bertahun2 (actually i can say berpuluh tahun) tinggal di US. So total participants includes adults and children adalah 24 orang.. hehe.. meriah sungguh tau! Last time kami buat begini adalah tahun 2010.. masa tu Yina masih dlm perut.. kami bergathering di A Famosa Resort Melaka... time tu kami sewa satu banglo and tinggal beramai2.. kali ni kami sewa 5 bijik resort.. satu family satu resort dan sape2 yg xde family tumpang2 je la mana2 family yg berkenaan..

Biasanya bila kami wat family day ni bukannya hanya bercuti tapi adalah aktiviti2 kekeluargaan yg kami buat.. seperti main games.. kali ni main bola tampar, futsal, badminton dllg.. aktiviti air seperti main bola air.. tenggelam2kan org.. huhu.. semuanya sgt fun.. budak2 beremdam dlm air cukup2.. dan Impian Resort Morib tu pool dia sgt best.. so mmg puas berendam.. hubbyku yg demam pun belasah berendam juga..huhu..

Anyway.. this event akan kami teruskan insyaallah.. walaupun ayahbonda kami telah tiada.. kami ni anak yatim piatu.. so ini lah caranya utk kami bersama2 mengeratkan hubungan antara kami..dan yg penting ipar2 kami juga sporting.. itu paling penting.. sporting mesti ada.. kalau ipar duai tak sporting mmg takkan jadi dan susah nak adakan event yg cam ni.. sporting tu mmg penting.. dari awal.. dari pilih tarikh.. tempat dan sebagainya.. siap kami ada perlawanan antara adik beradik lawan dgn ipar duai lg.. haha..sgt best..Mlm last kami siap buat kuiz 'serasi bersama'.. huhu.. sgt kelakar, riuh rendah resort dibuatnya...:D

Lupa pulak.. biasanya kami akan kumpul duit tiap bulan utk event ni bg yg kurang berkemampuan utk byr sekali gus.. meaning kami dah plan awal2.. satu family bayar RM50 sebulan kpd my eldest sister.. dia jadi ceti.. cuma for me mmg jarang bayar bulan2.. bila join aku bayar terus sekali gus jer sbb malas nk bankin duit bulan2.. Utk kali ni aku bayar RM500 utk resort + dlm RM2-300adalah extra2 utk mkn2 dllg.. kami adalah dinner yg best pd mlm kedua yg dibiayai oleh... duit hasil kebun getah arwah ayah bonda!!

Anyway.. insyaallah.. panjang umur.. murah rezeki kita jumpa lagi tahun depan di Family Day yg tak taula bila lagi tu... huhu.. Apa yg penting... kerjasama!!


Family day @ Morib
Subhanallah....

Family day @ Morib
Yina and papa mengelamun tepi pantai sewaktu air pasang... mujur ada tebing batu tu..

Family day @ Morib
Yina disakat oleh maklang & makandak.. biasalah tak nak kat org..huhu

Aliff Zachary
Abg Aliff - mcm mana butang baju tu??

papan tanda morib
Signboard pantai morib.. just sebelah jer dgn resort kami duduk

Yina
Yina laikha yg sentiasa takutkan org...

Chica
Chica - masih pemalu mcm kecik2 dulu..

Mommy
Mommy beli kek Secret Receipe....yiehhaaa... sedap!!


~mel
penat cuci rumah... pagi ni lepak ofis sat.. huhu..
p/s sorry papa.. cilok gmbr2... :P

3 ulasan:

  1. alamak... mel post gambar camne eh? sebab kita tokleh nampak gmbar bila buka blog ni kat ofissssss


    balik rumah baru leh enjoy2 tgk gambar

    BalasPadam
  2. DR......terbaek enjoy ur holiday :-bd

    BalasPadam