Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 5 September 2015

Airmata...

Semalam aku ke KK jaga exam..mmg plan utk jalankan tugas semata2.. dan beli sekilo dua ikan bilis.. Badan tak berapa sihat sbnrnya.. perut meragam tp kukuatkan semangat utk berjuang, maklumla exam xboleh kansel, tiket flight dah book..

Disebabkan perut yg tak berapa sedap aku jadi gundah gulana, harap2 tak melarat.. sambil tu telan pil chi kit teck aun yg sentiasa dlm bekalan.. pkl 8 mlm dah di bawah selimut, bdn tak berapa larat.. tiba2 hati terfikir dan berdoa.. Ya Allah moga tak mudarat hingga esoknya..   First risau tgh jaga exam nak ke tandas.. mcm mana agaknya.. sbb aku sendirian.. tiada pembantu.. kedua, dari jaga exam aku plan terus ke airport.. aku risau mcmmana aku nak solat., risau mcm2 jd tgh jln takut tak bersih nak solat...

Alhamdulillah, bgn pagi ni walau perut masih tak berapa ok, tp better than yesterday. Urusan jaga exam dipermudahkan dllg. Sampai awal di airport dlm 11.35am, aku mkn KFC, then terfikir.. eh aku mungkin sempat zohor sblm masuk flight sbb zohor di KK 12.16 dan flight aku 1.35pm. Setelah habis mkn, aku segera ke surau. Hati sedikit runsing sbb telekung aku terletak dlm luggage dan dah hntr ke bag drop. Sampai2 di surau ambil wudhuk, sambil siap2 ada sorang mcik menegur.. sudah zohor ke dik? Aku check ipray dan ckp belum lg. Waktu just nice.. sedang bentang sejadah, azan ipray pun berbunyi, alhamdulillah..

Tiba2 hati berkata2.. ya Allah syukur kerana kau permudahkan urusanku hari ini. Syukur diberikan kesihatan.. dlm solat tiba2 hati yg sayu, menitis airmata.. aku rasa insaf.. dulu aku tak mcm ni, bnyk benda yg aku permudahkan.. solat, amalan dllg... tp Allah tak lupa aku.. dan Allah selalu permudahkan urusanku.. Sayu rasa hati.. di surau airport aku menitiskan airmata.. Ya Allah.. kukuhkanlah keimananku.. jgnlah kau jadikan diriku org yg lalai semula.. Kuatkanlah hati dan imanku Ya Allah..

Ya Allah.. Berikan hidayahMu utk aku menjadi insan yang lebih baik.. Amin..


~mel
Dan airmata kesyukuran itu terus menitis..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan