Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 6 November 2012

Bukit Bendera..

Pada hari raya aidil adha kedua, kami telah berjanji dgn my PhD student yg telah jadi kawan my hubby utk bawa dia dan family ke Bukit Bendera. Isteri dia dtg dari Palestine selama sebulan lebih dan akan pulang ke sana awal Disember. Incik hubby berminat utk berkawan dgn student aku ni, Odah namanya sebab nak tau perkembangan Palestine.. Aku pun tak kisahlah sebab mmg agak kesian kat dia.. since wife dia dtg.. dia hnya bawak wife dia berjalan sama ada berjalan kaki atau naik bas.. dan wife dia pun jenis tak kisah.. So that's why kami bawak dia jalan2 Bukit Bendera... last aku gi Bukit Bendera banyak tahun dah.. time tu keretapi masih keretapi lama yg terhegeh2 tu... skrg keretapi dah laju... :D Anyway.. enjoy the photo je lah... malas nak taip banyak2.. hehe..
 
 Tunggu nak naik train... train dah maju.. tak terhegeh2 macam beberapa tahun lepas..  Beratur pjg utk beli tiket dan naik.. org msia bayar RM7 jer sorang & RM3 utk kanak2 4-12.. tapi utk foreigner kena cas RM30 sorang... gilooo!! huhu

 kat belakang tu mamat palestine tu... Odah nama dia..
 
 
 incik hubby dukung eryna sambil beratur... 

 Masih beratuq nak naik keretapi.. 

Dah sampai atas... ni landasan keretapi yg kami naik tu...

Berjalan di atas bukit bendera

 
 Aku dan Sama..cantik dia ni... tp takut nak bergambar tepi bukit tu..

Hubby dan Odah sahabat karib nya... huhu


 
 @aliffzachary dok meneropong... orang teropong ke atas.. dia teropong ke bawah!!


Eryna berinai macam pengantin... tantikkk!!

Yina & @aliffzachary

Orang tengok teropong, dia teropong orang pulak kat bawah!

papa dan yina dengan @burunghantu

Sempat solat asar di Masjid Bukit Bendera.. alangkah bahagianya dapat berjemaah di atas sana.. selepas solat asar (raya haji ke dua kan) takbir berkumandang... Ya Allah sayunya hati.. berada di atas masjid di puncak Pulau Pinang...

Panorama di ats bukit bendera

Walaupun tinggal di Pulau Pinang.. sekali sekala naik Bukit Bendera memang rasa sangat best.. rasa nak naik lagi. tapi lepas ni rasanya nak melawat pantai pula.. insyaallah kalau ada rezeki panjang umur kita ke Monkey Beach pula yer papa @fullfilth.

~mel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan