Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 4 Disember 2011

Sepagi di Pasar Kota Kinabalu...

Hujung minggu ni aku mengajar di Kota Kinabalu. Dah beberapa kali aku dtg ke KK tapi biasanya berteman.. pernah bersama hubby dan juga kawan2 perempuan yg sama2 mengajar. Tapi kali ni aku sorang2 memandangkan lecturer lain semua lelaki... heeee.. takkan nak berjalan dgn derang... walaupun yg sorang tu bersama wife dia tapi aku malas la kacau kan.. So spjg 2 hari kat sini aku jejalan sorang2.. quite ok actually.. hihi.. puas aku merayau.. :P

Pagi ni sementara tunggu nak ke airport (flight pkl 1pm).. aku saja berjalan2 ke tepi laut sana.. tak jauh dari hotel. Di situlah ada pasar (lebih kurang pasar tani) yang unik sebab pasar tu buka 24 jam. Macam2 ada jual. Kalau pergi malam aku biasanya cari buah2an potong utk makan kat hotel. Mmg menyelerakan dan banyak sekali. Aku juga akan mencari air avocado.. huhu.. addicted pulak aku.. avocado tu di blend dgn susu cair & susu pekat bersama ais. Mcm aisblended gak la.. kira aisblended avocado la tu.. Anyway layan la gambar2 di bawah yg aku ambil di pasar tepi laut tu.. really interesting.


Kota Kinabalu
Buah-buahan/Sayur-sayuran.. aku siap beli cili api RM2 utk bawak balik Penang.. boleh?

Kota Kinabalu
Di pasar ikan masin... berjenis2 ada.. aku adalah bawak balik udang kering dan ikan bilis...

Kota Kinabalu
Sign-board Pasar Ikan Masin

Kota Kinabalu
Lagi ikan masin.. ada juga amplang, kuih cincin.. dllg..kuih tradisional


Kota Kinabalu
Haa.. yang ni rumpai2 laut serta isi macam kerang kot... tp besar...

Kota Kinabalu
Rumpai laut dalam pinggan tu hanya RM1 sepinggan..

Kota Kinabalu
Suasana di pasar...

Kota Kinabalu
Haaa... tu lah lautnya...

Kota Kinabalu
Buah-buahan.. ada RM5, RM10.. setumpuk!

Kota Kinabalu
Warisan Square...hotel yg aku duduk kat sini la.. hotel Imperial Boutec.. okla..murah..haha

Kota Kinabalu
Boleh singgah duduk dan minum air kepala fresh...

Kota Kinabalu
Ada juga jual cengkerang2.. siput2 dllg.. macam2 jenis..

Kota Kinabalu
View yg sangat unik...

Kota Kinabalu
Ikan kering timbang... err.. tapi tak sanggup nak beli daa... huhu

Anyway.. kejab lagi nak balik Penang dah.. tak sabar nak balik Penang... Winduuuuu... Dua minggu lagi nak ke Kuching... insyaallah bersama2 hubby & the geng... best..best..

~mel
Moga cepat sembuh Mr. Hubby yg kedemaman... :P

1 ulasan:

  1. seronok kan gi sabah.. tatau naper kin mcm terpanggil lagi nak gi sabah lepas first time gi..

    BalasPadam