Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 27 November 2012

Student..

Sy ada seorg student Master by research. Dia memohon sgt2 utk dtg berjumpa sy 2 thn 4 bulan yg lepas sewaktu sy dlm pantang & tgh sakit teruk akibat pendarahan tiada henti pd caesearean sy, kerana SV dia kembali kerahmatullah dan dia sgt perlukan SV yg baru. Kerana kesian, sy benarkan dia dtg ke rumah dlm keadaan sy sakit dan sy sign borang pertukaran SV atas dasar simpati sy pada dia. Kini setelah lebih 2 thn, dia masih belum tamat Master dan belum pun present proposal. Setiap kali sy bertnya ttg research dia, alasan bnyk kerja sekolah (dia cikgu), jatuh bilik air lah..jatuh tanggalah.. dan mcm2 alasan. Hinggalah slps dia present prospektus 2 bln lepas (kena bantai dgn hebatnya masa tu).. dia smng kejab..pastu dia hilang. Mggu lps terjumpa dgn dia di cafe harapan, sy tnya kt dia mana bab2 yg dia janji nk hntr pd sy. Dia ckp internet rumah dia problem, dia janji nk dtg jumpa sy hari selasa. Bila hari selasa, sy terpaksa luangkan masa lebih 2 jam kpd dia sbb sy perlu baca satu persatu bab2 yg dia bawak. Then sy suh dtg betulkan, dtg semula hari Jumaat pkl 9.30.. punyalah sy nk tolong dia sbb candidature yg dia dah extend akan habis feb, sdgkan proposal pun belum present. Pkl 9pg jumaat dia call ckp dis xdpt dtg pg, minta nk dtg ptg. Sy cakap ok dtg 3.30ptg. Pkl 3.30 dia tak muncul2,  40 minit sy tunggu, dia xdtg. Sy ada hal lain, sy keluar ofis tp masih lg kesian, sy sms dia ckp sy perlu keluar ada hal. dia tak reply. Pkl 4.30 dia call tp sy malas nk angkat. Dia sms pulak ckp ada kat depan ofis sy. Masa tu sy kat ofis hubby. Sy tnya hubby betul ke sy ckp kat student tu pkl 3.30 bkn 4.30? Hubby sy cakap betul sbb time student tu call dia ada dpn sy. Sy sms students tu suh dia balik sbb dia dah sejam lmbt.

Dia sms sy balik tnya boleh dia jumpa sy esoknya (Sabtu).. masa tu sy mmg dah geram.. sy just reply sabtu sy cuti. Tetiba smlm, Isnin, dia muncul ketuk pintu ofis sy dgn menghulurkan 3 bab utk sy baca. Nak tau pukul berapa? Pkl 5ptg!! Time tu sy sdg tutup pc utk kluar ofis.Sy ckp kat dia sy xboleh tgk, sy nak kluar dan esok dtg pg2 jumpa saya.. pkl 9pg.. Ok, skrg dah 9.45 dia xmuncul2.. Saya sgt geram, sakit hati dllg skrg ni. Sy dah bnyk bg peluang tp dia sendiri punya masalah attitude yg sgt buruk. Sy sgt anti org yg tak punctual. Student ni selalu ingat diorg satu2nya student yg perlu di attend, diorg ingat lecturer kerja 24/7, xde family, xde kerja lain.. xde life lain..asyik nak melayan student semata2.. inilah contohnya. Dan ramai lg bersikap mcm ni.. ni baru sorang.. yg lain2 tu bila time nak submit time tu lah nak cari sv suh baca tu baca ni.. buat kerja semua last minit pastu nak paksa org layan derang macam masing2 tu puteri2 raja.. Sakit hati betul...

Semalam juga ada seorg student lain yg email 5 bab thesis suh saya baca dan thesis tu due datenya hari ni.. gila betul.. dia ingat thesis tu boleh baca dlm 5 minit? Bila sy gtau dia sy ada kursus sehari suntuk semalam, dia cakap suh sy baca kat rumah mlm tadi... heyyy.. ko ingat aku ni ape? xyah masak? xyah makan? xyah kemas rumah? xyah basuh kain? Hampes gila...

Kalau student kat atas ni dtg jumpa sy nanti bila2 memang sy akan basuh... saya akan canai.. sy akan bebel.. ko nak nangis.. nangis la..


~mel
layan geram!


3 ulasan:

  1. Lps dah segala geram. Aki ingat senang krj mcm Puan. Adoooooiiii. Duni x kejam yg kejam org nya. Sabar sng d ucap. Inilh masa utk buktikn.

    BalasPadam
  2. aku plak?
    ade je student sesuka arah2kan aku bukak lab tuk buat experiment sbb alasannya tak buat aritu..
    sakai ape?
    mgm aku tak layan sbb exam dah minggu depan.
    ni seme kes report kena reject or ponteng kelas
    lagi satu jenis FYP student
    mgm mcm lahanat sikit
    lagi 4 ari nak submit and present
    gigih la ari2 ketuk pintu lab nak buat test
    lagi mcm bangkai sbb ko dgn aku ngaji lagi tinggi ko
    smpai nak ukur wing tip,formula theory of flight,cari centre of gravity brg ko pun nak kena aku yg pikir and buat.
    abis tu ko buat ape?
    main telur?
    speaking of PG/Master student
    hohoho.
    sembang gebang
    cakap nak lebat je..
    mcmana budak UG..mcm tu lah budak PG bila nak buat test and prototype..
    kedekut nak mampos satu hal
    lepas tu bab2 buat model aku jugak..
    tak kose mak!
    buatlah ko sorang2..
    aku dibayar untuk tolong korang buat experiment
    bukannya dibayar tuk mencipta prototype korang..
    eiii...nak je aku terajang.

    BalasPadam
  3. keja kan mel, macam2 masalah ada. memang kena banyak sabaq :D

    BalasPadam