Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 9 Ogos 2008

Dari mi menjadi megi...

Today i was quite tired from a long drive in the morning.. so, ptg just lepak kat rumah.. kemas apa2 yg patut.. lipat kain.. sambil2 online sempat jugak tertido 2-3 kali lelap.. boringnya rasa.. oleh kerana dlm peti ais stock makanan dah abis, aku decide nak gi tesco xtra just kat luar pagar usm ni.. dlm kol 5.30 + cam tu... abis satu tesco tu aku rayau.. dari kedai tudung, kedai jewellery, kedai jual asam, kedai jual xcercise machine... and last masuk tesco beli groceries.. balik umah dlm kol 7..

time beli groceries, teringin plak rasa nak makan mee sup.. rasa cam nak buat sendiri.. lama dah dapur rumah aku tak berasap.. so aku pun belilah bahan2 nak wat mee sup tu.. mmg semangat.. lepas maghrib.. aku tgk berita kejab..sambil bertangguh2 nak masak.. tetiba jer rasa mcm kenyang walaupun xmakan apa2 langsung.. yg masuk dlm tekakku cuma air soya kotak yg mmg menjadi bekalan aku skrg ni.. tgh2 dok tgk news, terfikir nak check sms... tgk2 ada satu sms.. dari kawan aku - Nik, Nik dok kat tingkat bwh 'kondo' usm aku ni haa... sms dia berbunyi "ko kat ne haa.. ada kat rumah ke?".. dan sms tu di hntr kol 5.45 ptg td.. mula2 aku fikir nak balas jer sms tu.. last 2 aku fikir..call je la.. Bila call dia cakap... "weh tolong lah aku, ada sekor katak dari ptg td kat rumah aku ni.. kecik jer.. aku geliii.. dah try buat mcm2 tp xmo kuar gak, dia melompat tinggi lak tu.." So aku pun ckp.. okla, jab gi aku turun bwh.. (walaupun aku pun geli gak dgn katak, tp xde la geli cam aku geli tikus)..

So, aku pun terus turun bwh.. mmg betul kecik jer katak tu.. tp.. bila melompat boleh naik atas kepala.. puas berbagai tektik aku buat (sambil geli2 jugak).. nik pulak siap nyorok dlm bilik tutup pintu sbb geli + takut.. last2 kuar jugak sikatak tu... nik pun teramat la lega.. huhu.. Aku sbnrnya dah agak lama xborak dgn nik.. nama jer dok satu "kondo".. so bila dah jumpa.. sesssi beramah mesra tu mmg sure pjng la.. sedar2 dah kol 10.. so aku pun mintak diri laa...

Smpi umah aku... hmmm... tgk mee masih tersadai atas bench..tp mood nak masak mmg dah hilang terus.. so.. aku pun simpan ler balik bahan2 yg dah ready nak buat mee sup td.. aku capai megi.. masak megi je laa... tp.. hmm... smngt sungguh masak megi.. dah ler packaging kat megi jenama MAMEE tu mmg buat org cam aku terpikat.. (mee segera kari pedas gilerrr).. bila aku masak.. rasa sikit.. xsedap..xpedas lngsung... terus aku tolak tepi... hmmm.. xtau la megi tu ke... aku ke yg xboleh nak makan..


konon2 je la aku ni... nak masak la.. nak makan laa.. tp satu pun xmenjadi... hmmm...




mel~~
there's no life without you..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan