Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 25 November 2012

Baju Princess..

Time balik Gombak ari tu, mak mentuaku ada bg kain utk buat baju Eryna bg kenduri kawen Faiz, adik hubby pada hujung bulan 12.. Mak ckp tak taulah cukup ke idak utk wat baju kurung sebab kain tu kain lebih dari baju sepupu2 yina utk kenduri tu..Bila aku tgk memang cukup nak wat baju kurung.. tapi Yina bukan selalu pakai baju kurung.. lgpun tema kenduri garden wedding..

So, fikir2 nak buat gaun la utk eryna.. Kebetulan pagi semalam ke kedai A tu Z jumpa reben ros yg cantik.. so.. aku belila.. Ptg smlm aku sibuk siapkan alter kain mak yg tempah org tu jahit besar sgt. Bila dah mlm mood menjahit tu masih ada.. So bila yina dah tidur, pkl 10 aku start gunting baju gaun tu.. Kebetulan incik hubby demam, xleh nk tidur dlm bilik sbb aircon sejuk (yina pulak klu xde aircon suka meragam!!), so hubby dok temankan aku menjahit kat bawah.. sambil dia tidur.. huhu

Pukul 2.30pg siaplah aku menjahit baju princess eryna.. cuma ada bhg lipatan yg perlu jahit tgn lom siap. Hajat hatiku nak jahit manik utk bg glitter2 sikit.. itu aku akan buat sikit2 nnt tiap2 mlm before tidur.. huhu..

Eryna dah try baju princess yg mommy buat.. hihi..suka dia.. :D

~mel 💞
p/s masa eryna try baju tu dia lom mandi.. hihi

14 ulasan:

  1. tu untung nya bila pandai menjahit...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi rugi sebab xde masa nak menjahit.. huhu

      Padam
  2. wah yina dah anak dara la.....nati carikan cekak flower2 juga....

    BalasPadam
    Balasan
    1. sudaha semestinya.. nak bagi kalah pengantin.. hehe

      Padam
  3. Mana aci ... Tiha bj kurung jer ...

    BalasPadam
  4. Jangan nnt bebudak nih pakat terjun kolam udah ler ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada kolam ke kat situ?

      Padam
    2. Ada kut ... Kolam hiasan, bkn kolam mandi ... Agak nyer lah ...

      Padam