Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 19 Februari 2014

Redha...

Since semalam hati tak berapa tenang.. Semalam encik suami melapor diri di Kementerian Sumber Asli & Alam Sekitar.. Penempatan tak tau di mana.. tunggu dari pagi sampai ptg pun xtau kat mana.. tensen menunggu.. 

Actually since dpt berita hubby dpt SPA aku try set kan kepala dgn hakikat my husband mungkin akan berada jauh dari aku.. tapi hoping dia akn dpt posting area penang.. tiap hari berdoa.. walaupun hati rasa sgt kehilangan sbb b4 this sentiasa berdua.. sarapan bersama.. lunch sama.. hantar anak bersama.. semualah bersama.. tapi mlgnya di usm hubby punya jawatan kontrak.. walaupun gaji naik mcm biasa tp rasa jugak tak secure.. walaupun kami pun tahu susahla kalau kontrak hubby tak renew.. sure akan renew punya.. So nak tak nak bila dpt jawatan kerajaan tetap takkan nak tolak.. org lain ramai yg hampa sbb gagal interview..

Since smlm gak rasa agak sensitif jugak..yelah tunggu punya tunggu result samar2.. last2 hubby gtau mungkin dia ditempatkan di INSTUN Tg Malim.. first pertanyaan of course la., penang xde?? Dia ckp xde.. pilihan just putrajaya or tg malim.. ok lepas tu aku terpaksa terus set kan mind.. ok pas ni terpaksalah kami berjauhan.. 

Tapi frankly speaking aku positive jer  .. aku rasa aku bknlah seorang wanita yg lemah.. aku mampu berdikari.. dan aku rasa encik hubby pun tau and that's why dia pun agak relaks dan xdelah gelabah..Dan dlm hati kata.. setakat penang-tg malim tu xdela jauh sgt, insyaallah.. Walaupun pening2 lalat kira kami ok..

Pagi2 tadi aku terpaksa blk Penang dgn Eryna naik flight sbb hubby kena kerja di putrajaya terus.. dahla dia xprepare.. baju pun xbawak :P, Terpaksa pinjam baju adik aku.. mujurlah adik aku yg accident hari tu masih mc lagi 2 bulan.. hehe.. Dek kerana nak kena balik jugak ke Penang sebab ada appointment utk ambil darah esok so mlm2 tadi aku book AirAsia utk aku dan eryna.. mujurlah ada.. Malindo Air pun ada lagi murah tapi mengenangkan hubby tak berapa biasa kat Subang so ambik jela Air Asia. Sampai2 kat rumah.. rasa pelik jer.. sebab nampak macam sunyi.. huhu.. Bila bukak pintu rumah tetiba aku realise that ini satu kehidupan baru.. satu episod baru.. aku akan sendirian selama 5 hari seminggu dan temanku hanya akan muncul di hujung minggu.. tetiba berlinang airmata... rasa sayu sangat.. macam manalah aku nak hadapi.. tak lama dlm sayu2 tu mak mentua aku sms.. tanya aku ok ke.. dia suh aku sabar dan tabah.. ehh.. mcm tau2 je.. makin sayu hati aku..

Sebenarnya aku rasa aku mampu untuk hadapi segala2nya.. cuma tak boleh bayangkan eryna hanya dapat berjumpa papanya hujung minggu sahaja... sedih laa... 

Apa-apapun perancangan Allah itulah yg terbaik.. terpaksalah aku redha...


Anyway terima kasih encik suami kerana hadiahkan benda2 di bawah.. huhu,, mcm tau2 je nak berpisah... waaa.. pagi tadi dia siap suruh aku tukar isi perut henbeg lama dalam kereta time subuh sepieee tu ke henbeg Guess baru ni.. Hubbyku peminat Guess.. mmg henbeg yg dia hadiahkan mesti jenama Guess.. Henbeg & purse sepasang ni beli di Sogo sehari sebelum beliau lapor diri... 




Tenkiu Encik Faizal.. ilebiu...

~mel

8 ulasan:

  1. bertabah la kita ya, masa alg jg akan tiba nanti..pejam celik pejam celik sekejap je smp la masanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye la along.. nak buat macam mana kan...

      Padam
  2. wah joe dah dapat kije baru...congratss...

    mel jgn sedih2 naaa...xpe berjauhan yg xlma tiap2 hujung mgu jumpa kan...ksu tau mel superwoman...mst boleh nyer handle...utk kebaikan jangka msa panjang...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi xdela bersedih just adalah sedihnya tu ksu hehe..

      :)

      Padam
  3. salam singgah. banyakkan bersabar ye mel. inshaAllah ada hikmah tersembunyi yg Allah rencana kan :)

    BalasPadam
  4. Insyaallah ... Memula mesti rase lain skit ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin... penat ler semua kena urus sendiri.. huuhu.. xsuka buh minyak dan lalu touch n go tiap2 hari sebenarnya..waaa,,,

      Padam