Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 23 Januari 2012

Makcik Joget..

Semalam kami ke kenduri kawen saudara dekat hubby di Ecotouria Resort di Sg Congkak Hulu Langat.. Kenduri tu biasa je la.. macam kenduri kawen biasa.. cuma DJ dan lagu2 yg dipasang mmg agak membingitkan telinga.. hehe.. macam2 jenis lagu yg dipasang..tingat lak zaman kecik2 dulu kalau org kenduri sure ada joget lambak.. tetamu bila datang masing2 akan berjoget lambak dengan iringan lagu dari DJ.. tp zaman sekarang ni dah tak de dah joget lambak tu..

Anyway time kenduri semalam, budak2 ni nak mandi sungai.. resort tu tepi sungai jer.. so masing2 dah tanggal baju tepi sungai.. mandi pakai seluar spender jer.. huhu.. tapi si eryna takkan nak mandi pakai pampers.. aku mmg bawak baju spare utk eryna..tapi kat dlm kereta so dari sungai aku lalula tepi kenduri tu... alangkah terkejutnya aku bila tengok makcik ni tgh menari sorang2 kat padang tepi tepat makan tu... cuba tengok aksi makcik ni.. menari dengan best sekali!! Dan dia sedar aku amik video dia.. :D



Memang agak pelik sebab makcik ni dengan selamba jer menari lagu 60an ni.. mungkin dia terkenangkan masa silam kot.. atau mungkin di kampung2 masih ada joget lambak kot? Wallahualam..

~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan