Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 1 Julai 2012

Setengah Tahun Berakhir...

Tahun 2012 dah melebihi 1/2 tahun.. alhamdulillah aku rasa tahun ni telah bermula dgn baik bg kami sekeluarga.. Tahun ini kami pindah ke rumah baru.. Pada mula aku masuk rumah sbnrnya aku agak risau.. maklumlah dgn pembelian rumah dan renovation mmg duit simpanan jd sgt nipis utk kami suami isteri.. aku sbnrnya jd sgt risau sbb ada beberapa komitmen yg aku perlu tunaikan secara tiba2..dan kalau xbuat renovation pulak mmg rasa xbest nak pindah.. tapi alhamdulillah ada saja rezeki yg masuk dgn xdisangka2.

Dalam pd tu kereta aku dan kereta hubby masing2 dok buat hal.. mcm tiap2 bulan ada je nak diganti.. bukan sikit2 lak tu.. sekali dlm 4-500 ratus gak kena..so hati ni meronta2 nak beli kereta baru.. Masa cari kereta aku mmg tunggu pembayaran utk satu perkara.. dan bila dah dgr2 bayaran tu nak kluar aku beranikan diri ajak hubby cari kereta.. Bila jumpa yg berkenan kami trade in dua2 kereta.. sakit hati gak kereta aku tu nilai dia turun.. so bila trade in 2-2 kereta kami kena kluar lg 12500 utk downpayment.. mujur still dlm budjet.. so kami amik kereta tu.. Aku mmg kalau boleh tak nak byr bulanan bnyk.. so, thats why byr downpayment bnyk gak.. walaupun sbnrnya boleh buat loan lg bnyk.. Dah byr dpayment bnyk pun bulan2 byr dekat 1.4k (gulpp!!).. Pada muka kami kan.. tp dh minat punya pasal.. haha..Tapi kami puashati laa.. tercapai impian nk pakai kereta tu..

Alhamdulillah rezeki pun mencurah2 tahun ni.. rezeki aku.. rezeki hubby.. mula2 tu dlm bulan 3 risau coz hubby sgt xenjoy dgn kerja dia.. Bila one of my boss minta aku wat satu job aku ckp sori laa aku mmg xde masa nk buat.. tp hubby aku insyaallah boleh buatkan.. Then he said ok.. hubby buatkan job tu.. bila dah selesai they all puas hati and offer him a new job yg my hubby mmg xsangka2 akan dpt before this.. alhamdulillah.. rezeki kami.. So my hubby kembali kerja satu school dgn aku.. huhu..

Kemudian.. adalah beberapa rezeki yg tak disangka2.. yg aku mula2 mcm xcaya.. tp alhamdulillah.. itulah rezeki dari Allah..

Dan minggu lepas aku dpt surat menyatakan aku dpt award dari USM.. aku mmg sgt teruja..bersama award aku dpt wang sbnyk 2k.. tapi aku ckp kat hubby, disaat ini wang tu dah x jadi penting.. yg penting adalah award tu sebab aku perlukannya utk recognition kerja2 yg aku buat.. Alhamdulillah.. hubby mmg bnyk tolong aku dlm hal ini.. tolong buat label utk moodle aku.. tolong bg idea.. TQ boss!!


Anyway.. harap2 segalanya berjalan lancar untuk setengah tahun yg akan datang dan untuk kehidupan seterusnya... semoga Allah memberkati hidup kami sekeluarga hingga ke akhir hayat...  Amin...

~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan