Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 18 September 2012

Kenduri Manja...



He is still our manja... although he is now a married man. .. hehe.. last week hari sabtu kami serombongan adik beradik dari klang dan putrajaya telah berkonvoi ke Senggarang, Batu Pahat untuk majlis perkahwinan si manja, 5 kereta adik beradikku dan 1 kereta my auntie from Shah Alam. jauh disudut hatiku ada juga rasa sedih (sedih sokmo kan!).. mujur lah ada my auntie yg ikut tu, kalau tak kami adik beradik je la berombongan untuk majlis tu. Sampai2 homestay yg disediakan oleh si manja.. kami lepak2 dulu. Ada 2 homestay disediakan. Entah cam ne bila manja bawak hantaran yg dia tempah kat kawan dia.. kami semua terbeliak!! HANTARAN MACAM NI??? Nauzubillah.. kami semua marah2 kat manja. Design hantaran tu macam melepas batuk ditangga.. basically sgt menyakitkan mata aku! Dahla hantaran nak kena bawak malam tu (time tu pukul 5.30ptg!!). Cepat2 kakakku ke kedai cari barang utk tmbh kat hantaran.. tugas aku baiki mana2 hantaran yg boleh dibaiki segera! huhu..kecoh betul.Anyway, malam tu after maghrib kami pun gerak ke Senggarang. Hoemstay yg kami duduk tu di Parit Raja lebih kurang 20 minit dari rumah pengantin.

Hantara yg telah diubah suai.. havoc dibuatnya disebabkan hantaran ni..
Me, Mawaddah, my antie & my sister's friend.
Pengantin lelaki (manja) sedang gabra... dupdapdupdap
Sepupu2 yg over excited.. Insyirah, Danial, Amirul.. then my bro Fatah, satu2nya yg belom kawen, my BIL cikgu Rimi & Mira anak sulungya..
Kedua pengantin sedang berdoa setelah dinikahkan.. alhamdulillah..
Sepupu2 lagi.. Yina, Auni, Chicha & Mira

Balik2 dari majlis nikah kami semua tidak sedarkan diri... bayangkan masing2 satu rumah tidur dengan pakaian kenduri.. haha.. memang tak sempat2 tukar baju masing2 sebab keletihan yang amat.. Esok paginya kami dok lepak2 kat rumah dulu sementara tunggu ke majlis persandingan lepas zohor. Sementara menunggu kami ke rumah tumpangan lagi satu.. pak sedara ku yg bongsu dari JB dah datang.. kakak sulungku sekeluarga dari Kemaman juga dah datang.. so our konvoi was getting bigger. My sister's best friend pun dtg satu kereta mlm sebelumnya dari KL.Pagi tu sempat juga kami ke Pekan Parit Raya.. pekan parit raja telah jauh berubah. last aku di situ 15 tahun yg lalu.. lama giler dah tak dtg.. kami mencari kerepek di pekan parit raja.. dan the place is still there iaitu dekat bangunan koperasi serbaguna parit raja.. so dapatlah aku beberapa bungkus kerepek & sebidang tikar mengkuang...Balik rumah kami siap2 barang terus masuk kereta sebab lepas kenduri kami nak terus gerak balik ke Klang.

Pengantin tengah siap2 nak berarak.. keluarga kami baju bertemakan monochrome.. putih ke hitam...


Tengah tunggu nak berarak..

Sempat bergambar hindustan kejab sambil berarak!!

Our family...

Bilalah giliran aku ni!!

Makan beradap.. kaum keluarga


Eryna yg mengabiskan buah2an cantik ni.. hehe..


pengantin sedang potong kek


Lepas makan & potong kek..



Hepi eryna zulaikha sebab dapat beg.. :)


~mel
kenduri belah kami pada 15 disember nanti di Tmn Sg Kapar Indah, Klang.. after kami balik dari family day di langkawi... hehe bawak pengantin honeymoon bersama keluarga.. :D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan