Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 13 Februari 2012

Home Sweet Home..

Dah lama nak tulis pasal my home.. my own sweet home.. Rumah yg kami beli awal tahun lepas.. sign SnP pada 2 Jan 2011 dan semuanya settle dalam almost one year... kami beli rumah ni dgn harga RM275k dan buat renovation gedebuk gedebak dalam RM40k. Kami beli atas org.. sebabnya.. itu jer termampu.. huhu.. dan sebab kami suka sgt lokasi ni.. senang nak gi kerja.. hanya 5 minit ke Jambatan Pulau Pinang... hanya 5 minit ke Jambatan Pulau Pinang...

So ni la dia rumah kami.. terletak di Perai Pulau Pinang walaupun kami berdua bukan org Penang.. tapi hubbyku adalah bau2 belacan org Penang.. huhu


Bilik tidur dgn katil king size.. haha.. skrg eryna dah pandai pulak nak menumpang.. kot eryna ada kat dlm bilik ni jugak.. dlm bilik ni juga kami buat build-in wardrobe setinggi siling.. tp aku malas nak amik gambar.. huhu.. kalau nak letak brg kat yg atas sekali kena guna tangga lah.. jenuh.. :P

Bilik air dalam master bedroom... special sikit sebab hiasannya daun pandan.. haha.. pintunya jenis sliding.. dan aku sgt2 suka bilik air ni sebab sgt2 besar.. kalau org ramai xcukup tempat tidur boleh tidur dlm ni.. :D

My favourite place... sudut menjahit di bawah tangga.. Mesin jahit tepi aku tu dah agak uzur.. tingin gak nak beli yg baru... tunggula ada rezeki nanti bila2.. hihi.. tapi sebenarnya since pindah ni baru berjaya menjahit langsir rumah aje.. :P

Ruang tamu... sofa tu pilihan incik hubby yang sukakan kerusi jenis bersudut.. aku tak kisah pun camne.. yg penting xyah susah nak kemas... Dulu kami duduk rumah USM jadi semua ada perabut.. bila pindah ni terpaksala beli segala2nya.. huhu...

Ruang menonton tv.. TV pun baru sebab dulu guna tv buruk jer... Ni hubby punya pilihan jugak.. adalah mende2 & gadget2 yg aku malas nak amik port.. huhu.. biarlah jadi kerja tetap dan berpencen suamiku..

Hehe.. dapurku yg bersepah.. ok..itu tandanya aku memasak di rumah.. sekarang ni jarang dah makan di luar.. konon2nya.. :P

Dari salah satu sudut rumah.. mmg xde banyak barang (lagi??)..huhu..setakat ni biarlah simple macam ni, dgn kesibukan aku berkerja.. dan dgn kami yg tak suka ada maid.. so simple & terang benderang cenggini okla utk aku kemas.. kdg2 hubby rajin jugak menyapu2 & mengemas2.. :D


Ruang meja makan yg simple mimple jer.. tumpang letak MacBookAir sekali sekala sebab skrg laptop dah tak masuk bilik since pindah rumah baru.. tak taula sebab apa.. mungkin sebab kami mmg enjoy dok rumah baru ni... atau.. atau..sebab iPhone 4s yg pantas dan best melayari internet... :P

Anyway.. alhamdulillah since dah duduk rumah sendiri rasa lapang di dada.. moga2 Allah terus limpahi rahmah dan mawaddahnya buat kami sekeluarga.. Sesungguhnya kami bersyukur diberikan rezeki dan hidup dalam kesederhanaan ini.. moga kami terus bahagia di bawah lindunganMU Ya Allah...


~mel
sambil tunggu suamiku balik dari tengok bola USM vs Pahang.. huhu

5 ulasan:

  1. Alhamdulillah.. dan tahniah.. cantik rumah baru sis.. :)

    BalasPadam
  2. Cantik n besar nampaknya rumah Boss & Mel.

    Rase mcm perasan je plaque tepi tv tu. Huhuhu

    Oh bilik air tu kan, brape kosnye eh? Mcm hotel ler.. lawa kabinet tu!

    BalasPadam
  3. Salam..menarik dan tertarik tengok you house

    BalasPadam
  4. K.Wan.. tak ingat bereapa kosnya sbb semua total cost campur sekali dlm satu invoice.. huhu.. tp mmg kontraktor tu bawak we all gi kedai tiles utk pilih tiles.. so pilih ikut kehendak hati laa.. huhu

    TQ all..

    BalasPadam