Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 11 Ogos 2013

Aidil Fitri 2013..

Tahun ni turn beraya di Pahang bersama adik beradik,, maklumlah anak yatim piatu.. Namun begitu ianya tidak menjadi alasan utk kami tidak berkumpul di hari raya... Kami beraya di rumah my sister di Taman Jati Bera, kebetulan kakak aku beli rumah di taman yang sama utk kemudahan kami berkumpul... so..ada dua rumah utk kami adik beradik stay...

Sehari before balik gombak aku sempat buat kuih tart.. ini namanya kuih tart pas.. haha.. sebab pembalutnya hijau... :D. Kami berpuasa 3-4 hari di Gombak then baru ke Pahang..
 
 Sampai2 rendang rusa dalam proses masak.. kami sempat singgah di tepi Sg Pahang beli  ekor 4ikan patin untuk masak berbuka... haa itu dia ikan patin masak tempoyak satu kuali besar!

Setelah diumumkan raya maka kami adik beradik solat isyak dan bertakbir bersama2... best best!

Me & Eryna Zulaika dihari raya pertama.. susah betul nak suh dia amik gambo..

Papa, Yina & ALiff seteah selesai sessi salam2 dan bagi duit raya..

Me & my siblings utk sesi pengambaran raya...

Me & my sister cikjan

Yina dan maklang... yina dah besar skrg ni tak delah takut kat orang lagi... bermain pun tak hengat dunia.. mommy & papa nak ke mana2 pun senang...

Ziarah ke pusara arwah bonda.. time raya sajalah dapat menziarah beramai2...adik lelakiku Azim biasanya akan mengepalai bacaan tahlil...


Eryna dan Irdina sedang membelasah kuih raya di Kg Seberang Guai...

Di rumah sepupuku.. gambar kami dan keluarganya...

Sempat mamat ni memejamkan mata di Sg Lui (gambar kandid) :P

Pandu Laju Maut Menunggu

Selamat Hari Lahir yang ke 8 buat Nur Amirah Hannani yang pot pet pot pet... jamuan di KFC
Dah nak balik Gombak... singgah di tepi Sg Pahang untuk membeli ikan patin & tempoyak kiriman ibu mentuaku.. huhu...

Dari Pahang kami balik Gombak... adik beradik hubby pun semuanya masih belum balik dari kampung halaman suami/isteri masing2... so tinggalkan mak abah berdua sahaja di rumah... :(

Anyway..
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin... alhamdulillah tahun ni rezeki sebelum raya agak ok.. so dapatlah bersedeqah lebih sikit dihari lebaran...

~mel

3 ulasan: