Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 2 Mac 2012

Pasangan Bahagia...

Hari ni pagi2 hubbyku dah terpaksa hantar aku ke Penang Airport. Esok aku ada kelas di Kuching.. so terpaksalah naik flight pagi ni sbb flight Penang-Kuching sehari sekali jer. Flight pkl 7pg, jd after masuk gate aku berkejar ke surau utk solat Subuh.. Ruang sembahyang yg baru dibina kat Gate B5 tu agak kecil jadi after amik air smayang terpaksa pulak aku menunggu org lain selesai solat. Aku just lepak sebelah sorng pompuan ni haa.. Bila dia abis dia angkat muka.. laa... rupa2nya Kak Jah @ Prof Madya Khadijah Zon yg pernah bertugas kat Pusat Pengajian aku. Aku pernah menulis sedikit pasal kak Jah dalam blog ni di sini. So aku pun tnya dia kak jah nak ke mana? dia ckp nak ke kuching... ohh..aku cakap.. sama lah..Then aku terus solat & kak jah keluar. After solat sambil siap2 hati aku tertanya2.. eh kak jah ni travel sorang ke (umur dia dah dlm 67 tahun yer tuan2 dan puan2 sekelian.. Dalam hati aku cakap.. no.. mesti dia dgn husband dia Pak Khalid. Bila aku keluar dah ada announce suh masuk flight.. akupun ternampak kelibat Kak Jah & Pak Khalid tgh beratur... so betullah kan.. diorg suami isteri travel ke Kuching. Dalam hati aku juga terfikir.. rasanya kak jah nak pergi mengajar PPG mcm aku ni.. maklumla kali ni kelas PPG mmg banyak jadi kami mmg perlukan extra pensyarah yg banyak utk kaver sesi pengajaran.

Dalam flight aku duduk tak jauh dari kak jah & pak khalid. Pak Khalid walaupun bukan bekas pensyarah di tempat aku tp dia mmg kenal aku. Pak Khalid ni seorang Profesor. Sebabnya aku pernah menumpangkan mereka utk balik ke KL dari Genting Highland time kami ada bengkel di sana beberapa tahun lepas. Kebetulan aku masa tu nk balik rumah kakak aku di Klang (masa tu arwah mak aku masih ada dan duduk di rumah kakak aku). So mmg suami isteri mmg familiar dgn aku. After keluar dari flight.. mereka jalan kat depan aku.. aku tengok.. ya allah..mesranya pasangan ni.. sambil bergurau2 jalan2.. sambil pegang2 tangan.. rasa sgt bahagia. Gambar kat bawah ni aku snap time aku jln kat blakang derang. Hihi.. nak amik gambar depan tak teramik la pulak..


Aku rasa sgt best bila tgk kak jah & pak khalid ni. Pak Khalid dulu2 pernah kena stroke jadi dia sbnrnya tak berapa kuat sgt. Biasanya kalau aku jumpa mereka di USM skrg ni yg memandu adalah Kak jah.. Pak Khalid dah tak mampu bawak kereta.. rasanya sebab kaki dia ada problem.. Bila dah smpi kat airport Kuching tu.. aku terus pergi tempat nak lepak sebab malas nak ke hotel dulu.. awal sgt kdg tak leh checkin. Sebenarnya hajat hati memula nak beli coffee ke apa2 minuman kat Old Town kat airport tu utk minum.. tp ingat nak dduduk dulu je la.. Tetiba pak khalid dtg duduk berhampiran dgn aku, kak jah ke toilet. So aku pun tanyala pak khalid.. kak jah mengajar PPG ke esok.. dan betullah tekaan aku. So aku pun briefing2 la sket kat pak khalid pasal PPG ni pasal aku dah 3 semester pengalaman ajar PPG.

Pak Khalid ckp derang dah lama tak dtg Sarawak.. paling last dlm tahun 1990an utk buat research.. dan semua ahli research tu skrg dah pencen belaka.. huhu.. dan research tu kak jah yg buat, dia pergi dulu2 pun ikut kak jah dan siap amik cuti seminggu utk teman kak jah ke Sarawak dulu2 tu.. So hari ni dia temankan kak jah jugakla.. Time tgh borak2 tu kak jah dtg.. kak Jah cakap kat aku.. dah lama dia & pak khalid tak travel jauh2 sama2.. this is like a long waited getaway for them..For me apa yg kak Jah cakap itu sgt2 sweet... Aku pun cakap.. kira honeymoon la nie ekk kak jah?? hehe.. Dia cakap lebih kurang cam tu la.. Anak derang 5 org.. 4 dah kawen dan yg bongsu single smbg study Master di UM. So tinggal berdua je..

Lepas borak2 tu aku dok layan sms dgn member aku pasal jadual PPG yg dok berubah.. Sambil2 tu aku curi2 dengar perbualan kak jah & pak khalid yg duduk belakang aku.. ya allah.. bestnya.. sgt3 mesra.. masih gelak2..gurau2.. aku rasa mcm cemburu pun ada.. sebab dalam usia emas mereka boleh sedemikian.. macam masih bercinta...huhu

Anyway.. I'm happy for them.. dan yelah dalam setiap perkahwinan kita inginkan kebahagiaan.. dan aku dapat rasanya mereka ni pasangan bahagia.. sgt2 bahagia.. saling melengkapi antara satu sama lain..

Bagi diri aku of course la kan.. aku berdoa semoga aku & hubby aku dan bahagia selama hayat kami masih ada.. harap2 tua2 nanti kami pun mcm tu.. Insyaallah.. Amin.

~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan