Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 17 Ogos 2014

Jauh...

This weekend aku & Eryna balik Gombak.. actually hari Jummat hubby ajak ke Instun ada jamuan raya bahagian dia & family dijemput. So pagi2 Jumaat aku & eryna gerak dr Penang ke Tg Malim. Setelah smpi terus ke pej. hubby makan2, bila dah kenyang terus balik kuarters hubby.. nak kata jauh sgt Penang-Tg Malim taklah.. dlm 3 jam drive, tp hari tu aku rasa penat sgt.. eryna pun penat jugak kot.. sbb bila hubby blk dia menjumpai kami berdua tidur bergelimpangan dua org.. Petang after hubby abis kerja kami blk gombak.. kereta comelku tinggal di Instun.

Tujuan hubby ajak blk gombak utk tolong dia kemas brg2 lama.. operasi utk buang.. actually klu ikutkan aku sbnrnya agak sibuk sbb mnggu dpn jadi urusetia seminar pembelajaran maya kebangsaan.. aku ada slot ceramah & aku belum sempat prepare.. Tapi dah hubby ajak balik kan.. aku ikut jer.. penat juga mengemas brg tu.. either aku xsihat atau kepenatan tp mmg badan rasa letih.. kejab2 ter zzzz... 

Pagi tadi pkl 10 lebih kami gerak balik ke tg malim.. eryna mmg dah beberapa hari selsema, mkn ubat.. otw ke tg malim aku gtau kat hubby.. rasa ngantuk.. dia ckp tidurlah dulu.. sampai tg malim, lunch.. naik kuarters hubby, aku ckp aku perlu tidur.. ngantuk!! So aku sempat tidur seround kat kuarters hubby.. pkl 2.30 lebih barulah gerak ke penang.. masa buh minyak di behrang2020 aku siap beli bekalan utk xngantuk.. kopi, kacang dllg.. Eryna pula selsema xhenti.. sampai tgh jalan dia ckp.. lambatnya nak sampai.. yina penat.. Dlm hatiku berkata.. Ya Allah Yina mommy pun rasa xberapa nak larat tp terpaksa kuatkansemangat.. then aku suh yina tidur dulu..

Beginilah yina tidur sehingga sampai ke rumah.. sbnrnya dlm hati ini rasa sayu juga.. Sambil memandu sambil ku belai rambutnya.. hidungnya sarat dgn hingus.. sedih bila berjauhan begini.. masa bnyk habis diperjalanan dan ada kehilangan di situ.. papa kehilangan 5 hari seminggu masa utk bersama kami.. melihat yina membesar.. kami juga kehilangan papa 5 hari dlm seminggu..kdg2 tiada tempat nak bercerita.. tiada tempat nak bergembira..hidup pun rasa mcm lost jer.. hidup hanya sebab perlu meneruskan kehidupan.. Seriusly aku rasa stress sgt.. terutama aku dah nak masuk kerja semula 1/9 ni.. serius aku tak tau mcmmana nak cope..nanti aku ada kelas mlm.. aku bukan ada sedara mara kat sini.. arghhh.. stress yang amat sgt..

Papa cepatlah pindah ke sini semula.. kami tak mampu hidup berjauhan dgn papa...

~mel 

1 ulasan:

  1. Insyaallah ... Semoga Allah s.w.t. permudahkan urusan kita sekeluarga ...

    BalasPadam