Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 26 Oktober 2012

Suasana Aidil Adha...

Kali ni kami tak balik kampung utk aidil adha.. walaupun cuti 4 hari tp kami decide tak nak balik sebab mak abah mentua blk ke NS.. Utk ke NS rasa cam penat sgt. Nak balik ke rumah my sister pun sama gak jauhnya.. So.. Penanglah tempat kami beraya.. Aku just buat rendang jer.. beli daging sekilo.. itupun masa tgh beli tu ada makcik tu bertanya., ehhh.. bnyknya beli daging.. aku terpinga2.. makcik ni cam tau jer berapa org yg ada kt umah aku.. ntah2 kt umah aku ada 10 org.. sekilo mana cukup.. haha.. tp sekilo utk aku berdua dgn incik hubby mmg agak bnyk.. tp kalau rendang tulah yg dibuat mkn mlm.. mkn dgn ketupat (beli) dan mkn dgn 2 btg lemang )beli gak.. mmglah abis.., huhu.,

Anyway solat aidil adha di Masjid USM sgt meriah.. org2 dr luar (international$ mmg ramai.. mcm2 jenis pakaian aku tgk.. penuhlah masjid.. best gila.. Eryna first time pi masjid time solat raya.. senyapp jer sbb takut kat org.. kalau tidak bila aku singgah solat maghrib time abis kelas mmg dia berlari satu masjid tmpt jemaah pompuan... huhu..

Hari ni eryna rekod berjaya pakai tudung spjg waktu solat. kalau tidak mmg dicabutnya tudung xsuka pakai.. kecik2 ni okla, klu dah besar nnt xmo pakai mmg mommy debusshhh... huhu

Lastly.. Selamat Hari Raya Aidil Adha dari kami sekeluarga.. Apakah pengorbanan kita ke arah kehidupan yg lebih baik dan berlandaskan hukum Allah Taala? Renung2kan...

~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan