Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Isnin, 14 April 2014

Adapting...

Sebenarnya walau dah prepare physically dan mentally utk jadi single parents for the week tapi diri still feel that it is very hard to cope. Mujurlah aku tengah cuti sabatikal so boleh lah adjust slow2.  However kesihatan pulak asyik kurang baik... last week aku diserang sakit kepala yang tak henti2.. actually since the week before... tak tau la kenapa.. makan panadol pun tk jalan..  Then hari smlm waktu hubby dekat2 nak bersiap balik Tg Malim tetiba badan rasa lemah.. then ke toilet.. mula2 ingat biasa2 aje.. lepas hubby dah gerak.. aku start pi toilet.. non-stop.. pkl 9 aku dah rasa badan sgt tak larat.. mujur eryna pun keletihan.. so lepas isyak (yang aku laksanakan macam kartun sambil duduk sebab perut sakit dan bila bangun terus rasa nak ke toilet).. aku terus tidur.. tapi tak sampai sejam tidur bangun.. sakit perut.. then berulang2... badan dah lembik tapi urge to go to toilet mmg sangat tinggi.. hinggakan dalam pukul 1.30 aku terjaga sampai teraccident atas katil... aduh.. memang teruk.. 

Spjg malam macam tu.. ubat pil chi kit teck aun xde.. just mampu sapu minyak kat perut, nak turun bawah minum air atau buat teh pekat mmg tak larat langsung nak jalan..apa lagi nak turun tingkat bawah..  so aku just baring.. tidur2 ayam.. sampai pagi.. 

Pagi2 barulah ke Juara mart dekat rumah cari ubat... beli roti... then Zzzz.. Siang ni badan still lemah tapi oklah mungkin ubat dah bertindak.. sebotol aku belasah telan.. berjalan masih terhoyong hayang.. tapi dah kurang ke toilet dah... Tu lah kan.. time incik hubby ada takdela pulak aku sakit2 sangat.. yg peliknya entah apa yg buat aku sakit perut.. makan sama jer dgn encik hubby.. xde pulak makan benda lain2.. 

Tapi I have to admit that perut aku mmg kurang tahan sikit... mudah sangat sakit.. tak boleh silap makan.. that's why aku selalu avoid makan yg telah bermalam.. makanan yg dah simpan dlm peti ais.. sbb aku mmg tak tahan.. hubby ku jenis taksuka makanan yg sejuk.. kalau boleh nak makan makanan yg baru masak.. aku pulak tak boleh makan benda2 bermalam @ lama.. so tak jadi masalah sgt sebab perlu makan makanan segar kedua2nya.. yang semalam2 punya mmg tak baik utk perut aku..

anyway.. harap2 dah oklah perut aku.. hari ni eryna lepak rumah je la.. teman mummy yang suam-suam kuku keletihan.. sambil tgk iPad cerita Pingu.. huhu... 

p/s Gambat di atas #selfie semalam... 


~mel

1 ulasan:

  1. Cute gambar kak mel ngn eryna.. mcm kakak dan adik. :)

    BalasPadam