Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 26 Februari 2014

Sarapan sendirian..

Sekarang ni pagi2 aku akan lepak di rumah buat apa2 yg patut.. kemas rumah basuh kain dllg sambil2 buat sikit2 kerja di komputer.. Pagi ni aku buat bfast utk diri sendiri.. ala ala american bfast.. garlic bread, telur goreng cair & baked beans... biasanya aku mmg perlu bfast yang agak berat, cuma aku tak berapa suka makan nasi lemak pagi2 kecuali yg mak mentua aku masak.. huhu.. yg tu boleh makan 2-3 pinggan..  Bila aku dah makan heavy pagi2.. tgahri aku mulalah xde selera nak makan... malam pun aku kurang ada selera makan..

Since dah tak de teman utk lunch skrg ni, sama ada aku makan tghari simple2 utk, biskut ke.. goreng pisang ke. buah2 ke..utk lunch... utk makan mlm aku makan roti atau nasi sikit jer.. Aku tak berapa nak makan nasi skrg ni.. tapi kalau sayur2 okla.. entahlah tak tau la apasal.. mungkin dah bertukar jadi minah saleh.. huhu...



Atas ni bfast aku pagi ni... sedap jugak.. tak toleh kiri kanan aku makan... :)


Anyway sebenarnya nak ngumpat sikit pasal makcik sebelah.. bukan apa masa kami mula2 pindah wat renovation dia punya bising ckp kitorg buh tiles kat depan tu tinggi sangat nnt kalau basuh kereta ke ape rumah dia akan basah sebab rumah dia rendah... tak lama lepas tu dia pulak buh tar depan rumah dia.. pastu buh pasu bunga antara rumah kitorang dgn rumah dia.. Sekarang ni apa jadi?? bila dia siram bunga abis bertakung air kat depan rumah kitorang.. aduhh... aku bukannya apa, kalau dia tak cerewet dan mengata kitorg tak pe.. tak kisahpun dia nak buat mcm mana.. ini semua benda salah.. entah lah kan.. manusia..manusia.. yang aku pelik dia tak de pulak perasaan segan ke ape sebab menakungkan air depan rumah org.. siap siram pokok depan halaman rumah aku... makcik.. makcik... hishhh.. tambah dosa aku ngumpat dan membebel kat makcik ni.. tak pe tak pe.. apa2 pun semoga makcik dirahmati Allah.. dikurniakan kesihatan yang baik.. dan senyum2 selalu.. maafkan saya kerana membebel kat makcik yer..


~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan