Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 27 Julai 2017

PMS..

Hari ni ada bengkel untuk menyiapkan modul atas talian. Sebelum bengkel my friend ajak bfast bersama, so saya pun setujulah sebab belum bfast. Dlm perjalanan balik dari tempat makan berdua, my friend cakap dia perlu balik rumah sekejab sbb dia rasa tak selesa.. dia rasa dia ABC. So dia cakap jomlah ikut dia balik rumah sekejab. Then otw ke rumah dia, dia cakap.. hmm.. dah berumur ni tak de alert apa2 terus je ABC.. tak mcm waktu lebih muda dahulu.. tapi.. katanya.. patutlah minggu lepas mood dia tak bagus, malam tadi disebabkan benda kecil habis anak2 dia kena marah.. 😁😀😁 rupanya2nya hari ni dia ABC. Masa marahkan anak mmg tak rasa apa2.. memang terus rasa nak marah tanpa ada kompromi. 

Lantas saya cakap... ehhh.. ko pun mcm aku juga ya.. aku pun sama.. time2 gitu aku mmg langsung tak boleh kontrol.. dan aku sendiri tak pasti kenapa walaupun aku usaha nak kontrol tp emosi aku mmg tak akan stabil walaupun aku sedaya upaya senyap dan tidak bercakap. Kadang2 rasa geram pada diri sendiri tp it is uncontrollable dan saya cakap masa saya lebih muda, sy adalah seorg yg sgt sabar..  sy tiada PMS dan saya boleh bertahan mcm2 cubaan tanpa jadi emo. My friend pun ckp.. samalah kita..makin lama makin teruk PMS dia.. every time akan jadi punca pergaduhan antara dan suami dia.. Aduss.. aku pun sama.. kami pun terus bercerita ttg PMS dan sama2 tak tahu how to deal with it.. kdg2 ok.. kdg2 mampu deal tetapi ada ketikanya we just tak boleh nak kontrol.. sgt2 tak boleh.. tak tau mcm mana perasaan sedmikian..

Dan kesimpulannya... it is just a mystery kenapa perempuan jadi begitu bila ada tanda2 ABC. Tapi yang sgt penting.. ianya sgt mempengaruhi kehidupan. Kdg2 rasa kenapa aku jadi begini.. ingatkan saya sorang tapi terma PMS tu ada sebab ianya wujud.. Time dah ABC jiwa makin kacau.. hanya boleh berzikir.. Astarafirullah.... tenangkanlah hatiku.. tenangkanlah hatiku... dan bila ABC.. badan memang sakit..badan mmg lemah dan tak berdaya tp sebagai wanita kami cuba utk bangun dan mengurus dan melakukan apa saja... 

Allah... hidup ini penuh ujian... dan PMS merupakan salah satu ujian hebat.. 

~mel
I just don't know how to deal with it..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan