Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 24 Julai 2012

First day in Amsterdam & Paris

First day di Amsterdam... we all sampai dlm pkl 6.30pg waktu tempatan.. terpinga2 kat airport mencari kenderaan nak ke hotel.. kalau ikut google maps NH Hotel tu dlm 35 minit dari Schiphol Airport.. memula tu nk beli tiket train, then try la pi tnya kat teksi konon2nya.. berapa dr airport ke Naarden.. org teksi tu ckp 80euro.. eeeuiii.. rm320 tu.. kansel trus.. then we all gi kat jual tiket train.. mujur dah kaji mana tmpt benti sume.. so beli la tiket train berharga euro12.80 utk 2 org..

Ni kat Schiphol Airport.. masih mamai2 lagi time ni.. huhu..

 Dlm train nak ke stesen Naarden Bussum

Kami naik train sampai station Naarden Bussum.. kami ambil bas no 110 ke hotel penginapan. Masa beli tiket bas siap sound kat driver tu kitorang xtau nk benti kat mana.. so bila sampai dia pun jerit.. NH Naarden Hotel..!! hihi.. Overall setengah hari ni ok.. cuma aku rasa bas dia ala2 Msia jugak la.. lambat!! Hotel ni plak isolated sket.. aku aritu saja amik hotel ni sbb conference yg aku nak attend diadakan di sini.. hihi.. kan tujuan utama dtg sini nak hadir conference.. :P

Btw dlm flight agak ok jugak cuma ada minah melayu sebelah aku terang2 xmalu sbb tak pose.. selamba jer belasah bfast.. Yg bagusnya peramugari MAS kejutkan time tgh tido utk bg food utk sahur.. tp masa tu xberapa lalu nk mkn.. so mkn ala kadar je la..

Sessi tghari kami berjalan2 kejab di bandar Amsterdam which is soo beautiful. Aku sebenarnya dari kecil tingin nak ke Holland.. nak tengok canal.. alhamdulillah tercapai juga impian.. hehe.. nanti plan nak naik bot/sampan di canal tu.. insyaallah.. Sambil2 jalan2 tu dah survey2 apa yg nak dibeli.. tp xbeli lagi sebab kami nak ke Paris naik train pkl 5.16 ptg.. so survey2 langsung tak beli laa.. :P

Kat bawah ni gambar-gambar di bandar Amsterdam yg belum abis explore..

Berjenis2 fridge magnet..
Menarik Amsterdam ni sebab kebanyak org naik beskal..
Kalau suh bergaya mmg ready sentiasa huhu
Senyuman gembira :P
Nak beli ke tu bang?
hih.. ada org kirim baju Ajax Amsterdam.. :D

hihi.. tak senonoh betul pasta2 ni... :P

mr hubby yg sentiasa bersedia utk jadi model :P

 tak berapa clear.. gambar berjenis cigar dlm cermin.. nak beli?

After jalan2 kejab di bandar Amsterdam, kami amik train ke Paris.. perjalanan ke Paris dlm 3 jam.. berjalan di Europe ni boleh ke mana2 tempat without kena thru immigresen.. sampai2 Paris Nord kami pun mencari2 lah train utk ke Hotel yg telah di book dari Malaysia.. berpusing2 gak la.. tanya situ sini akhirnya sampai di Stesen Eifel Tower. Hotel yg kami book tu dekat dengan Eifel Tower.. so sambil menampak ke hotel kami lalu di Eifel Tower dlm pkl 10.45mlm gitu... mmg sgt cantik.. org mmg ramai..
Dalam tube statin di Paris
Siap amik gmbr supaya xlupa nama station yg nk benti :P
Honeymoon di Paris... :D

Malam tadi kami tidur di Hotel La Serre... hotel kecil.. lift sgt2 kecik.. tp okla just utk bermalam... hargana Euro92 semalamam... Kalau nak ke Paris & Amsterdam.. jgn lupa semak tips2 di blog hubbyku  yang mungkin menarik :P


~mel
to be continued... :P
~windu Yina Laikha... 

2 ulasan:

  1. Kat Amsterdam senang nak cari makanan halal... :)

    BalasPadam
  2. waaaa..fridge magnet cantik..nak nak huhuhu...:)

    - mummy -

    BalasPadam