Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 1 Ogos 2008

Hectic day..

Aku at last buat keputusan nak gi hospital hari ni.. badan rasa lemah sgt.. mlm td tidur asyik terjaga2 rasa sesak sgt dada.. hatiku mula2 mcm serba salah.. aku terpaksa kerja luar pg ni.. tp kalau aku tak pergi hospital mmg aku rasa aku tak larat nak drive ke tempat yg aku nak pergi.. so pg2 aku dah keluar ke hospital mutiara kat bayan baru.. kalau setakat gi klinik biasa aku kurang yakin dlm keadaan aku cam ni.. oleh kerana awal, b4 8 aku dh smpi kat situ, maka segeralah aku dpt jumpa dgn doc.. sikit sbnyk doc tu ckp mcm2 dan buat mcm2 termasuklah utk immediate solution kpd aku yg dah separa larat nak berdiri + sesak nafasku...

After sejam lebih kat hospital tu.. aku rasa agak ok.. so aku decide utk terus drive ke tmp kerja yg aku harus pergi.. mujurlah dah abis time jem.. so sekejab dah sampai dan aku pun tak sesat nak ke sana...amik masa dlm 15 minit dh smpi... Buat kerja kat sana dlm sejam lebih.. terus aku balik semula ke ofis (+ sesat pulak time nak balik).

masa aku nak keluar pg td.. aku mcm weng sikit jd aku capai baju mana2 yg ada.. gosok.. dan pakai. oleh kerana kerja formal hari ni aku amik je la baju kurung ala2 kebaya. masa nak pakai tu aku tetiba perasan... eh.. kain ni longgar sangat2. walaupun 2-3 hari lepas aku discover aku hilang 3 saiz jeans, aku mcm tak sngka effect kat baju kurung.. jeans mmg dah semua tolak tepi.. takkan baju kurung pun sama... hmmm...

kat opis.. very busy.. kerja banyak la pulak.. ptg pulak kena hadiri bengkel kol 2.45.. oleh kerana aku xtau mana bengkel tu aku gi lah bertanya kat sorang kakak dekat dgn ofis aku.. dia ckp xpe nnt pergi dgn dia lah.. bengkel tu kat makmal biologi.. hahaha... rasanya last aku gi makmal biologi time aku sekolah dulu... sbnrya bukan bengkel biologi tp sebab banyak group jd mana2 tmpt yg available ada pc/lcd/projector.. sume derang belasah..

otw kat tangga nak turun opis.. kakak yg temankan aku tanya... "eh.. akak nak tanyala.. ko ni masih sakit ke.. makin hari akak tgk makin kurus.. akak tgk ko dulu masa mula2 dtg mmg nampak berisi.. lepas tu nampak kurang sikit.. skrg ni.. hilang dah berisi tu.. muka dah lonjong.. nampak sgt berlainan...baju mmg dulu nampak ok.. skrg ni semua nampak besar sgt.. tak padan.." ... aku sbrnya tak tau nak jawab apa... just aku cakap.. mmg tak berapa sihat.. kurang selera makan.. jawapan yg betul, tepat... cuma penyebabnya xdpt ku jelaskan padanya.. hmmm...

abis bengkel dlm kol 5 lebih.. ada jamuan minum ptg.. aku ikut jer pergi ke tmpt jamuan.. exclusif tmptnya dan makanan nmpk ok.. bila aku senduk mi goreng dlm pinggan.. rasa loya plak.. terus aku kansel.. aku ckp kat kakak yg teman aku tu.. kansellah nak makan.. so aku minum je la teh o... nk bg hilang loya tgk makanan tu... huhu.. sabor je la.. nmpknyer lepas ni aku kena google pasal symptoms tak lalu nak makan ni.. bila aku telan ubat yg doc bg td bolehla makan sikit, tp ubat kna makan ikut time... hmm...

entahlah.. semakin aku sepi.. badan aku pun ikut kesepian...



mel~~
di dalam kesibukan semuanya ttp hadir diingatan... :'(

Tiada ulasan:

Catat Ulasan