Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 30 Ogos 2013

Abang - Part 2

Entri ini bersambung dari Part 1..

Ya.. sewaktu belajar di Amerika, kalau tak silap aku 2 tahun lepas belajar kot..aku tak ingat sgt sebab masih muda remaja @ budak2 masa tu.. huhu.. abangku balik ke malaysia.. di samping nak ziarah keluarga, dia juga balik bersama dengan aweknya bernama Hayati.. org KL duduk di Kg Pasir.. masa dia balik dia menyatakan hajat ingin memperisterikan kak yati ni.. So, parents aku telah ke KL untuk meminang gadis pilihan hati abg aku ni.. tapi sayang.. pinangnya ditolak dgn alasan tunggulah kak yati habis belajar dulu..so baliklah parents aku dan abg aku dgn hampa... kejadian selepas itu aku tak ingat.. mmg tak ingat.. then after a while abangku dan kak yati balik semula ke Amerika..

ini abang aku... Azlan (sewaktu di US)

After that aku rasa abg aku dah makin menjauhkan diri dari keluarga..  berita dari dia semakin kurang.. kurang dan kurang... dipendekkan cerita.. kami dapat berita dari kak yati yang abang aku semakin liar dan akhirnya berkahwin dgn seorang perempuan mat saleh..  Parents aku macam tak caya..  tapi terpaksa percaya.. kakak2 aku ada lah jugak contact kak yati.. utk tahu cerita.. last2 kak yati balik (tamat pengajian) dan dia bawak cerita macam2 yg tak sanggup kami dengar.. tapi macam tak berapa percaya pun ada.. especially my parents laa pasal ini anak sulung diorg kan.. yg ditatang bagai minyak yg penuh.. segala kehendak mmg diturutilah gitu..

Then abang aku hantar gambar di bawah.. gambar perkahwinan dia dengan Dalene Warren yang bertukar nama menjadi Darlina Abdullah... at least arwah my parents lega sikit.. dia kawen ikut cara islam..


Sekali sekala abang aku ada lah jugak hantar berita.. dan of course tak balik2..  Perkahwinan beliau dgn Darlina nampaknya macam ok.. bila update.. bertambah anak.. bertambah anak.. so kami tidak menyangka yang bukan2.. arwah mak & ayah selalu lah contact abang aku dan ingatkan beliau tentang islam..  So kat bawah ni aku sertakan gambar keluarga abang aku.. suatu ketika dahulu.. nampak ok kan... bahagia..


Tapi ada satu ketika.. tetiba memang kami lost contact dengan abang aku ni.. puas cari tp tak dapat dihubungi... hmmm... dah la dia duduk di Alaska.. tak de/susah nak cari melayu.. so tanya kawan2 dia tak tau.. Memang merunsingkan kami sekeluarga.. namun begitu arwah mak dan ayah macam dah sedikit accept yg dia takkan balik...

Bersambung di Part 3...
Panjang lagi ceritanya ni....




4 ulasan:

  1. Mel.. I'm starting to think that i might need a box of tissue later... macam dh nampak ke arah cite sedih.... harap dapat baca cerita Mel yang seterusnya...

    BalasPadam
  2. abg Dr. dulu belajar di florida state uni? saya skrang belajar kt FSU. xdk melayu. nasib baik ada suami. semoga diberi kekuatan iman

    BalasPadam
  3. Tak.. abg sy dulu di Utah State University, ada ramai melayu kat situ time tu.. lepas dia kawen baru dia pindah Alaska...

    BalasPadam