Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 23 Ogos 2014

Sad...

Hari semalam hingga ke hari ini saya rasa sedih.. semalam sy sedih kerana MH17.. Hari ini sy sedih kerana mcm2 perkara.. Sebenarnya dlm kesibukan sy sejak akhir2 ini sy kurang sempat berfikir tentang perkara2 yg merunsingkan hati.. Sy hidup mengikut apa yg perlu sy lakukan seharian.. hidup yg sgt sibuk, tiada masa utk diri sendiri.. kdg2 keletihan yg amat sgt..terkadang sy hanya mampu berserah oada Allah.. sbb kdg2 sy rasa bingung sendiri..

Ptg tadi sy terima panggilan Prof Fong, tentang pembahagian tugas mengajar semester depan.. semester depan saya akan mengajar dua kursus yg kedua2nya bermula 5 ptg hingga 10 mlm.. Saya sbnrnya bingung.. Saya perlu ambil eryna dari tadika pkl 5.30 dan perlu ambil aliff pkl 6.35ptg.. waktu tersebut nnt saya akan ada kelas.. Sy tsk tau apa nk buat.. nak minta org ambilkan aliff dan eryna.. siapa?? Kemudian mana harus sy letakkan mereka? makmal komputer saya?? Serius kedua2 mereka belum cukup utk tidak menganggu kelas.. dan sy rasa tidak profesional urk bawa mereka ke kelas.. 

Prof Fong meminta saya mengambil part 1 of the semester dan dia akan ambil part kedua.. biasanya dia part 1 dan saya part 2.. kali ni katanya dia perlu selesaikan beberapa perkara diawal semester.. Saya hampir menangis merayu padanya.. dgn suara bergetar sy mohon padanya agar berikan sy part 2 sebab part 2 dah cuti sekolah.. so sy hanya perlu tinggalkan aliff dan eryna di nursery, bayar OT smpi pkl 10 (which is tambah RM60 sehari) dan sy xperlu ganggu kelas utk ambil kedua mereka di sekolah.. Sy katakan kpd Prof Fong sy amat perlukan masa mngajar di part 2 supaya bila saya masuk mngajar nnt sy hnya perlu deal dgn sehari saja kursus lg satu utk ambil anak2 di sekolah.. Sy merayu pd Prof Fong supaya sy tiada dua hari yg merisaukan.. cuma satu hari.. tapi Prof Fong ckp dia mmg ada arrangement lain so dia perlu juga mengajar part 2 dan saya part 1.. bila dia ckp mcm tu.. saya putus harap.. sy ckp xpelah Prof.. saya terima saja.. nnt sy cuba cari jln menyelesaikan masalah sy.. sy sbnrnya sgt desperate.. sy mngalirkan airmata.. sy sebenarnya tak tahu nk buat apa.. 

Tiba2 setengah jam lepas tu Prof Fong call semula.. dia cakap dgn suara lembut.. Dr A.. i will give u part 2.. i'll try to change my schedule.. i know u r a mom and u desperately need my help.. Ya Allah syukur padaMu.. aku hnya perlu deal dgn satu lg kursus yg aku mngajar sorang2.. Walaupun aku still tak tahu nk buat mcm mana.. at least i got only one problem to deal with.. And unfortunately the sadness still tak hilang.. dan xtau mcm mana nk hilang..

Ya Allh.. Berikan aku ketabahan utk mengharungi dugaanMu.. I will resume work on 2 September.. not feeling ready at all.. 


~mel
hanyut...

1 ulasan: