Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 5 September 2010

raya..


raya.., originally uploaded by melati.a.

Dah lama tak menulis kt blog ni.. nak kata xde masa.. ade.. just agak malas since keadaan kesihatan diri sendiri yg up & down.. dah bnyk kali berhajat nk menulis tapi disebabkan kalau mengadap laptop terpaksa mengiringkan badan utk menaip, kansel je la.. Luka di perutku masih belum pulih.. cuma baru sehari dua ni darah dah kurang, sebelum ni darah sentiasa meleleh keluar dari bandage dan klu aku baring mengiring mnybbkan cadar katil aku bertompokan dgn darah.. tu yg aku malas tu.. nak kena tukar cadar pulak..

Anyway sehari dua ni bandage dah kurang dibasahi darah.. alhamdulillah.. cuma ada problem yg perlu aku bincang dgn doktor selasa ni b4 balik raya.. Tentang raya.. klu thn lepas mmg bnyk aku shopping utk raya, thn ni nmpknya aku xshopping sgt.. maklumla dlm keadaan aku cam ni.. First aku gi shopping dgn hubby last week, nak cari baju kurung & baju melayu raya di Kompleks Bukit Jambul. Oleh sbb dh tau satu butik yg mmg harga baju ok & jahitan mantap so kami terus ke situ jer.. Pilih2.. cuba & balik. Yang paling susah nk cari tudung yg sesuai.. Jln kejab jer time tu aku dh penat.. so terus blk lps beli baju.. Kali kedua keluar gi QBmall cuti merdeka.. beli kereta sorong & baju raya Eryna + baju raya utk Aliff. Time tu mmg dh sound awal2 kt hubby kena kluar awal2 takut jem + xde parking.. alhamdulillah mujur kluar awal, time kitorg balik mmg parking penuh + jln nk masuk QBmall jem.. Kali ke3 aku kluar smlm gi Giant nk beli brg2 rumah.. Kat Giant mcm2 beli.. tapi bila tgk kuih raya.. alahai kurang berkenan.. mmg thn ni xdpt nk beli kuih raya yg best2 pasal aku terperam kt umah..last2 aku capai beberapa bahan kot2 nk wat kuih kt umah..

So.. endup tadi aku buat dua balang biskut arab berkurma.. buat tu pun berhenti2 gak coz dgn eryna yg nk susu dllg.. tp last2 siap jugakla.. memula hubby xde gi basuh kereta.. bila dia blk baru smooth sikit wat kuih coz dia layan sekecik tu.. anyway kt atas tu la kuih aku buat td.. rasa2 nya tu je la satu2nya kuih yg aku buat.. huhu.. kalaulah aku ni suri rumah sepenuh masa & sihat.. rasanya aku buat jer kuih raya sendiri + baju raya aku jahit sendiri.. tapi nmpknyer lmbt ler lg aku nk jd surirumah sepenuh masa.. tunggu pencenla jwbnya..huhu..

~mel
baru jer ada mood raya..

1 ulasan:

  1. Alaaa ... Kita tak pandai jahit .... Buat kuih raya pun tak pandai ...

    BalasPadam