Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 7 Julai 2012

Amsterdam's Preparation..

Insyaallah.. kami akan ke Amsterdam, Netherlands pada 22 Julai ini utk menghadiri persidangan International Conference in Islamic Education. Seperti biasa aku ditaja perbelanjaan oleh pihak majikan aku... iaitu Mr. USM.. manakala hubby akan jadi bodyguard aku pergi dgn belanja sendiri lah yer...  So macam2 kami plan nak kena buat, but the major ones hampir selesai. Kami bercadang juga nak ke paris utk meninjau Eiffel Tower.. insyaallah.

Ok.. sambil2 tu rasa pening2 lalat juga memikirkan itenery di sana nanti.. dan time tu dah start puasa.. tapi xpelah..last year kami berjalan di New Zealand pun time puasa jugak.. huhu..

anyway this are the things yg kami dah buat dan belum buat..

 DONE
1. Ticket KL-Amsterdam booked & paid - issued by Rakyat Travel- jgn lupa print tiket yer..
2. Hotel booked and paid!
                             
                             NH Naarden

                       IJsselmeerweg, 3. 1411AA Naarden (The Netherlands)
                       Telephone. +31.35.6951514 - Fax. +31.35.6951089
                       Email. nhnaarden@nh-hotels.com

                          

3. Eurostar Amsterdam - Paris - ticket bought! (boss dah print tiket kan!) - we plan to make a trip to Paris to visit Eiffel Tower... yuhuuu.... nak honeymoon kali ke lima ratuss... ehh... :P
4. Conference Materials, schedule etc - check!
NOT DONE
5. Tukar duit - belum... err.. berapa agaknya nak tukar ni?
6. Need to buy new jeans la.. - done!! (td gi beli di Jusco)
7. Clothes - nothing much as it is summer in the Netherlands.. may be leh shopping baju raya kat sana kot? :P
8. Checkout where to go in Amsterdam - hubby's tasks!
9. Paris hotel - hubby's task!- done!! (Hotel La Serre, 24 Bis Rue Cler, Paris - dlm 10 mins to Eiffel Tower- update 11/7)
10. Shopping list - my task!
11. Food to bring - my task!
12. PowerPoint presentation - ehh.. awat yg ni last2 pulak..huhu.. supposed priority ni!! - my task!

Anyway.. seperti biasa bila nak gi oversea akan rasa teruju nak pergi.. kali ni naik MAS atau KLM dan bukan Air Asia :P, so tak de la risau sgt tentang berat beg yg nak bidawa dan dibawa balik.. :P

~mel
Yina kena tinggal dgn atuk & wan yer... 


2 ulasan:

  1. Tgh summer kan? Ke situ tak sama dgn USA. Hehe KWan x reti bab2 musim nih.

    Selamat berhoneymoon eh. Jaga diri elok2. :)

    BalasPadam
  2. TQ kakwan.. a ah tgh summer kat sana... hihi..

    BalasPadam